dimecres, 11 de desembre de 2013

Pastís d'arboces (cireres d'arboç)

Aquest pont ha estat meravellós. Ha vingut en Miquel de visita i hem tingut temps de cuinar i tot. Volíem fer una cosa que, finalment, no va sortir. Però, almenys, vam fer una dotzena de magdalenes de xocolata per esmorzar que van quedar prou bones. Hem pogut gaudir de la fira de Nadal, de llargues passejades i del bon temps que ha fet a Eivissa. 

La setmana que ve és el meu aniversari, però com en Miquel no hi serà, m'ha avançat el seu regal. Quan vaig obrir el paquet, se'm saltaven les llàgrimes (és que sóc una persona molt sensible!). Em va regalar el Clandestine Cake Club. Recetas del club de pasteles clandestino. No podria haver-me fet un regal millor. Fa uns dies vaig penjar una foto del llibre a Facebook on deia que enguany m'havia portat molt bé i que estava segura que els Reis ho sabien. Els Reis, no sé si ho saben, però es veu que en Miquel ha considerat que m'he portat suficientment bé com per mereixe'm aquest llibre pel meu aniversari. Així que, des d'aquí, te torno a donar les gràcies per aquest preciós regal. Penso treure molt profit de les 120 receptes que surten al llibre. 

Avui, us presento la primera que he fet: un pastís d'arboces (cireres d'arboç) inspirat en un dels del llibre. Només he canviat la melmelada de grosella per melmelada d'arboces perquè na Neus, una amiga, me'n va regalar una bossada aquesta setmana. Té un arbocer a casa seva i diu que aquest any està carregat. Com sabia que jo no les havia tastat mai i que m'agradava això de cuinar, va quedar amb mi una tarda i me les va donar. Espero que us agradi. I a tu, Miquel, ja te'n faré un altre perquè el tastis ;)



Ingredients

250 g de mantega a temperatura ambient
250 g de farina amb llevat incorporat
250g de sucre 
4 ous grans
50g d'ametlla picada
La ratlladura d'una llimona


Xarrup de llimona
El suc d'una llimona
2 cullerades grans de sucre llustre

Melmelada d'arboces
250g d'arboces
150g de sucre



Com ho fem?

1. Escalfem el forn a 170ºC. Batem la mantega i el sucre amb una cullera de fusta o amb una amassadora elèctrica. S'ha de formar una massa esponjosa. Hi afegim els ous, un per un i, finalment, hi afegim la farina. Batem a velocitat lenta perquè s'integrin tots els ingredients. A continuació, amb una cullera, hi barregem la pell de llimona i les ametlles picades. Dividim la mescla en tres parts i enfornem els bescuits per separat. També ho podem fer tot en un motlle gran i després tallem el pastís en tres parts iguals. Per fer això, el pastís ha d'estar ben fred. Podeu guardar-lo a la nevera o al congelador i fer-ho el dia següent, així no es desfarà la molla.

2. Per fer la melmelada posem a coure a foc lent les arboces i el sucre fins que quedi una pasta ben consistent. Veureu que poc a poc fa agafant textura. Deixem refredar i reservem.

3. Per fer el xarrup, posem a bullir a foc lent el suc de llimona amb el sucre fins que assoleixi una textura cremosa. Deixem refredar i reservem.

4. Muntem el pastís. Untem per sota dues capes del pastís amb el xarrup de llimona (no s'ha de banyar) i, per sobre, la melmelada ben escampada que es pugui veure pels costats quan estigui finalitzat. La darrera capa no portarà melmelada ni xarrup però sí unes arboces i sucre llustre per decorar.

5. Es pot servir amb una mica de nata fresca muntada o una bola de gelat de vainilla.

Bon profit!





24 comentaris:

  1. últimament estàs molt dolça perquè deu ser :P jajajjajaaj. És broma, el pastís te una pinta fantástica i les cireres d'arboç m'encanten, jo sempre n'havia dit cireretes de pastor, i mai he preparat res amb elles, me les menjo abans jajajjaja.

    Petonets!!

    ResponElimina
  2. oh que bo! ets una artista! Ja he anat seguint el procés d'aquest pastís per instagram i facebook... he he he. Jo vaig provar de fer melmelada l'any passat ,però no em va quedar bona. Així fet amb pastís, tota una sorpresa!

    ResponElimina
  3. Ohh quina pintassa! Que bé es porta el Miquel ehh, segur que està encantat en que li facis tots els pastissos del llibre! Petons!

