diumenge, 15 de gener del 2012

Pannacotta de carxofes amb mousse d'anxoves

Ja tenim aquí la primera convocatòria de La Recepta del 15 de 2012! Encara em costa de creure que portem un any amb la iniciativa. Si  m'haguessin dit fa dotze mesos que arribaríem a recopilar 90 receptes no m'ho hauria cregut. Però aquí estem, amb les energies renovades després de vacances per continuar propostant-vos nous reptes amb els quals, de segur, ens sorprendreu mes rere mes. Així que moltíssimes gràcies a tots per la vostra participació i per fer realitat la Recepta del 15.

Dit això, vull presentar-vos la meva aportació: una pannacotta de carxofes amb mousse d'anxoves. He de reconèixer que he passat moltes hores pensant què podria fer amb carxofes que fos una mica especial. I a més, volia aprofitar un set d'entrants que em van regalar els meus tiets per l'aniversari i que encara no havia pogut estrenar. Així que vaig trobar que no seria mala idea presentar un aperitiu suau, cremós i molt gustós en un gotet. És molt senzill de preparar i queda molt vistós a taula. De veritat: és extremadament fàcil. A casa, els ha agradat molt. Us animo a tastar-lo!




Ingredients (4 gotets)

Per a la pannacotta:
150ml de nata per cuinar
150gr de cor de carxofa bullit
2 fulles de gelatina neutra
Unes gotes de llimona
Per a la mousse d'anxoves:
70gr d'anxoves (jo he emprat les de la marca Angelachu: increïbles)
100ml de nata per a muntar
Uns grans de pebre verd per decorar (i per degustar els més atrevits)


Com ho fem?

Per fer la pannacotta, posem en remull les dues fulles de gelatina. Escalfem la nata en una cassola, a foc lent, fins que bulli. A continuació, hi aboquem els cors de carxofa i ho triturem tot fins que quedi una pasta fina. Hi dissolem a dins les dues fulles de gelatina. Hi exprimim per sobre unes gotetes de llimona. Aboquem la pannacotta en els gotets fins una mica més de la meitat, deixem refredar a temperatura ambient i després dins la nevera (almenys 2 hores).

Ara, prepararem la mousse. És molt fàcil: muntem la nata i hi afegim les anxoves. Batem una mica més perquè quedin integrades dins la nata... I ja està! Ara, ja podem incorporar la mousse dins el gotet. 

Per decorar, hi afegim uns granets de pebre verd i llest per degustar!


I si voleu provar de fer alguna altra recepta amb carxofes, podeu trobar en aquest bloc unes carxofes arrebossades i uns spaghetti amb gambes i carxofes. Bon profit!

50 comentaris:

  1. M'encanta la teva recepta Marina, em sembla super original, moltes grácies per el repte.
    Un petonet

    ResponElimina
  2. mot be Marina esta pannacotta de carxofas,y el punto que le da las anchoas genial
    buen domingo

    ResponElimina
  3. Pannacotta de carxofes?? mes original no pots ser...quin entrant. Apuntat queda, amb el toc d'anxoves va genial! petons

    ResponElimina
  4. M´encanta...He demostrat que les carxofes es podem servir per fer postres!.Una recepta per tenir-la en compte.

    ResponElimina
  5. Jo aquest mes no he pogut participar, aqui les carxofes van a preu d'or i a sobre, son dolentissimes...pero aquesta pannacotta queda apuntada, mai se sap...

    ResponElimina
  6. Que bona amb les anxovesM ha de ser una combinació brutal ;)

    Per cert, diria que el vas que hem fet servir per la foto és el mateix.... Jejejje

    Petons!

    ResponElimina
  7. Aquesta sí que és original! I sembla senzilla :-o Mira que m'agrada la pannacotta! Però fer-la així és soprenent. Igual m'animo a fer-la i tot :-D

    ResponElimina
  8. Uau!! Quina idea més original! s'ha de tenir imaginació! M'encanta, t'han quedat uns gotets perfectes.
    Petons

    ResponElimina
  9. Les carxofes en postres, realment es una recepte molt sorprenent! I la mousse d'anxoves li deu quedar de maravella.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Marina, una recepta molt original! Aquesta la provarem segur!

