Tornem a la càrrega amb "La Recepta del 15". Uff! Aquest cop m'ha costat molt decidir-me... No sabia quina pizza fer. Va arribar un punt que tenia la taula de l'estudi plena de paperots amb combinacions: sobrassada amb brie, camembert amb albergínies...Vaig fer una búsqueda exhaustiva d'ingredients, de receptes per a la massa, de quin ingredient lliga millor amb aquest altre... Total, que al final, em vaig decidir per una pizza grega. I us preguntareu: -què dimonis és una pizza grega? Doncs no sé si deu exisitir, però el que he fet, ha estat cercar els ingredients més típics de la cuina grega, juntar-los... i fer una pizza! A veure què us sembla... Per cert, no rigueu de la meva massa.... Sí, és una mica extranya, però a casa sempre l'hem feta així i, què voleu que us digui? Sempre queda decent! La faig amb cervesa en comptes de llevat. De fet, la cervesa, en porta, així que és com un substitutiu... Espero que us agradi!
Ingredients:
Per a la massa
-300gr de farina
-1/2 cervesa
-Un raig d'oli d'oliva
-Sal
Per posar a sobre
-Tomàquet triturat (el que calgui per tapar la massa)
-1/2 albergínia
-1/2 ceba
-100gr de bolets
-50gr de formatge feta
-Orenga
Com ho fem?
Per fer la massa, aboquem tots els ingredients en un bol i treballem la pasta. La deixem reposar una mitja horeta. A continuació, l'estirem. Podeu fer-ho amb un corró, però jo ho faig amb les mans, que així queda més rústica, més casolana... La reservem.
Tallem l'albergínia i la ceba a tires i, per separat, la fem a la planxa a foc lent i amb poquet oli perquè després no se'ns estovi la massa. Fem el mateix amb els bolets. Ara, anem col·locant els ingredients damunt la massa de la manera que més ens agradi. Finalment, esmicolem el formatge feta per sobre de la pizza i enfornem a uns 175º durant 15-20 minutets. Espolvoregem amb l'orenga i llestos!
Bon profit! O, millor dit...
Καλή όρεξη!Ingredients:
Per a la massa
-300gr de farina
-1/2 cervesa
-Un raig d'oli d'oliva
-Sal
Per posar a sobre
-Tomàquet triturat (el que calgui per tapar la massa)
-1/2 albergínia
-1/2 ceba
-100gr de bolets
-50gr de formatge feta
-Orenga
Com ho fem?
Per fer la massa, aboquem tots els ingredients en un bol i treballem la pasta. La deixem reposar una mitja horeta. A continuació, l'estirem. Podeu fer-ho amb un corró, però jo ho faig amb les mans, que així queda més rústica, més casolana... La reservem.
Tallem l'albergínia i la ceba a tires i, per separat, la fem a la planxa a foc lent i amb poquet oli perquè després no se'ns estovi la massa. Fem el mateix amb els bolets. Ara, anem col·locant els ingredients damunt la massa de la manera que més ens agradi. Finalment, esmicolem el formatge feta per sobre de la pizza i enfornem a uns 175º durant 15-20 minutets. Espolvoregem amb l'orenga i llestos!
Bon profit! O, millor dit...
Quina pinta aquesta pizza!!!... per ganes n'hi faria una bona queixalada!!!!..
ResponEliminaMolt original això de la pizza GREGA!!!... jejejej... Segons com ja pots començar a patentar-ho... ;)
Petonets
MMMM!!! quina bona pinta!! la probaré un dia per mi, encara que pel meu maridet li hauré de treure el formatge...quina pena la meva!
ResponEliminaAqui teniu la meva aportació al 15 d'aquest mes: http://lacuinadelavia-e.blogspot.com/2011/02/mini-pizzes.html
Ara a disfrutar!!!
Petons
Una creació típicament mediterrània, amb ingredients bàsics de la cuina grega com l'albergínia o el formatge feta, ha de ser deliciosa!.
ResponEliminaNo hauria pensat mai en fer-la amb cervesa, però ara que ho dius... per què no?.
Ja esperem l'ingredient per al proper 15!
mmm excelent proposta! T'ha quedat amb una pinta d'allò més tentadora, així talladeta en porcions és irresistible.
ResponEliminaJo aquest mes no he arribat a temps, no he anat massa per "casa" i a Bcn no tinc forn, per lo que el tema pizza estava difícil. El pròxim mes, segur!!
