dimarts, 15 de febrer del 2011

Pizza grega

Tornem a la càrrega amb "La Recepta del 15". Uff! Aquest cop m'ha costat molt decidir-me... No sabia quina pizza fer. Va arribar un punt que tenia la taula de l'estudi plena de paperots amb combinacions: sobrassada amb brie, camembert amb albergínies...Vaig fer una búsqueda exhaustiva d'ingredients, de receptes per a la massa, de quin ingredient lliga millor amb aquest altre... Total, que al final, em vaig decidir per una pizza grega. I us preguntareu: -què dimonis és una pizza grega? Doncs no sé si deu exisitir, però el que he fet, ha estat cercar els ingredients més típics de la cuina grega, juntar-los... i fer una pizza! A veure què us sembla... Per cert, no rigueu de la meva massa.... Sí, és una mica extranya, però a casa sempre l'hem feta així i, què voleu que us digui? Sempre queda decent! La faig amb cervesa en comptes de llevat. De fet, la cervesa, en porta, així que és com un substitutiu... Espero que us agradi!


Ingredients:
Per a la massa
-300gr de farina
-1/2 cervesa
-Un raig d'oli d'oliva
-Sal

Per posar a sobre
-Tomàquet triturat (el que calgui per tapar la massa)
-1/2 albergínia
-1/2 ceba
-100gr de bolets
-50gr de formatge feta
-Orenga

Com ho fem?

Per fer la massa, aboquem tots els ingredients en un bol i treballem la pasta. La deixem reposar una mitja horeta. A continuació, l'estirem. Podeu fer-ho amb un corró, però jo ho faig amb les mans, que així queda més rústica, més casolana... La reservem.

Tallem l'albergínia i la ceba a tires i, per separat, la fem a la planxa a foc lent i amb poquet oli perquè després no se'ns estovi la massa. Fem el mateix amb els bolets. Ara, anem col·locant els ingredients damunt la massa de la manera que més ens agradi. Finalment, esmicolem el formatge feta per sobre de la pizza i enfornem a uns 175º durant 15-20 minutets. Espolvoregem amb l'orenga i llestos!

Bon profit! O, millor dit...
Καλή όρεξη!



37 comentaris:

  1. Quina pinta aquesta pizza!!!... per ganes n'hi faria una bona queixalada!!!!..
    Molt original això de la pizza GREGA!!!... jejejej... Segons com ja pots començar a patentar-ho... ;)
    Petonets

    ResponElimina
  2. MMMM!!! quina bona pinta!! la probaré un dia per mi, encara que pel meu maridet li hauré de treure el formatge...quina pena la meva!
    Aqui teniu la meva aportació al 15 d'aquest mes: http://lacuinadelavia-e.blogspot.com/2011/02/mini-pizzes.html

    Ara a disfrutar!!!

    Petons

    ResponElimina
  3. Una creació típicament mediterrània, amb ingredients bàsics de la cuina grega com l'albergínia o el formatge feta, ha de ser deliciosa!.

    No hauria pensat mai en fer-la amb cervesa, però ara que ho dius... per què no?.

    Ja esperem l'ingredient per al proper 15!

    ResponElimina
  4. mmm excelent proposta! T'ha quedat amb una pinta d'allò més tentadora, així talladeta en porcions és irresistible.
    Jo aquest mes no he arribat a temps, no he anat massa per "casa" i a Bcn no tinc forn, per lo que el tema pizza estava difícil. El pròxim mes, segur!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  5. Doncs has fet una bona tria!
    No havia sentit abans la base amb cervesa, segur que està boníssima però tinc un dubte: es nota el gust de la cervesa a la massa?
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Mai he sentit això de pizza grega, però té una pinta BRU-TAL! Això de posar-hi formatge feta m'agrada molt, ha de donar-hi un gust potent però deliciós.
    Estic impacient per la proposta del 15 de Març! ;)

    ResponElimina
  7. Ole Marina, has vist quantes pizzes?! És que estic flipant!! Amb aquest ingredients ha de ser bona per força! Jo de vegades tamé faig coses amb cervesa pel llevat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Vengo por primera vez a tu blog, vi que era un blog interesante y eso me atrajo. Así que decido pasar por tu blog y quedarme un rato.
    Hoy, disfruto del placer de leeros, no siempre puedo y anoto en mi libreta, miles de trucos, ideas, presentaciones...que me valen de mucho.
    Soy una profesional de la gastronomía, y me encanta releer los blogs, algunos hasta varias veces, es casi siempre un placer.
    Me quedo encantada de haberlo descubierto.

