divendres, 29 d’abril del 2011

Sopa de ceba de la Julia Child

Ja tenim aquí la primera proposta de Film&Food, el bloc de l'Alba i l'Ingrid, dues grans aficionades a la cuina i, com no, al cinema. En aquest primer repte ens proposaven cuinar un plat de la Julia Child. M'ha costat decidir-me, eh? Al final, he fet la famosa sopa de ceba francesa que a casa  sempre ha triomfat. Norrmalment la feia el meu pare, però aquesta vegada m'hi he posat jo. És un plat senzill, però deliciós. I permeteu-me que us digui que l'oloreta de la ceba sofregint-se amb la mantega i el sucre no té preu. Tenia el nas ficat dins l'olla com un perdiguer. Increïble! Bé, us deixo amb els ingredients i el procediment i espero que la proveu, perquè és un plat boníssim!



Ingredients (per a 4 persones)

-85 gr de mantega
-2 cullerades d'oli d'oliva
-750gr de cebes tallades en rodanxetes fines
-1 cullerada de sucre
-1/2 cullerada de sal
-1 1/2 cullerada de farina
-4 cullerades de brandy
-600ml de brou de carn
-formatge gruyère o parmesà (o tots dos si voleu)
-8 llesques de pa de barra
-1 allet

Com ho fem?

En una cassola aboquem la mantega i l'oli, el sucre i la ceba i sofregim durant uns 20-30 minutets a foc lent. Hi afegim la farina i deixem sofregir 4 minutets més. Ara, aboquem el brou i deixem coure durant uns 15 minuts a foc lent. Mentrestant, posem el pa al forn i el daurem per tots dos costats. El treiem i hi freguem l'all per sobre. Agafem la sopa, la salem al gust i hi afegim el brandy (també podeu substuir-ho per vi blanc o negre). Ara, l'aboquem en fonts individuals i hi posem el pa per sobre. Hi tirem el formatge ratllat per damunt i posem les fonts durant uns 15 minuts al forn fins que veiem que fan bombolles. Ho treiem del forn i servim ben calent.

Bon profit!

22 comentaris:

  1. Adoro la sopa de ceba, literalment!! i la teva t'ha quedat amb molt bona pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Tinc un tiet francés i a més cuiner que ens la feia quan erem petits. De gran no m'he atrevit mai a tornar-la a tastar per por a desmitificar al tiet cuiner...
    La teva sembla deliciosa, ho hauria de tornar a intentar.
    Petonets bonica,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Marina!! quina sopeta tant i tant bona!! un clàssic però que t'ha sortit exquisita!! una aportació genial!!
    Moltes gràcies per participar bonica!!
    Un petó enormeee

    ResponElimina
  4. Guapa quina sorpresa!! Pensava que no podies participar avui!! Una proposta deliciosa, a mi aquesta sopa m'encanta!!T'ha quedat genial!

    Molts petonets i moltíssimes gràcies per participar!! :)

    ResponElimina
  5. Mmm...què bona!Les cremes i les sopes m'agraden molt, però la sopa de ceba no la faig molt sovint...ja veig que hauré de canviar el xip!
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  6. Marina et vols creure que mai he tastat la sopa de ceba? no sé perquè però mai m'ha cridat massa l'atenció, però tal i com la descrius i amb aquesta pinta, m'entren ganes!
    petons.

    ResponElimina
  7. Mare meva, quant he vist la foto abans no imaginava que fos sopa!!es genial m´encanta!!!petons guapa:)

    ResponElimina
  8. Oh! em quembla que sento l'oloreta... quan vaig començar a mirar receptes de Julia Child de seguida vaig veure clar que aquesta recepta triomfaria!

    ResponElimina
  9. Madre del amor hermoso que ricoooooooooooo,...por favor dame un plato que estoy a dietaaaa y por uno de estos MATO jajaja....un besico.

    ResponElimina
  10. ¡DELICIOSO!, qué plato tan rico, qué pinta tiene... mmm...

    ResponElimina
  11. Tenía pensado preparar la sopa de cebolla pero al final me he decantado por otra receta. Aunque viendo lo bien que te ha quedado la haré pronto, se ve deliciosa. Bss

    ResponElimina
  12. doncs la sopeta serà l'última de la temporada, no? pq amb la caloreta que ve... Me la guardo per la tardor! petonets bonica

    ResponElimina
  13. Esta era la segunda opcion que quería hacer...así que creo que pronto la haré en casa, que somos amantes de la cebolla...
    Te ha quedado estupenda!
    Besitos

    ResponElimina
  14. la ceba crua no m´agrada...però faria l´esforç de menjar-me aquesta sopeta ja quela resta d´ingredients m´encanten.

    ResponElimina
  15. Aquesta sopeta ha d'estar boníssima i tens raó amb l'oloreta que fa la ceba, ens dóna una pista que tindrem un bon àpat.

    ResponElimina
  16. Hola, bon dia!
    Un clàssic que no es pot deixar perdre... A mi m'encanta i aquesta segur que estava deliciosa!!! ja imagino l'oloreta.. Petons i feliç diumenge

    ResponElimina
  17. Gairebé no menjo mai sopa perquè no m'entusiasma gaire, però aquesta teva es veu espectacular.
    Un petó.

    ResponElimina
  18. Buffs!!! Quina bona pinta!!! I a més amb el dia que fa avui, que plou.... prou me'n menjaria un platet. Es veu deliciosa!!!

    ResponElimina
  19. Reconec que és una gran sopa,.... però a mi això del pa mullat..., però et dic que de vista m'encanta! l'hauré de fer al marit! petons

    ResponElimina
  20. Quin luxe de recepta!! M'encanta i juntament amb la pel·licula , genial!!
    Emma

    ResponElimina
  21. M'encanta la sopa de ceba! en vaig menjar a Lille en una fira de Nadal i des de llavors que tinc pendent de fer-la. M'apunto la teva recepta també! petonets

    ResponElimina