divendres, 8 d’abril de 2011

Chocolate Bundt Cake

Ja fa uns dies que em vaig comprar un motllo per fer bundt cake però no sabia quin fer. Vaig entrar al bloc de la Bea i, finalment, em vaig decidir a provar la seva recepta: "The darkest chocolate cake ever". Evidentment, no m'ha quedat tan bonica, però és la primera, així que aniré practicant i provant-ne de noves.

A més, ahir em vaig comprar un pedestal. A veure si així les fotos queden una miqueta més lluïdes. Vaig entrar a la botiga a comprar-lo i quan vaig veure el preu, vaig caure de cul. Li vaig dir al noi de la botiga que m'ho pensaria. Vaig sortir de la botiga i, de seguida, vaig trucar ma mare:

-Mama, he trobat el pedestal que jo volia. Però val molt...
I ma mare es va posar a riure i em va dir: - I a mi què em contes? Pensa-t'ho! Tu sabràs...
I li vaig dir: és que és la que jo volia! És el pedestal dels meus somnis! Després te truco!

Total, que vaig entrar a la botiga de nou i el noi em va mirar amb cara de "un altre cop tu...?".
I li vaig dir que me l'emportava, que m'havia enamorat. I em va estar explicant que aquí ningú compra coses així i que clar, són tan cares perquè les encarreguen a Anglaterra... A mi, m'encanta. Un caprici de tant en tant no fa mal a ningú, no? :)

Bé, us deixo amb el bundt cake, que no m'ha quedat tan bonic com a la Bea, però què hi farem!






Ingredients

250 gr. mantega
375 gr. sucre
4 ous
350 gr de farina
1 cullerada de bicarbonat de sodi
1/4 culleradeta de sal
240 ml. buttermilk
60 gr. cacau en pols (he fet servir valor sense sucre, pur)
150 ml. aigua bullint
2 cullerades d'extracte d'ametlla




Com ho fem?

Escalfem el forn i untem amb oli el motlle i el reservem.
En una cassola fem bullir l'aigua. Apaguem el foc i hi aboquem el cacau de manera que quedi ben dissolt i el deixem refredar. Mentrestant, barregem la mantega amb el sucre amb el braç metàl·lic durant uns dos minuts a velocitat lenta. Barregem la farina amb el bicarbonat i la sal i reservem. Batem els ous un a un (no cal que estiguin del tot batuts) i els anem incorporant d'un en un a la barreja. No incorporeu el següent ou si la barreja no ha quedat ben lligada.
Quan tinguem tots els ous barrejats amb la mantega i el sucre, hi aboquem la metitat de buttermilk i de farina i seguim batent. Poc a poc, incorporem la resta de buttermilk i farina i, lentament, anem abocant la xocolata i l'extracte d'ametlla. Podem finalitzar el procés de forma manual intentant que la barreja tingui un color uniforme per tot arreu. L'aboquem dins el motlle i, amb una cullera, ens ajudem perquè arribi a tots els racons.
Enfornem durant uns 50-60 minuts. Per saber si està cuit, punxem amb l'escuradents. Quan l'hàgim tret del forn, el deixem refredar durant, exacatament, 10 minuts i desemmotllem. Deixem refredar i llest per berenar!


40 comentaris:

  1. La pinta és brutal, ja me'n menjaria un trosset ara mateix jejeje
    Ah, tenim ganes de veure el super pedestal!
    Petonets!!
    Sandra

    ResponElimina
  2. T´ha quedat molt bé!!! i lo del pedestal em passa igual, he vist un però de qué m´agafa un siroco a la botiga, quan passo encara hi està... a millor faig com tu i un dia entro i el compro!! M´en porto la recepta, bon cds!!

    ResponElimina
  3. quina bona pinta!!!!! ja veig que no t'has pugut resistir a estrenar-lo! jijijiji. T'ha quedat molt bé!!! petonets bonica i bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Repte superat i amb nota!!!
    On és el pedestal???
    Petonets

    ResponElimina
  5. Ostres, pots dir on és la botiga?????
    El bundt t'ha quedat perfecte per molt que diguis que és el primer no ho sembla i les fotos son una meravella, felicitats!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Vale, ara veig que ets a Eivissa, una mica lluny :-(
    Petonets

    ResponElimina
  7. Doncs com ha de quedar perquè quedi bonic? El veig perfecte, perquè en deu estar de bo!!!! Espectacular!
    Una abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. pues a m i me gusta la pinta que te ha quedado y toda la puesta en escena fantastica, ademas de bueno seguro
    buen finde y gracias por visitarme
    peto
    miquel

    ResponElimina
  9. Oh, quina bona pinta! T'ha quedat genial, m'encanta aquest motlle, de lékué, no? jeje, vaig estar a punt de comprar-lo aquest nadal, però al final no se perquè no ho vaig fer.
    Ah, a mi també em perden els pedestals per pastissos, el teu es moníssim.

    Petonets!!

    ResponElimina
  10. Marina, que bo aquest Bundt, pero...
    les fotos m'han enamorat.
    Petons maca

    ResponElimina
  11. Marina, t'ha quedat espectacular, m'ecantaria tastar-lo. Amb aixó del pedestal em sento molt identificada. Pero encara no he caigut. Aquí a Sant Cugat tenen a una botiga que t'ho emportarias tot peró és carísima. Aviat tinc sniversaris, m'hauré de tornar a passar.