    ResponElimina
  11. Des de que la Judith va fer la seva pannacotta salada que a casa mai falla, molt bona!
    Visca el 15!

    ResponElimina
  12. Darrerament estem descobrint pannacottes ben curioses. Jo no sóc massa amant de la textura gelatinosa, però la combinació de gustos de la carxofa i l'anxova ha de ser molt bona!!

    ResponElimina
  13. Molt original i deliciós, aquesta pannacotta es mereix un wowwww!!! una passada.
    Felicitats per l'èxit que heu tingut amb la recepta del 15, un plaer participar-hi.
    Petons

    ResponElimina
  14. Marina, una felicitació per la recepta del 15. Una bona iniciativa que ha unit els blogs de cuina. Ah, la recepta fantàstica.
    Nani

    ResponElimina
  15. Ohhh quina bona pinta!!! Irresistible i molt però que molt original, segur que és una autèntica delícia!!
    Jo aquest més no he pogut participar, estic d'exàmens i no donc l'avast, així que m'ha estat impossible tot i ja tenir la recepta pensada amb antelació. No obstant, volia aprofitar per felicitar-vos per aquest anyet de la recepta del 15, esperem que sigui el primer de molts!!! :P

    Petonets!!

    ResponElimina
  16. Felicidades por el aniversario de la Receta del 15 y por esta maravillosa receta.
    Un beso

    ResponElimina
  17. Cómo para no probarlo, Marina, te han quedado espectaculares. Y tienen que estar deliciosos esos vasitos. Un contraste genial el de las alcachofas con las anchoas...
    Besos

    ResponElimina
  18. M'agrada molt la proposta aquesta, és molt original. Encara que no em creguis no coneixia el teu blog i m'he perdut moltíssim. Ara em tindràs sovint per aquí.

    Un petonàs i encantada!!!

    ResponElimina
  19. Quina recepta més bona i original!
    Enhorabona per aquest primer any de la recepta del 15 i a per molts més!!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  20. una recepta original i deliciosa!!!!
    jo no coceixia el teu blog, pero ara aqui em quedo.
    ès la primera vega que participo a la "recepta del 15", i estic segura que no será l'ultima.

    una petonàs aixi de gran i encantada a ser aqui.

    ResponElimina
  21. Moltíssimes felicitats per aquest pimer any de la recepta del 15, que en siguin moltíssimes més perquè nosaltres estarem aquí a punt per participar :) Quin aperitiu més sorprenent, jo encara no he fet pannacotta, de cap tipus!! i el dia que m'hi posi en tindré un munt de pendents per fer. Petonets guapa!
    Bet

    ResponElimina
  22. Com cada mes és al·lucinant veure quantes receptes es poden proposant un ingredient.
    M'encanta, cada cop m'estic aficionant més als "gotets" i aques em sembla d'allò més atractiu i amb una combinació perfecte!
    Enhorabona, ja està a la llista!!!
    Petonets

    ResponElimina
  23. Aixó de la pannacotta no ho tinc gens clar, no he fet mai, suposo que un dia d'aquests haurem de provar...
    Petonets.

    Que farem la propera...

    ResponElimina
  24. El temps vola i amb la proposta del 15 es vola amb primera. M'encanta la teva proposta

    ResponElimina
  25. Qué curioso, me gusta mucho la receta, una forma diferente de comer alcachofas! es genial :)

    Feliz semana!!

    ResponElimina
  26. Realment, hem fet de tot amb les carxofes!!! han donat molt de si!! aquests got fant pinta d'estar boníssims!!