    CUATRO ESPECIAS

    ResponElimina
  9. hola! doncs la teva interpretació d'una pizza grega és fantàstica! el formatge feta ha d'estar boníssim ala pizza!!! Visca la recepta del 15!!! petonets guapa

    ResponElimina
  10. La tua pizza ha proprio un bel aspetto, ciao ♥

    ResponElimina
  11. Una pizza realment bona, amb l'alberginia, el feta i els bolets!!! mmm... ja m'agrdaria poder tenir-ne un trosset per ara per berenar! jejeje

    Un petó maca :)

    ResponElimina
  12. És veritat que costa triar, amb tantes possobilitats que tenen les pizzes... Però la teva elecció em sembla fantàstica, molt sana i molt bona.
    La recepta del 15 ha sigut tot un èxit, felicitats!

    ResponElimina
  13. Marina,

    No conocía tu blog y al entrar y verlo tan bonito... me ha encantado. Me gustan las fotos, la recetas. La pena es que con el traductor hay algunas cosas que se me escapan.

    La receta de hoy me chifla. La cocina griega es una auténtica delicia y el queso Feta uno de mis preferidos así que imagínate. Ummmm, delicioso.

    Un besito,

    Sacer

    ResponElimina
  14. Noies avui s'están veient pizzes molt bones... i aquesta es de 10...
    un petonet

    ResponElimina
  15. Què curiosa la massa!! Uff...se m'estan acumulant masses que vull provar de fer, jeje!
    La teva proposta es veu deliciosa i em sembla que a partir d'ara tothom li dirà pizza grega!! :)

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  16. Ha d'estar bonísima aquesta pizza! A mi m'encanten... a més quan porten cervesa tenen un gust diferent, molt bó!
    Salutacions!

    ResponElimina
  17. Χάρη
    Una fantàstica proposta! Va valer la pena donar-li voltes i més voltes... Suposo que tots ho hem fet. Tenia pendent fer la massa amb cervesa, ara ja no tinc excusa! Ja tinc la recepta. Petons

    ResponElimina
  18. Ostres quina opció tant xula!!! ja queda batejada com a pizza grega!! Jo n'he fet dues.... una és sobrassada brie ;) Boníssima!
    La idea de posar cervesa a la masa em sembla molt interessant. Ho faré.
    Petonetss!

    ResponElimina
  19. Hola Marina ;) ;)
    Bona combinació!! M'agrada això de pizza grega!! I la massa pareix super cruixent!
    Un petó guapa! Paula

    ResponElimina
  20. la combinació d'ingredients ha de ser molt bona, i la massa amb la cervesa... nyam!

    ResponElimina
  21. Quina gràcia això de la cervesa, ho provaré. La combinació d'ingredients té molt bona pinta. Felicitats per la recepta del 15, ara tenim pizzes per tot el mes!!!

    ResponElimina
  22. Amb bolets!...ummmm, exquisida. Això de la cervesa no fa riure, fa que ens ho apuntem tots!. Marina, felicitats per aquesta iniciativa tan bonica, sense normes ni premis, com pots veure TOTS tenim ganes de jugar!A reveure!

