Ja tenim aquí la primera convocatòria de La Recepta del 15 de 2012! Encara em costa de creure que portem un any amb la iniciativa. Si m'haguessin dit fa dotze mesos que arribaríem a recopilar 90 receptes no m'ho hauria cregut. Però aquí estem, amb les energies renovades després de vacances per continuar propostant-vos nous reptes amb els quals, de segur, ens sorprendreu mes rere mes. Així que moltíssimes gràcies a tots per la vostra participació i per fer realitat la Recepta del 15.
Dit això, vull presentar-vos la meva aportació: una pannacotta de carxofes amb mousse d'anxoves. He de reconèixer que he passat moltes hores pensant què podria fer amb carxofes que fos una mica especial. I a més, volia aprofitar un set d'entrants que em van regalar els meus tiets per l'aniversari i que encara no havia pogut estrenar. Així que vaig trobar que no seria mala idea presentar un aperitiu suau, cremós i molt gustós en un gotet. És molt senzill de preparar i queda molt vistós a taula. De veritat: és extremadament fàcil. A casa, els ha agradat molt. Us animo a tastar-lo!
Ingredients (4 gotets)
Per a la pannacotta:
150ml de nata per cuinar
150gr de cor de carxofa bullit
2 fulles de gelatina neutra
Unes gotes de llimona
Per a la mousse d'anxoves:
70gr d'anxoves (jo he emprat les de la marca Angelachu: increïbles)
100ml de nata per a muntar
Uns grans de pebre verd per decorar (i per degustar els més atrevits)
Per fer la pannacotta, posem en remull les dues fulles de gelatina. Escalfem la nata en una cassola, a foc lent, fins que bulli. A continuació, hi aboquem els cors de carxofa i ho triturem tot fins que quedi una pasta fina. Hi dissolem a dins les dues fulles de gelatina. Hi exprimim per sobre unes gotetes de llimona. Aboquem la pannacotta en els gotets fins una mica més de la meitat, deixem refredar a temperatura ambient i després dins la nevera (almenys 2 hores).
Ara, prepararem la mousse. És molt fàcil: muntem la nata i hi afegim les anxoves. Batem una mica més perquè quedin integrades dins la nata... I ja està! Ara, ja podem incorporar la mousse dins el gotet.
Per decorar, hi afegim uns granets de pebre verd i llest per degustar!
I si voleu provar de fer alguna altra recepta amb carxofes, podeu trobar en aquest bloc unes carxofes arrebossades i uns spaghetti amb gambes i carxofes. Bon profit!
M'encanta la teva recepta Marina, em sembla super original, moltes grácies per el repte.
ResponEliminaUn petonet
mot be Marina esta pannacotta de carxofas,y el punto que le da las anchoas genial
ResponEliminabuen domingo
Pannacotta de carxofes?? mes original no pots ser...quin entrant. Apuntat queda, amb el toc d'anxoves va genial! petons
ResponEliminaM´encanta...He demostrat que les carxofes es podem servir per fer postres!.Una recepta per tenir-la en compte.
ResponEliminaJo aquest mes no he pogut participar, aqui les carxofes van a preu d'or i a sobre, son dolentissimes...pero aquesta pannacotta queda apuntada, mai se sap...
ResponEliminaQue bona amb les anxovesM ha de ser una combinació brutal ;)
ResponEliminaPer cert, diria que el vas que hem fet servir per la foto és el mateix.... Jejejje
Petons!
Aquesta sí que és original! I sembla senzilla :-o Mira que m'agrada la pannacotta! Però fer-la així és soprenent. Igual m'animo a fer-la i tot :-D
ResponEliminaUau!! Quina idea més original! s'ha de tenir imaginació! M'encanta, t'han quedat uns gotets perfectes.
ResponEliminaPetons
Les carxofes en postres, realment es una recepte molt sorprenent! I la mousse d'anxoves li deu quedar de maravella.