    ResponElimina
  27. Enhorabona per aquest any ple de receptes!! aquesta pannacotta de carxofa amb la combinació d'aquesta mousse.... oh!! m'agrada molt la combinació dels dos ingredients!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina recepte mes bona,es de luxe!!!
      Me l'apunto.
      Petonets

      Elimina
  28. Espectacular aquesta pannacotta, l´he trobat d´allò més original i estic segura que ha de ser ben bona amb el gust de les anxoves ummmm...un petonet

    ResponElimina
  29. Carai Marina!!! No ens estem de res!!! Pannacota de carxofes i tot!!! Gràcies per fer-nos participar a propostes tan xules com la del 15!!! Petonet

    ResponElimina
  30. Marina, enhorabona per aquest any de receptes del 15, és una proposta molt interessant!
    La recepta que proposes és molt original. No se m'hagués acudit mai utilitzar una recepta més típica de dolços en un plat salat. Molt bona idea.
    Ei, i gràcies pel comentari que has deixat al meu blog, m'ha fet molta il·lusió llegir-lo.

    ResponElimina
  31. Una recepta original i sobretot queda molt elegant amb el gotet. La combinació amb les anxoves em sembla suprema! Com sempre em sorprens :)
    Petons!!

    ResponElimina
  32. Ummm aixo al meu marit li encantaria, adora les anxoves...

    Un petonet

    ResponElimina
  33. Quina idea més bona fer-ne una pannacotta!!! i combinada amb les anxoves ha d'estar deliciós!!!
    Ptns

    ResponElimina
  34. Tengo en la bandeja de salida una panacotta dulce la siguiente habrá que innovar mas:)
    Besicos sorianos

    ResponElimina
  35. Una pannacotta de carxofes!!! Ostres quina imaginació que teniu!!! Per un dinar o sopar en plan pica-pica es ideal. Me l'apunto i la faré si o si. M'ha agradat la idea d'acompanyar-la amb anxoves, el toc salat ha de ser fantàstic.
    Petonets.
    MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  36. Marinaaa, qué deliciosa pannacotta te ha quedado.
    Me gusta mucho tu propuesta.
    Es un lujazo participar en este reto, gracias.
    Besos

    ResponElimina
  37. Que original manera de preparar alcachofas, me encanta :)
    Besos

    ResponElimina
  38. Una recepta ben suau i gustosa, a més, les carxofes i les anxoves són molt amigues!!gràcies per organitzar aquest esdeveniment tan divertit, i que duri molt de temps!!!

    Petons!

    ResponElimina
  39. Moltes felicitats als tres, heu fet molt bona feina, m'encanta veure els blocs el dia 15 tots tant distints i alhora tant iguals!!
    Per cert molt bona recepta, té una pinta mmm...
    Una abraçada guapa!!

    ResponElimina
  40. No he provat mai de fer panacotta, però m'agrada perquè és molt versàtil. Dolça i salada. La teva proposta es veu deliciosa.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  41. Com ja li he dit a la Sandra, aquesta vegada m’ha estat del tot impossible de poder passar una recepta amb carxofes, però estic salivant de totes les que he llegit.
    Aquesta pannacotta deu d’estar boníssima, amb el teu permís m’emporto la recepta
    Molts petons

    ResponElimina
  42. Una combinació sensacinoal, les carxofes i les anxoves lliguen molt bé. I la presentació en gotets queda molt elegant i vistosa!
    Aquest cop no m'he atrevit amb les carxofes a les postres, je je ej... massa atrevit!

    ResponElimina
  43. Moltes felicitats per l'aniversari!
    Molt bona proposta. Una presentació fantàstica! Deu ser lleugera i suau.
    Petons
    Belén.

    ResponElimina
  44. una panacota rica rica. Felicidades. Bss

    ResponElimina
  45. quina convinació més deliciosa!
    petonets

    ResponElimina
  46. aquesta convocatoria del 15 es plena de magnifiques propostes i aquesta és una del cap d'amunt.... deliciosa!!

    ResponElimina
  47. Noia, quin contrast més bo! i la presentació es guapíssima, sembla molt suau. Moltes felicitats pel aniversari, és una iniciativa estupenda i m'encanta participar sempre que puc.

    Molts petons, bonica.

    ResponElimina
  48. Uiiii...per poc la passo de llarg aquesta recepta tan bona! Una textura i presentació excel·lent! Ho trobo molt bona idea! Molts petons guapa! I per molts anys més de recepta del 15!!!

    ResponElimina