dimecres, 27 d’abril del 2011

Bacallà amb all porro, tomàquet, gambetes i llavors

Amb aquesta recepta participo per primera vegada a "Memòries d'una cuinera". Tot i que és la segona convocatòria, dic primera vegada a causa de l'incident amb la coca de recapte (enllaço per si voleu saber què va passar). Aquesta vegada, he guardat el bacallà sota pany i clau!

A Eivissa, per Setmana Santa, com és tradició a tot arreu, no es menja carn. A casa, tot i que no som molt creients, per cultura, no en mengem. A veure, que si a la nit em ve de gust un tros de pa amb pernil, me'l menjo. El que passa és que, per dir-ho d'alguna manera, no  "cuinem" carn. El plat típic d'aquesta època és el cuinat, que podeu trobar aquí, si us ve de gust mirar la recepta (la vaig publicar quan vaig començar el bloc). Així doncs, de bacallà de Quaresma, no en fem. Però no volia perdre'm aquest repte, així que he fet un bacallà amb un acompanyament lleuger però, no per això, menys deliciós. Espero que us agradi la recepta i que la proveu, perquè només per l'oloreta que surt del forn, ja val la pena ;)




 
Ingredients (per a dues persones)

-2 lloms de bacallà dessalats grans (congelats o frescos)
-1 all porro
-1/2 ceba
-2 tomàquets grans
-1/2 got de vi blanc
-100gr de gambes pelades
-Mescla de llavors: lli, pipa de girasol, pipa de carbassa, etc.
-Sal
-Oli

Com ho fem?

Escalfem el forn a uns 170º. Agafem una safata fonda apta per a posar al forn i la ruixem amb un bon raig d'oli d'oliva. Ara, tallem l'all porro i la ceba en rodanxes i els tomàquets en dues meitats. Ho aboquem dins la safata i ho enfornem a temperatura mitja durant uns 15 minuts. Transcorregut aquest temps, obrim el forn i afegim mig got de vi blanc a les verdures. Deixem que redueixi durant uns 10 minutets més.

Agafem les gambetes i les sofregim durant un minutet perquè amollin l'aigua i les reservem amb el suquet que han fet. Si el bacallà que feu servir es congelat, deixeu-lo descongelar a temperatura ambient o bé al microones amb l'opció de descongelat. Segurament, treurà molta d'aigua, així que deixeu-lo escórrer i eixugueu-lo amb un tros de paper de cuina perquè no amolli tanta aigua dins el forn.

Col·loquem el bacallà damunt les verduretes i hi aboquem les gambetes amb el suquet per sobre. Deixem coure durant uns 10 minuts, ja que el bacallà no és un peix que hagi de menester una llarga cocció. Just 2 minutets abans de treure'l, aboqueu-hi per sobre les llavoretes per tal que quedin cuitetes i cruixents. Així com treiem el bacallà del forn, emplatem.

Bon profit!

23 comentaris:

  1. jajajajaja! menys mal que aquest cop els papis no se l'han menjat!!! una proposta fantàstica! i les fotos molt xules!!! Gràcies per participar guapa. Petonets

    ResponElimina
  2. ¡Qué plato tan ricooo, ligero con bacalao y verduritas ... mmm... qué hambre...!, a mi me encanta el pescado aunque debo decir que lo como menos de lo que quisiera... ¡La mezcla de semillas me ha encantado!.

    ResponElimina
  3. No m'estranya que l'hagis hagut de tancar, se l'haurien menjat igual, es veu boníssima!
    Moltíssimes gràcies per participar. Vaig a veure el vostre plat típic.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Je, je, je! acabo de veure l'entrada de la coca, quina gràcia els teus pares! aquest bacallà t'ha quedat molt bé, m'agrada la ideia.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Una aportació fabulosa Marina!!! la veritat és que el porro combina molt bé....;)
    Molts petonetss bonica!!

    ResponElimina
  6. Quina meravella de bacallà Marina, plat súper complet. M'encanta!
    Petonets guapi,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  7. mai m'ha agradat aquesta tendència generalitzada a submergir el bacallà en salsa de tomàquet o qualsevol altra cosa destinada a combatre'n el sabor. Però aquesta recepta amb les llavoretes té molt bona pinta.

    ResponElimina
  8. Hola Marina!!! A mí tu blog también me encanta! Es muy bonito y tus fotos también!! Muchos besos y gracias por tus palabras :))))

    ResponElimina
  9. Un plato de pescado que has bordado. Tanto que a quien no le guste el bacalao no diría que no.

    Besos.

    ResponElimina
  10. Es veritat l´altre recepta no va arribar a foto no!!! quin riure...aquesta eés fantàstica!!!!ja vindría a Eivissa a menjar-la!!!!ja em queda menys!.....Petons

    ResponElimina
  11. CHE QUE BO...Ahora mismo le hincaba yo el diente a esta rica receta, pero estoy a dieta y me la guardo, un besico.

    ResponElimina
  12. Que bo aquest bacallà amb el toc cruixentet de les llavors!

    ResponElimina
  13. Marina venir al teu bloc i veure aquestes fotos, es com si estiguesim sentats a taula...
    un petonet

    ResponElimina
  14. Quin platiloo de bacallà més xulo que t'has marcat nena!! Segur que és molt bo, m'agrada el toc de les llavors, molt original!
    Petonets bonica!
    Sandra

    ResponElimina
  15. Quin bacallà més bo!!
    Ja ho saps, a partir d'ara sempre amb el rètol de "prohibit tocar", sinó amb la pinta que fa, no arribaràs a temps de fer les fotos.
    Un petó!!

    ResponElimina
  16. S´han controlat amb el bacallà, eh? M´agrada la combinació de llavors, no sé...la trobo musical.Avui estic inspirada...

    ResponElimina
  17. Ahh!!m'he oblidat que t'he llegit al "Cuines"!!

    Felicitats guapa!
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  18. Jo encara m'estic rient amb la història de la coca!! Aquest bacallà ha d'estar molt saborós!!!! Petonets

    ResponElimina
  19. Qué deliciaaaa y muy sanito de este modo!

    ResponElimina
  20. Es veu un plat de luxe!! Molt bó!

    ResponElimina
  21. Jo gairebé també l'ensumo ... deliciosa!
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Feia temps que tenia aquesta recepta a la llibreta de pendents de fer, avui l'he feta. Llàstima no haver tengut els fruits secs. Una bona recepta, segur que la tornaré a fer.
    Una abraçada.

    ResponElimina