Petonets!!
Doncs has fet una bona tria!
ResponEliminaNo havia sentit abans la base amb cervesa, segur que està boníssima però tinc un dubte: es nota el gust de la cervesa a la massa?
Petonets.
Mai he sentit això de pizza grega, però té una pinta BRU-TAL! Això de posar-hi formatge feta m'agrada molt, ha de donar-hi un gust potent però deliciós.
ResponEliminaEstic impacient per la proposta del 15 de Març! ;)
Ole Marina, has vist quantes pizzes?! És que estic flipant!! Amb aquest ingredients ha de ser bona per força! Jo de vegades tamé faig coses amb cervesa pel llevat!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Vengo por primera vez a tu blog, vi que era un blog interesante y eso me atrajo. Así que decido pasar por tu blog y quedarme un rato.
ResponEliminaHoy, disfruto del placer de leeros, no siempre puedo y anoto en mi libreta, miles de trucos, ideas, presentaciones...que me valen de mucho.
Soy una profesional de la gastronomía, y me encanta releer los blogs, algunos hasta varias veces, es casi siempre un placer.
Me quedo encantada de haberlo descubierto.
CUATRO ESPECIAS
hola! doncs la teva interpretació d'una pizza grega és fantàstica! el formatge feta ha d'estar boníssim ala pizza!!! Visca la recepta del 15!!! petonets guapa
ResponEliminaLa tua pizza ha proprio un bel aspetto, ciao ♥
ResponEliminaD'això... "búsqueda"?
ResponElimina}:-)
Una pizza realment bona, amb l'alberginia, el feta i els bolets!!! mmm... ja m'agrdaria poder tenir-ne un trosset per ara per berenar! jejeje
ResponEliminaUn petó maca :)
És veritat que costa triar, amb tantes possobilitats que tenen les pizzes... Però la teva elecció em sembla fantàstica, molt sana i molt bona.
ResponEliminaLa recepta del 15 ha sigut tot un èxit, felicitats!
Marina,
ResponEliminaNo conocía tu blog y al entrar y verlo tan bonito... me ha encantado. Me gustan las fotos, la recetas. La pena es que con el traductor hay algunas cosas que se me escapan.
La receta de hoy me chifla. La cocina griega es una auténtica delicia y el queso Feta uno de mis preferidos así que imagínate. Ummmm, delicioso.
Un besito,
Sacer
Noies avui s'están veient pizzes molt bones... i aquesta es de 10...
ResponEliminaun petonet
Què curiosa la massa!! Uff...se m'estan acumulant masses que vull provar de fer, jeje!
ResponEliminaLa teva proposta es veu deliciosa i em sembla que a partir d'ara tothom li dirà pizza grega!! :)
Molts petonets!!
Ha d'estar bonísima aquesta pizza! A mi m'encanten... a més quan porten cervesa tenen un gust diferent, molt bó!
ResponEliminaSalutacions!
Χάρη
ResponEliminaUna fantàstica proposta! Va valer la pena donar-li voltes i més voltes... Suposo que tots ho hem fet. Tenia pendent fer la massa amb cervesa, ara ja no tinc excusa! Ja tinc la recepta. Petons
Ostres quina opció tant xula!!! ja queda batejada com a pizza grega!! Jo n'he fet dues.... una és sobrassada brie ;) Boníssima!
ResponEliminaLa idea de posar cervesa a la masa em sembla molt interessant. Ho faré.
Petonetss!
Hola Marina ;) ;)
ResponEliminaBona combinació!! M'agrada això de pizza grega!! I la massa pareix super cruixent!
Un petó guapa! Paula
la combinació d'ingredients ha de ser molt bona, i la massa amb la cervesa... nyam!
ResponEliminaQuina gràcia això de la cervesa, ho provaré. La combinació d'ingredients té molt bona pinta. Felicitats per la recepta del 15, ara tenim pizzes per tot el mes!!!
ResponEliminaAmb bolets!...ummmm, exquisida. Això de la cervesa no fa riure, fa que ens ho apuntem tots!. Marina, felicitats per aquesta iniciativa tan bonica, sense normes ni premis, com pots veure TOTS tenim ganes de jugar!A reveure!
