Tornem a la càrrega amb la Recepta del 15. Aquest mes us proposàvem un repte de tardor, però sembla ser que enguany no té ganes d'arribar. Això de menjar moniato en tirants i pantalons curts ha estat una mica estrany. Ara bé, no m'ha costat gens cruspir-me'l. Ja tinc ganes que arribi la Castanyada i tot!
Per aquesta ocasió la Martha Stewart m'ha inspirat amb una de les seves receptes. La podeu trobar al seu web. Ja sabeu que sóc molt fan d'aquesta dona.
Bé, us deixo amb la recepta a veure què us sembla. Us asseguro que és deliciosa i l'oloreta que queda a la casa és fenomenal. Us tornareu bojos!
Ingredients (4 persones)
-2 moniatos grans (bastant grans)
-1 ceba gran
-2 cullerades de mantega (no margarina!)
-1 cullerada de sucre morè
-Un pessic de sal
-Un pessic de pebre
-Parmesà
Com ho fem?
Enfornem els moniatos a uns 180ºC aproximadament i deixeu que es facin lentament. Cada forn és un món, així que no us heu de guiar pel temps. Simplement, heu de punxar el moniato amb un escuradents mateix i, quan estigui tovet, és que està ben cuit!
Mentrestant, en una paella, aboquem la mantega i la deixem fondre a foc lent. Tallem la ceba en juliana i l'afegim a la paella deixant que cogui lentament. No volem que es faci immediatament, sinó que quedi melosa. La deixem a la paella uns 10-15 minuts i, a continuació hi afegim el sucre, la sal i el pebre. Ho deixem uns 10 minuts més.
Emplatar és fàcil i ràpid i queda molt vistós. Simplement partim els moniatos en dues meitats (de llarg) i en servim una a cada plat. Li fem un tall que vagi de dalt a baix i l'obrim una mica amb un ganivet. Per sobre, hi aboquem la ceba i, per finalitzar, hi ratllem un bon parmesà per sobre.
Ostres noia és de les poques receptes salades que he vist, i m'ha agradat molt! El toc de la ceba i el parmesà ha de quedar de luxe. Me l'apunto per sorprendre a més d'un ;)
ResponEliminaQuina bona combinació que deu fer el punt dolç del moniato amb el salat que dona el parmesà. I la ceba que hi posses, genial!
ResponEliminaPetons
Up!!! he dit en el meu post que els moniatos a seques no m´agraden però veien aquesta delícia m faràs canviar d´opinió!!! amb ceba...ummm!!! Una aportació molt interessant!!! petons i bon cds.
ResponEliminaUuuueee!! Jo que pensava que ens faries alguna coseta dolça i ens portes un plat salat! Molt bé, una proposta senzilla i segur que super gustosa! Nyam!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Oh, aquesta sí que fa bona pinta! Jo no sóc de moniatos perquè els trobo massa dolços, però el contrast de la ceba i el parmesà...
ResponEliminaOhhhh que bons aquests moniatos, sucre moré, sal i pebre, aquests sabors m´agraden, una recepta molt temptadora, i la ceba que no falti. Una auténtica delicia. Petons.
ResponEliminaMaria que bons!!! o millor dit... deliciosos! amb la ceba i el parmesà... a més ben fàcils de fer! Quina feinada m'estan donant els moniatos... m'estic apuntant un munt de receptes! petonets
ResponEliminaMarina volia dir, m'he deixat la N!! :)
ResponEliminaNunca se me habría ocurrido preparar el boniato así, me gusta ;)
ResponEliminaWOW una idea excelente, me encanta la combinación de ingredientes, la probaré seguro! un beso
ResponEliminaBoníssim i ben fàcil, Marina!
ResponEliminaM'agrada la combinació del dolç del moniato i la ceba amb el salat picantó del parmesà.
Petons! ;-)
Marina los moniatos al hoirno no me acaban de hacer mucho pero con esat combinacion que me presentas seguro que lo pruebo.
ResponEliminapeto
M'encanta la idea!
ResponEliminaMarina, què bo. Senzill i deliciós, segur!! A mi també m'agrada la Martha però no hagués imaginat mai que aquesta pogués ser recepta seva, aquesta dona ens sorprèn sempre jeje!
ResponEliminaMolts petonets!!
segur que estaven boníssims!!! petonets
ResponEliminaTelita de boniatos que te has marcado!
ResponEliminaA mí, que ya me gustan asados sin nada más, así me tienen que encantar. La pinta que tienen es de que sí.
Besos
El aroma de la casa cuando se asan boniatos es delicioso.... yo los haría siempre...
ResponEliminaDeliciosa la receta.
Besos.
Aquesta recepta és de les meves, senzilla i amb un gran resultat. M'encanta, la combinació ha de quedar boníssima, original i sorprenent.
