diumenge, 2 de gener del 2011

Pastís de taronja

Aquest pastís el vaig fer fa uns dies per un dinar d'aquests nadalencs. No n'havia fet cap mai, però trobo que va quedar prou bé. La base era, potser, massa gruixuda, però la veritat és que el sabor de la taronja era fenomenal. A veure si la pròxima queda millor. Us animo a fer-la o, si voleu, a passar-me alguna altra recepta d'aquest pastís, que de segur que n'hi ha mil de més bones!!

Per cert, les fotografies, són del meu padrí. Us deixo l'adreça del seu web per si us interessa mirar-les. És un crack!


Ingredients:

Per fer la base
-250gr de farina de rebosteria
-50gr de sucre
-125gr de mantega
-1 ou gran
-Una miqueta de llet

Per fer el farcit
-La ratlladura de 4 taronges
-El suc de 2 taronges
-200gr de sucre
-2 ous grans
-100gr de farina
-100ml de nata

Com ho fem?

Per fer la base, barregem tots els ingredients en un bol. Ha de quedar una massa dura, que puguem treballar amb les mans. No cal que la treballem molta estona, però, ja que es torna "xicletosa". Quan la tinguem prou dura, fem una bola i l'aixafem, com si fos la base d'una pizza i l'emboliquem amb paper film. La deixem reposar a la nevera durant 30 minuts.

Quan hagin transcorregut els 30 minuts estirarem la base sobre un motllo untat amb una mica d'oli o mantega. Enfornem a uns 180º durant 20 minuts. Per tal que no pugi la massa, posarem a sobre paper d'alumini amb llegums per damunt.

Per fer el farcit, escalfem la mantega i la mesclem amb el sucre. Ho barregem amb el suc, les ratlladures de la taronja i la nata. Separem els rovells dels ous i els aboquem a la mescla. Les clares, les batem fins arribar a punt de neu. Quan estiguin a punt de neu, les aboquem a la mescla i continuem remenant amb les varilles.

Quan hàgim tret la massa del forn, aboquem el farcit per sobre i tornem a enfornar durant uns 20 minuts. El farcit, no acabarà de quedar dur del tot. Per això, recomano posar-lo a la nevera i servir-lo fred, ja que queda més compacte. El farcit queda més aviat com una mousse.

Bon profit!


 

8 comentaris:

  1. Quina patxoca fa aquest pastís, i les fotos genials!
    No n'he fet mai de taronja, la veritat és que faig pocs pastissos... i un dels meus propòsits és fer-ne més, va! M'animaré algun dia amb el teu ;)
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Mmm...quines ganes...amb aquestes fotografies fa ganes de mossegar la pantalla!!Un petó. Paula

    ResponElimina
  3. Aquest pastís de taronja ha de ser deliciós, se'l veu cassolà cassolà eh! Fa cara de ser esponjós i desfer-se a la boca, mmmmm....
    Fins aviat! petonsss

    ResponElimina
  4. Que delicia me llevo la receta y te mando un beso, feliz año.

    ResponElimina
  5. quina bona pinta!!!! a veure si m'animo a fer-l'ho!!!! i felicitats al teu padrí! molt maques les fotos! petonets

    ResponElimina
  6. Doncs té una pinta estupenda!
    Vaig a fer-li una visita al teu padrí.;)
    Petonets.

    ResponElimina
  7. He tornat per donar-te la raó: és un crack!

    ResponElimina
  8. Un pastís de taronja sempre és benvingut a casa, el provaré de fer... quan passin les festes, portem uns dies saturats!

    ResponElimina