ResponEliminaYasu! M'encanta la cuina grega i si bé mai havia vist aquesta pizza serà un plaer cuinar-la, degustar-la, saborejar-la i disfrutar-la :)
ResponEliminaMarina! Aquesta pizza sembla fàcil de fer! Trob que fins i tot jo podria fer-la! M'has animat! Ja la faré i et diré què tal! =)
ResponEliminaCrec que els bolets li van d’allò mes bé a les pizzes.
ResponEliminaPetons
Tast de cuina: sí, sí... Faré la patent!
ResponEliminaEmma: Gràcies per participar. Al teu marit, sense formatge, doncs! Petons!
Glòria: Gràcies guapa!
Nee*: t'esperem al març bonica!
Mònica: no es nota! Té un toc especial, però. Prova-la! Petonassos!
Acabatdefer: gràcies! ens veiem el mes vinent!
Sandra i Xavi: jo tambéeee! Quina passada, nois!
Elena: Un placer. Muchas gracias.
Judith: Visca, visca! Petonassos boletaaa!
Stefania: Grazie! Baci.
Ferran: sempre tocant-me la moral... Haha!
Anniki: Hehe, Te'n guardo un trosset la pròxima! petons!
Gemma: Gràcies per participar-hi! Un plaer!!
Sacer: Muchas gracias por pasarte. ¡Un beso!
Neus: Gràcies guapa!
Alba: si les hem de provar totes, morirem d'un empatx! Haha!
ResponEliminaMari: gràcies! Fins aviat!
Eri: doncs ja saps! A provar-la amb cervesa! Petons!
Ingrid: és que la de sobrassada... Buah! M'encanta!! Petons guapa!
Paula: "responsable de Bon Tiberi"... Hahahahahaha! Petonassos!
Jordi: gràcies! Petons!
Cris: tenim pizzes per salar i fregir! Haha. Petonets!
Mercè: Felicitats a tots vosaltres Mercè... Estem molt emocionats. Sou increïbles!
Cesc: L'hauràs de provar doncs, que la teva mare estarà tranquil·la que mengis bé! Haha! petons!
Anna: L'has de fer! Anima't amb sa cuina i fes un bloc! Ara que no tens facebook, alguna cosa hauràs de fer! haha. Mos telefonam! Muaaa*
Femunmos: tens raó! Trobo que li donen un toc súper especial i molt de la nostra terra! petonassos!
Acabo de descobrir el teu bloc i m'ha agradat... i a més, aquesta pizza te una pintassa! M'has fet recordar que la meva mare també posava cervesa per fer-la...
ResponEliminaSi què costa si triar!!!! m'agraden totes i a quina més!!! aquesta també ha d'estar per xupar-se'n els dits!!!
ResponEliminagracias por visitarme y asi tambien puedo ver yo otra pizza sensacional ya tenemos al menos 30 pizzas para probar me gusta los ingredienetes que has puesto y kla masa tambien
ResponEliminapeto
miquel
Aquesta se m'havia escapat
ResponEliminaQue bona amb bolets i amb feta... fa anys que no en menjo de fromatge feta.
Una fila fantastica, segur que el recull serà espectacular.
Jo aquest cop no he arribat a temps a la recepta del 15, però què hi farem! hauré d'esperar a la proposta del mes de març...
ResponEliminaAquesta pizza teva em sembla una idea fantàstica i segur que és boníssima.
Petons,
Elisabet
Hola Marina!
ResponEliminaMoltes felicitats per l'èxit de La recepta del 15! Us ho teniu ben merescut: està molt ben plantejat i ho heu fet amb molt de carinyo! Be!
I la recepta és molt interessant: la feta cuita deu donar-li un punt ben curiós!!!
Ja friso per la convocatòria de març!
Salut!
Marina, felicitats per l'èxit que heu tingut amb la convocatòria.
ResponEliminaLa teva pizza la trobo molt original i té una pinta boníssima.
Fins aviat,
Me he parado con detalle en tu receta,
ResponEliminaQue maravillosa pizza, no tiene desperdicio y además tiene un toque original que me ha cautivado.
me encantaré seguirte poco a poco e ir asimilando todo lo que pones,
Gracias por dejarme conocete.
CUATRO ESPECIAS
Hola guapa tu
ResponEliminaque bona,..anoto la teva recepta mai la he fet amb cervessa,..per cert al dir 1/2 et refreixes a 1/2 ampolla de les petites es clar,...però quina quantitat aprox...?
mil petonets Susanna