ResponEliminaHola Marina!, y yoque pensaba que la receta del 15 sólo estaba Sandra, si es soy un desastre, perdoname ahora mismo te incluyo en mi receta, y si todo va bien por supuesto que contaréis conmigo el mes que viene.
ResponEliminaCompre boniatos de más y tengo en la despensa, me va a gustar mucho hacer esta receta, seguro que está deliciosa.
Un beso guapa y buen finde
Quina pintassa té això, Marina!!! m'has ben sorprés!!! petons!!
ResponEliminaUna manera ben original, de menjar boniato. M'agrada molt.
ResponEliminaUn petonet
Que combinacion mas original...la pinta es buenisima!
ResponEliminaBesets.
Marinaaaa, qué se me había olvidado poner el enlace a tu blog en mi receta. Perdón, perdón....
ResponEliminaYa lo he remediado.
Una propuesta fácil y deliciosa esta tuya. Me gusta.
Besos, guapa
Una molt bona combinació! Tot i que jo estic acostumada a menjar-me'ls torradeta al forn amb... sucre, molt de sucre!!!!
ResponEliminaPetons
Si el meu marit ho veu el tens cada dia a taula, és un fanàtic dels moniatos al forn i del formatge així que les dues coses combinades.....
ResponEliminaQUina delicia!! la barreja moniatos, amb el dolçor de la ceba i el formatge....que bo!!! petons
ResponEliminaOh my God!!! Això ho he de provar, quina bona pinta!! M'encanten els moniatos al forn, i amb parmesà han d'estar deliciosos, la ceba és un altre tema, jaja, però no posant-ne s'acaba ràpid el problema :P.
ResponEliminaPer cert, s'et troba a faltar per la blogosfera últimament, encara que estic segura que això es deu a algun motiu de pes :):
Molts petonets!!
I això que a mi els moniatos sols no m'acaben de fer. Però aquests són diferents. Tenen una pinta collonuda!!!
ResponEliminaSalut.
És una combinació fantàstica per alegrar els moniatos.
ResponEliminaAvui es el dia del boniato i he vist varies receptes, peró aquesta m'ha sorprés realment. Molt bo.
ResponEliminaPetons1
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Que gustòs que te que quedar aquest plat!! M'agrada molt la idea!
ResponEliminaSalutacions
Quina recepta mes bona i senzilla i resultona.
ResponEliminaUna combinació magnífica.
Petons
La combinació del moniato amb la ceba confitada te que està d'allò més bo
ResponEliminaMolt senilla pero segur q esta molt bona
ResponEliminapetons
Marina, aquesta proposta m'encanta: amb el toc de salat i senzilla de fer! Una gran idea! Petonets!!
ResponEliminaMolt bona combinació!! Va, que a l'empordà aquest cap de setmana es començava a notar la tardor. Encara ens pelarem de fred per la castanyada!
ResponEliminaPetonets guapa!
Els he de tastar en salat, sempre els he menjat en dolç, menys les xips.
ResponEliminaPetons.
Esta manera de cocinar el boniato me parece deliciosa!!
ResponEliminaUna idea genial, me tomo nota porque además me encantan los boniatos naranjas!
Un besito!
Buff, son brutals aquests moniatos. M'encanten. És que tots els ingredients son irresistibles.
ResponEliminaEpoca de boniatos!!!... Que pinta!!.. Y que fotos mas bonitas!!!
ResponEliminaQuin plat més sorprenent! Me l'apunto! Això s'ha de provar!
ResponEliminaEmma
Com m'agraden els moniatos!! I quina manera més senzilla i deliciosa de menjar-los!
ResponEliminaPetons!
Quina delícia!!com amb tres ingredients ben combinats es poden preparar plats espectaculars!!!Moltes gràcies per la organització una vegada més!!
ResponEliminaPetons!!
Sencillamente deliciosa. Felicidades
ResponEliminaQuina pasada de boniatos!!!! tota una delicia la combinacio d´ingredients, bonissims!!!
ResponEliminaUn petonas maca!!
Marina, vaig veure la recepta i de seguida li vaig fer arribar a ma mare per tal que ens la preparés un diumenge i així gaudir-la tots plegats i, diumenge passat ens va cuinar aquest plat, realment el toc de la ceba i el moniato fan una molt bona parella!! Ens va agradar molt!
ResponEliminaPetonets!
Els vam fer per la castanyada i ens van quedar molt bons. En lloc de mantega, vam fer servir oli i el sucre el vam posar sobre els moniatos un cop fets.
ResponEliminaSempre els hem menjat sols, però això és una altre cosa.
Gràcies!!
Hola! Encara no et coneixia. Ho he fet ara, a través dels fogons de la bordeta. A veure si faig un panet i us l'envio. Una iniciativa motl xula. I veig que ja teniu moltes propostes! Petons
ResponEliminaAcabo de entrar en el teu blog y.....¡sorpresa! moniatos el que més m'agrada, deuen está "del 10"
ResponEliminaPetonets desde Mamiluleando.