    ResponElimina
  4. Oh! Quin pastís més bonic!!! M'agrada molt, perfecte per aquestes festes! I té una pinta fantàstica!!

    Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  5. Ha quedat un pastís preciòs,veig que som moltes a portar-nos molt bé :o)
    I moltes felicitats !!!!
    Per molts anys,
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  6. oh!!! que guapo!!!! tinc unes ganes boges d'anar pel bosc i collir cireretes!!!

    ResponElimina
  7. Que bones les cireres d'arboç, i d'aquesta manera que les has fet servir, encara més!

    ResponElimina
  8. Molt bonic Marina i aquestes cireres d'arboç quina maravella

    ResponElimina
  9. Un pastís fantàstic.
    Bones festes maca.

    ResponElimina
  10. Molt anys i bons!!!!! he de plantar un arbocer!!!!!!!!!!!!!! Una abraçada

    ResponElimina
  11. Ostres quan he llegit cireretes d'arboç he tornat 30 anys enrere...!!! de petits ens en feiem tips1 iara no en veig... les he de buscar i fer si més no la melmelada!!!

    ResponElimina
  12. Howdy! I know this is kinda off topic but I was wondering if
    you knew where I could locate a captcha plugin for my
    comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having trouble finding one?

    Thanks a lot!

    My webpage; cenaless reclame aqui

    ResponElimina
  13. Hello There. I discovered your blog using msn. That is a really smartly written article.
    I'll be sure to bookmark it and come back to read extra of your
    useful info. Thank you for the post. I'll definitely
    return.

    Here is my homepage; KSW 28 stream free

    ResponElimina
  14. Marina, Me encantan tus recetas y sugerencias. Excelente blog, felicitaciones!!

    Soy Cata tengo el blog: Recetas de Bizcochos los invito a conocerlo, ya que una rica Receta de Bizcocho, facil de hacer siempre es muy util.

    Espero te guste el blog de Recetas de Bizcochos, te parezca util y puedas recomendarlo a tus seguidores.

    Desde ya gracias.
    Saludos Cata

    ResponElimina
  15. Una proposta fantàstica. M'ha encantat.
    Petons

    ResponElimina
  16. It is not as populaг as classic party oг
    board games however itt is vеry intеresting that you
    would surely get hοoked for hours ߋf fun. The first is called trսth or drink and ɑll it requires
    iіs yoս to do іis mɑke the decision between drinking and answeering a
    question truthfսlly. Ask yoսrself ԝhat types of sіtuations and behaviors.


    Feеll free to visit my wеb-site :: Disney City Girl Hack download no survey

    ResponElimina
  17. Your way of explaining the whole thing in this paragraph is
    actually nice, all be capable of without difficulty know it, Thanks a
    lot.

    My web page www

    ResponElimina
  18. I'd like to tҺank you for the efforts ʏou have put in penning
    this blog. ӏ really hope to view the same ɦigh-graɗe cߋntent from you later
    on as ԝell. In fact, your creative writing aƄilities has inspired me to ǥet my oԝn websіte now ;)

    Take a looк at my page - pantyhose Canada

    ResponElimina
  19. This permits enhanced consideration associates tօ play regarding $.
    Peg spidesr solitaire solitaire іs surely ɑn exciting different that will need gameers foor үou to steadily get rid of
    pegs coming from a aboard, bу lօoking into making a single peg hop
    օver аnother. An area, you աill findd tҺere's tailor made that wіll
    feminine lover offerr οther desigs associated wіth reward ѡith theikr wife ɑs an alternawtive tօ proposal artists Ьut mann current only bridal rings.


    Feel free tο surf to my blog post :: solitaire download

    ResponElimina
  20. Anyߋne’ll normall have to go Ƅack as well аs uѕe tɦе quest
    anotҺeг ߋr pоssibly third time fоr іt to try to comprrehensive tҺе actual pursuit’azines dare.

    Ιt tuгned out the νery fіrst sport tɦat
    աill implanted functions аt the match-3 gasme play mechanics аnd alsо earned an immense supporter neхt in mid 2001.
    spider solitaire cаn be foսnd in variߋսs alternatives and othеr levels.


    Hеre is mу ƿage free spider solitaire game download

    ResponElimina
  21. Anda! No tenia idea de com es deien en català.
    Un pastís fantàstic.
    Bones Festes!

    ResponElimina
  22. Quin pastís mes bo se m'ha fet la boca aigua.
    T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina