dilluns, 15 d’agost del 2011

Copa de préssecs



Doncs sí, ja ho veieu. Torno a Blogger. Els darrers dies m'ha agafat un no-sé-què i aquí estic de nou. Em feia com pena deixar aquest bloc després de les alegries que m'ha donat, la veritat. A més, per fi, havia trobat un disseny que m'agradava. Massa records. L'altre dia el mirava i repassava totes les receptes que hi havia publicat. I Déu n'hi do, com ha anat canviant la cosa.. M'haureu de disculpar perquè potser uns porto una mica de cul amb això de tant de canvi però, per ara, em quedaré aquí, la meva casa (gastronòmicament parlant) on us he conegut a tots.


Per altra banda, haureu notat que feia dies que no rondava per la gastrosfera. Doncs bé, primer va ser l'Internet a casa, després el meu ordinador, ara resulta que torna a ser l'Internet... En fi, que estic publicant aquesta entrada a casa dels meus pares, que m'han acollit en aquests moments de deseperació. Perquè jo em desespero una mica fora de xarxa, ho reconec. No poder llegir mails, mirar blocs, diaris... M'estresso. És així. Hi ha qui s'estressa perquè està fart de tot això, però a mi m'agrada molt. Ho he de dir.

Bé, després d'aquest "rollasso", us deixo amb la Recepta del 15 d'aquest mes que té com a protagonista el préssec, una de les meves fruites d'estiu preferides. És la que més compro. Abans que melons i síndries. Trobo que té una carn ben sucosa que em sacia i em refresca. Per això, he volgut fer unes postres ben senzilletes però que de segur us agradaran: una copa de préssecs.

Ingredients (per copa)

-1/2 préssec
-1 iogurt
-Un bocí de bescuit (recepta a sota)
-1/2 figa
-Reducció de Grand Marnier ( recepta a sota)

Com ho fem?
Doncs és ben fàcil. Jo he fet un bescuit en 10 minuts. Ho prometo. He barrejat un ou, mig got de farina, mig got de sucre i una cullerada de llevat. Emmotllem, al forn i treiem. Fàcil, fàcil!

Bé, per muntar la copa vaig fent capes. Una de bescuit, una de iogurt i a sobre uns bocins de préssec i figa (que li dóna molt de color). Per sobre, hi aboquem la reducció de Grand Marnier. Jo l'he feta de la següent manera: Barregem en una cassola un préssec tallat a bocins, 1 got de Grand Marnier i dues cullerades de sucre. Ho deixem bullir durant uns 5-10 minuts, que espesseixi. Després, ho aboquem per sobre la copa i... Llestos! Va, no em direu que no és "facilongo". Espero que el tasteu!




21 comentaris:

  1. Jo tb he estat uns dies que no publicava, quasi bé un mes, però s'ha de dir que si que es troba a faltar! I tb em desespero sense internet jejejje sort que jo puc estar conectada per l'ipad, per lleir mails i això em va bé, però amb blogger no es pot fer res :(

    Aquesta copa m'ha agradat molt, és senzilla de fer i la combinació molt bona!

    Un peto maca

    ResponElimina
  2. HOlaa! encantada de trobar-te!! una copa genial! seria un berenar perfecte pel meu gust! em quedo per aquí mirant el teu blog! un petó ben gran!

    ResponElimina
  3. Benvinguda de nou. Jo també reconec que m'enyoro si no em conecto a veure que heu fet.
    Una copa boníssima tot i que no hi posaré licor.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Una copa preciosa, el préssec i la figa li donen un color molt bonic.
    T'hem trobat a faltar... benvinguda :-)
    Petons

    ResponElimina
  5. Me encanta la copa que ha preparado, se ve deliciosa.
    Bessos

    ResponElimina
  6. Quina copa més bona! I amb les meves fruites preferides! Jo també m'estimo més un bon préssec a un meló o una síndria, sempre que siguin els de vinya. Sobretot els tardans, els que vénen a finals de mes i al setembre.
    Realment una copa amb uns colors i uns gustos d'allò més bons!
    petons

    ResponElimina
  7. Jo a l'estiu només menjo préssecs i meló, m'agraden totes dues igual! Fantàstica la copa!

    ResponElimina
  8. Fantàstic que tornis a ser per aquí. Jo també em desespero una mica quan no tinc la conexió digital hehehe.

    ResponElimina
  9. Boníssima copa!!! estic d'acord, préssecs i meló les millors fruites de l'estiu!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Marina, quina il·lusió tornar-te a tenir per aquí!! i el nou canvi no ens mareja, ens sembla bé! al cap i a la fi aquest blog era i és molt bonic! Aquesta copa té totes les possibilitats de ser el postre d'avui, ja que tenim un bocí de bescuit, préssecs... Ha de ser boníssima i refrescant! petonets i fins aviat :D

    ResponElimina
  11. Si que es verdad que son muy parecidas.

    Gracias por la visitas.

    Besos.

    ResponElimina
  12. Ostres Marina, havia anat a la teva casa nova i no hi havia vist la recepta del 15 i ja m'havia pensat que estaves de vacances!
    La copa, senzilla i deliciosa! Genial!
    Petons!
    PD: He deixat la meva aportació als fogoners. ;)

    ResponElimina
  13. Pues si que es fácil pero deliciosa y muy fotogénica por lo visto! Esperando vuestra propuesta para septiembre.. de ahora en adelante no fallo ni una, prometido!

    ResponElimina
  14. Marina, la receta es genial, la foto una pasada y me alegro muchísimo de verte de nuevo por aquí.
    Besos

    ResponElimina
  15. Jo cada x temps passo per aquest trauma dels canvis, de si agradarà, si no agradarà, ara no em ve de gust i necessito un kit-kat, però llavors... tornem amb molta força, perquè no podem abandonar el vaixell, hi estem enganxats!
    Una recepta genial, fa honor a l'anfitriona!
    Una forta abraçada bonica.

    ResponElimina
  16. Muy buena elección para este 15 de agosto!! Y la foto es preciosa ;)

    Besos

    ResponElimina
  17. Marina; Una aportació ben fresqueta per aquets dies.
    Que vagi de gust Marina¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  18. Solo con ver los colores y la carnosidad de la fruta invita a comerse hasta el vasito ;D

    Besos.

    ResponElimina
  19. Hola Marina,
    Potser és repetitiu, perque ho he anat comentant en els altres blogs que participen en el vostre preciós projecte: totes les receptes de prèssec em van bé! Es la meva fruita preferida!!! Sobretot els prèssecs vermells.. que regalimen pels colces!!!!
    Aquesta recepta la veig ideal pel paladar del meu pare, simple però contundent!
    Una forta abraçada,
    Mglòria

    ResponElimina
  20. Qué en van de bé les receptes fresquetes... sobretot aquesta setmana que el calor ofega.

    Una abraçada fresqueta

    ResponElimina