    Petonets i bon cap de setmana!
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  12. Doncs a mi em sembla que t'ha quedat perfecte!! I tant que és maco! No vull ni pensar lo bó que ha d'estar.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Quin pastís més xocolatós!! I el tema del pedestal, doncs què t'he de dir, que jo cada cop que en veig els ulls se'm desvien cap allà, però al veure el preu...grgrgrgr...el dia que m'agafi el rampell me'n compro un i em quedo tant tranquil.la!!
    ;)

    ResponElimina
  14. T'ha quedat maquíssim, i les fotos sensacionals!
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. M'encanta el teu stand!!! és xulíssim, no se què t'ha costat però ha valgut la pena :P!!(el proper cop dóna un cop d'ull a l'amazon. No n¡he trobat mai cap tan xulo com el teu eh...però n'hi ha que són bonics i no estan malament de preu).

    El pastís t'ha quedat perfecte!! i amb aquesta quantitat de xoco ha de ser boníssim!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  16. También lo he anotado para no tardar mucho en hacerlo!La textura no es bizcocho no?O te ha quedado como húmedo? No logro verlo bien, qué pinta madre!
    Me gustan mucho tus fotos!

    ResponElimina
  17. T'ha quedat molt maco!!I amb el pedestal, de pel·lícula!!Felicitats!Molt bona compra!
    Emma

    ResponElimina
  18. Marina t'ha quedat molt bé!! si dius què no, com serà quan diguis que si! Entre la Ju i tu m'esteu donant molta enveja amb els bundt eh!
    petonets!

    ResponElimina
  19. Quina bona pinta aquest bundt!!! T'ha quedat molt i molt bé. I el pedestal s'intueix molt xulo, segur que valdrà lapena haver-lo comprat.

    ResponElimina
  20. Marina,
    Té molt bona pinta... Doncs jo busco el pedestal i no hi ha manera de veur'l però pel que dieu, també caure de cul amb el preu, així que millor no troabar-lo, Petons

    ResponElimina
  21. Quina passada de bundt cake, t'ha quedat guapíssim!

    ResponElimina
  22. Però quina cosa més bona! Nyam! De xocolata! Ès el meu vici. Per què em fas això? M'hauré de copiar la recepta (amb el teu permís).
    Una abraçada!

    ResponElimina
  23. Caram, quantes noves adquisicions! Trobo que t'ha quedat perfecte, aquest motlle va molt bé. I té una pinta deliciosa, per a xocoaddictes total!

    ResponElimina
  24. Guauu que boooo, i que maco queda de colors oi?
    Petonets

    ResponElimina
  25. Pero que estupendísimo. Me lo apunto a ver si lo puedo hacer pronto!!!!!!! besos

    ResponElimina
  26. Un caprici de tant en tal no fa mal...sempre treballant! El diners serveixen per alguna cosa...I el bundt cake fantàstic!

    ResponElimina
  27. estàs segura que no t'ha quedat maca? jo la trobo molt i molt temptadora! no sé pas com seran les següents...

    ResponElimina
  28. Carai, Marina, per ser que dubtabes, t´ha quedat inmillorable. Felicitacions. Fa molt bona cara. Petons.

    ResponElimina
  29. T'ha quedat magnífic!
    No podrem veure el pedestal?

    ResponElimina
  30. Doncs fa una bona pinta!!! ja veus què diuen els comentaris! :) Jo li faria una mossegada ara mateix!! però tinc un parell de dubtes (jo com sempre preguntant, no me'n entero de res! per cert, la llet evaporada ja la vaig trobar!) : on la compro la buttermilk? o me la puc fer jo? o l'extracte d'ametlla, és "obligatori"? gràcies! :)

    ResponElimina
  31. jo vull un pedestal en blanc i ahir vaig entrar a una botiga i gairebé caig del susto! per tant, no l'he comprat! però crec que es imprescindible per aquest cake, per tant a la llista i el tinc que fer ràpid! jeee

    ResponElimina
  32. Marina qué delicia Mmmmmmmm buenisímo.

    Marina vengo a entregarte un premio qué me hace mucha ilusión que tengas, es el Indalo de Bronce, después se lo puedes entregar a otro blog que sea relacionado con la cocina y que tenga más de 100 seguidores.
    Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.
    http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html

    ResponElimina
  33. Quina delícia de postre!!!! Hummmmm agafo un trocet per berenar.........tens un blog preciós amb unes fotos estupendes, em tindràs passejant sovint bonica

    Un petonet!!!

    ResponElimina
  34. Quina pinta! una bogeria pels amants de la xocolata. M'has donat una idea, ja que divendres em van regalar una bossa enorme amb molts paquets de xocolata de diferents orígens i ja no sé què inventar!
    Un bloc molt bonic!

    ResponElimina
  35. Marina, i tant que un caprici de tant en tant no fa mal. ;) De totes maneres t'animo a buscar tant els motlles com el cake stand a Amazon. Et sortirà més barat. ;) (Amazon UK per compres superiors a 25 lliures t'ho envien gratuïtament).
    I el pastís, t'ha quedat sensacional! No sé perquè dius que no t'ha quedat tan lluït. Perfeccionista! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  36. Ta quedat sensacional, ja veuràs que amb poc temps tel compres, es que quan volem alguna cosa no parem fins que la tenim!!!!.
    Molts petons

    ResponElimina
  37. Jo trobo que t'ha quedat perfecte!
    I les compres, es que a casa ja no hi cabem, quantes temptacions!

    ResponElimina
  38. Un bundt delicioso y unas fotos preciosas!
    Por cierto ese cake stand lo tengo yo tb y me encanta, es precioso, ¿verdad?

    Un besito!

    ResponElimina
  39. te ha quedado precioso y... ¡cómo te entiendo con lo del pedestal! al final caemos pero es que, hija, hay que darse gustos de vez en cuando...

    ResponElimina
  40. Extraordinari, le de provar sens dubte!

    Molly:
    http://lospostresdemolly.blogspot.com/

    ResponElimina