    ResponElimina
  23. Yasu! M'encanta la cuina grega i si bé mai havia vist aquesta pizza serà un plaer cuinar-la, degustar-la, saborejar-la i disfrutar-la :)

    ResponElimina
  24. Marina! Aquesta pizza sembla fàcil de fer! Trob que fins i tot jo podria fer-la! M'has animat! Ja la faré i et diré què tal! =)

    ResponElimina
  25. Crec que els bolets li van d’allò mes bé a les pizzes.
    Petons

    ResponElimina
  26. Tast de cuina: sí, sí... Faré la patent!
    Emma: Gràcies per participar. Al teu marit, sense formatge, doncs! Petons!
    Glòria: Gràcies guapa!
    Nee*: t'esperem al març bonica!
    Mònica: no es nota! Té un toc especial, però. Prova-la! Petonassos!
    Acabatdefer: gràcies! ens veiem el mes vinent!
    Sandra i Xavi: jo tambéeee! Quina passada, nois!
    Elena: Un placer. Muchas gracias.
    Judith: Visca, visca! Petonassos boletaaa!
    Stefania: Grazie! Baci.
    Ferran: sempre tocant-me la moral... Haha!
    Anniki: Hehe, Te'n guardo un trosset la pròxima! petons!
    Gemma: Gràcies per participar-hi! Un plaer!!
    Sacer: Muchas gracias por pasarte. ¡Un beso!
    Neus: Gràcies guapa!

    ResponElimina
  27. Alba: si les hem de provar totes, morirem d'un empatx! Haha!
    Mari: gràcies! Fins aviat!
    Eri: doncs ja saps! A provar-la amb cervesa! Petons!
    Ingrid: és que la de sobrassada... Buah! M'encanta!! Petons guapa!
    Paula: "responsable de Bon Tiberi"... Hahahahahaha! Petonassos!
    Jordi: gràcies! Petons!
    Cris: tenim pizzes per salar i fregir! Haha. Petonets!
    Mercè: Felicitats a tots vosaltres Mercè... Estem molt emocionats. Sou increïbles!
    Cesc: L'hauràs de provar doncs, que la teva mare estarà tranquil·la que mengis bé! Haha! petons!
    Anna: L'has de fer! Anima't amb sa cuina i fes un bloc! Ara que no tens facebook, alguna cosa hauràs de fer! haha. Mos telefonam! Muaaa*
    Femunmos: tens raó! Trobo que li donen un toc súper especial i molt de la nostra terra! petonassos!

    ResponElimina
  28. Acabo de descobrir el teu bloc i m'ha agradat... i a més, aquesta pizza te una pintassa! M'has fet recordar que la meva mare també posava cervesa per fer-la...

    ResponElimina
  29. Si què costa si triar!!!! m'agraden totes i a quina més!!! aquesta també ha d'estar per xupar-se'n els dits!!!

    ResponElimina
  30. gracias por visitarme y asi tambien puedo ver yo otra pizza sensacional ya tenemos al menos 30 pizzas para probar me gusta los ingredienetes que has puesto y kla masa tambien
    peto
    miquel

    ResponElimina
  31. Aquesta se m'havia escapat
    Que bona amb bolets i amb feta... fa anys que no en menjo de fromatge feta.

    Una fila fantastica, segur que el recull serà espectacular.

    ResponElimina
  32. Jo aquest cop no he arribat a temps a la recepta del 15, però què hi farem! hauré d'esperar a la proposta del mes de març...
    Aquesta pizza teva em sembla una idea fantàstica i segur que és boníssima.
    Petons,
    Elisabet

    ResponElimina
  33. Hola Marina!
    Moltes felicitats per l'èxit de La recepta del 15! Us ho teniu ben merescut: està molt ben plantejat i ho heu fet amb molt de carinyo! Be!

    I la recepta és molt interessant: la feta cuita deu donar-li un punt ben curiós!!!

    Ja friso per la convocatòria de març!

    Salut!

    ResponElimina
  34. Marina, felicitats per l'èxit que heu tingut amb la convocatòria.
    La teva pizza la trobo molt original i té una pinta boníssima.
    Fins aviat,

    ResponElimina
  35. Me he parado con detalle en tu receta,
    Que maravillosa pizza, no tiene desperdicio y además tiene un toque original que me ha cautivado.
    me encantaré seguirte poco a poco e ir asimilando todo lo que pones,
    Gracias por dejarme conocete.


    CUATRO ESPECIAS

    ResponElimina
  36. Hola guapa tu

    que bona,..anoto la teva recepta mai la he fet amb cervessa,..per cert al dir 1/2 et refreixes a 1/2 ampolla de les petites es clar,...però quina quantitat aprox...?

    mil petonets Susanna

    ResponElimina