ResponEliminaUna abraçada
Marina, una recepta molt original! Aquesta la provarem segur!
ResponEliminaBona pinta...
ResponEliminaDes de que la Judith va fer la seva pannacotta salada que a casa mai falla, molt bona!
ResponEliminaVisca el 15!
Darrerament estem descobrint pannacottes ben curioses. Jo no sóc massa amant de la textura gelatinosa, però la combinació de gustos de la carxofa i l'anxova ha de ser molt bona!!
ResponEliminaMolt original i deliciós, aquesta pannacotta es mereix un wowwww!!! una passada.
ResponEliminaFelicitats per l'èxit que heu tingut amb la recepta del 15, un plaer participar-hi.
Petons
Marina, una felicitació per la recepta del 15. Una bona iniciativa que ha unit els blogs de cuina. Ah, la recepta fantàstica.
ResponEliminaNani
Ohhh quina bona pinta!!! Irresistible i molt però que molt original, segur que és una autèntica delícia!!
ResponEliminaJo aquest més no he pogut participar, estic d'exàmens i no donc l'avast, així que m'ha estat impossible tot i ja tenir la recepta pensada amb antelació. No obstant, volia aprofitar per felicitar-vos per aquest anyet de la recepta del 15, esperem que sigui el primer de molts!!! :P
Petonets!!
Felicidades por el aniversario de la Receta del 15 y por esta maravillosa receta.
ResponEliminaUn beso
Cómo para no probarlo, Marina, te han quedado espectaculares. Y tienen que estar deliciosos esos vasitos. Un contraste genial el de las alcachofas con las anchoas...
ResponEliminaBesos
M'agrada molt la proposta aquesta, és molt original. Encara que no em creguis no coneixia el teu blog i m'he perdut moltíssim. Ara em tindràs sovint per aquí.
ResponEliminaUn petonàs i encantada!!!
Quina recepta més bona i original!
ResponEliminaEnhorabona per aquest primer any de la recepta del 15 i a per molts més!!!!
Petonets,
Palmira
una recepta original i deliciosa!!!!
ResponEliminajo no coceixia el teu blog, pero ara aqui em quedo.
ès la primera vega que participo a la "recepta del 15", i estic segura que no será l'ultima.
una petonàs aixi de gran i encantada a ser aqui.
Moltíssimes felicitats per aquest pimer any de la recepta del 15, que en siguin moltíssimes més perquè nosaltres estarem aquí a punt per participar :) Quin aperitiu més sorprenent, jo encara no he fet pannacotta, de cap tipus!! i el dia que m'hi posi en tindré un munt de pendents per fer. Petonets guapa!
ResponEliminaBet
Com cada mes és al·lucinant veure quantes receptes es poden proposant un ingredient.
ResponEliminaM'encanta, cada cop m'estic aficionant més als "gotets" i aques em sembla d'allò més atractiu i amb una combinació perfecte!
Enhorabona, ja està a la llista!!!
Petonets
Aixó de la pannacotta no ho tinc gens clar, no he fet mai, suposo que un dia d'aquests haurem de provar...
ResponEliminaPetonets.
Que farem la propera...
El temps vola i amb la proposta del 15 es vola amb primera. M'encanta la teva proposta
ResponEliminaQué curioso, me gusta mucho la receta, una forma diferente de comer alcachofas! es genial :)
ResponEliminaFeliz semana!!
Realment, hem fet de tot amb les carxofes!!! han donat molt de si!! aquests got fant pinta d'estar boníssims!!
ResponEliminaEnhorabona per aquest any ple de receptes!! aquesta pannacotta de carxofa amb la combinació d'aquesta mousse.... oh!! m'agrada molt la combinació dels dos ingredients!!
ResponEliminapetonets
Quina recepte mes bona,es de luxe!!!
EliminaMe l'apunto.
Petonets
Espectacular aquesta pannacotta, l´he trobat d´allò més original i estic segura que ha de ser ben bona amb el gust de les anxoves ummmm...un petonet
ResponEliminaCarai Marina!!! No ens estem de res!!! Pannacota de carxofes i tot!!! Gràcies per fer-nos participar a propostes tan xules com la del 15!!! Petonet
ResponEliminaMarina, enhorabona per aquest any de receptes del 15, és una proposta molt interessant!
ResponEliminaLa recepta que proposes és molt original. No se m'hagués acudit mai utilitzar una recepta més típica de dolços en un plat salat. Molt bona idea.
Ei, i gràcies pel comentari que has deixat al meu blog, m'ha fet molta il·lusió llegir-lo.
Una recepta original i sobretot queda molt elegant amb el gotet. La combinació amb les anxoves em sembla suprema! Com sempre em sorprens :)
ResponEliminaPetons!!
Ummm aixo al meu marit li encantaria, adora les anxoves...
ResponEliminaUn petonet
Quina idea més bona fer-ne una pannacotta!!! i combinada amb les anxoves ha d'estar deliciós!!!
ResponEliminaPtns
Tengo en la bandeja de salida una panacotta dulce la siguiente habrá que innovar mas:)
ResponEliminaBesicos sorianos
Una pannacotta de carxofes!!! Ostres quina imaginació que teniu!!! Per un dinar o sopar en plan pica-pica es ideal. Me l'apunto i la faré si o si. M'ha agradat la idea d'acompanyar-la amb anxoves, el toc salat ha de ser fantàstic.
ResponEliminaPetonets.
MAR, de El que no mata engreixa
Marinaaa, qué deliciosa pannacotta te ha quedado.
ResponEliminaMe gusta mucho tu propuesta.
Es un lujazo participar en este reto, gracias.
Besos
Que original manera de preparar alcachofas, me encanta :)
ResponEliminaBesos
Una recepta ben suau i gustosa, a més, les carxofes i les anxoves són molt amigues!!gràcies per organitzar aquest esdeveniment tan divertit, i que duri molt de temps!!!
ResponEliminaPetons!
Moltes felicitats als tres, heu fet molt bona feina, m'encanta veure els blocs el dia 15 tots tant distints i alhora tant iguals!!
ResponEliminaPer cert molt bona recepta, té una pinta mmm...
Una abraçada guapa!!
No he provat mai de fer panacotta, però m'agrada perquè és molt versàtil. Dolça i salada. La teva proposta es veu deliciosa.
ResponEliminaUna abraçada!
Com ja li he dit a la Sandra, aquesta vegada m’ha estat del tot impossible de poder passar una recepta amb carxofes, però estic salivant de totes les que he llegit.
ResponEliminaAquesta pannacotta deu d’estar boníssima, amb el teu permís m’emporto la recepta
Molts petons
Una combinació sensacinoal, les carxofes i les anxoves lliguen molt bé. I la presentació en gotets queda molt elegant i vistosa!
ResponEliminaAquest cop no m'he atrevit amb les carxofes a les postres, je je ej... massa atrevit!
Moltes felicitats per l'aniversari!
ResponEliminaMolt bona proposta. Una presentació fantàstica! Deu ser lleugera i suau.
Petons
Belén.
una panacota rica rica. Felicidades. Bss
ResponEliminaquina convinació més deliciosa!
ResponEliminapetonets
aquesta convocatoria del 15 es plena de magnifiques propostes i aquesta és una del cap d'amunt.... deliciosa!!
ResponEliminaNoia, quin contrast més bo! i la presentació es guapíssima, sembla molt suau. Moltes felicitats pel aniversari, és una iniciativa estupenda i m'encanta participar sempre que puc.
ResponEliminaMolts petons, bonica.
Uiiii...per poc la passo de llarg aquesta recepta tan bona! Una textura i presentació excel·lent! Ho trobo molt bona idea! Molts petons guapa! I per molts anys més de recepta del 15!!!
ResponElimina