dissabte, 15 d’octubre de 2011

Moniatos al forn amb ceba caramel·litzada i parmesà

Tornem a la càrrega amb la Recepta del 15. Aquest mes us proposàvem un repte de tardor, però sembla ser que enguany no té ganes d'arribar. Això de menjar moniato en tirants i pantalons curts ha estat una mica estrany. Ara bé, no m'ha costat gens cruspir-me'l. Ja tinc ganes que arribi la Castanyada i tot!
Per aquesta ocasió la Martha Stewart m'ha inspirat amb una de les seves receptes. La podeu trobar al seu web. Ja sabeu que sóc molt fan d'aquesta dona.

Bé, us deixo amb la recepta a veure què us sembla. Us asseguro que és deliciosa i l'oloreta que queda a la casa és fenomenal. Us tornareu bojos!


Ingredients (4 persones)

-2 moniatos grans (bastant grans)
-1 ceba gran
-2 cullerades de mantega (no margarina!)
-1 cullerada de sucre morè
-Un pessic de sal
-Un pessic de pebre
-Parmesà

Com ho fem?

Enfornem els moniatos a uns 180ºC aproximadament i deixeu que es facin lentament. Cada forn és un món, així que no us heu de guiar pel temps. Simplement, heu de punxar el moniato amb un escuradents mateix i, quan estigui tovet, és que està ben cuit!

Mentrestant, en una paella, aboquem la mantega i la deixem fondre a foc lent. Tallem la ceba en juliana i l'afegim a la paella deixant que cogui lentament. No volem que es faci immediatament, sinó que quedi melosa. La deixem a la paella uns 10-15 minuts i, a continuació hi afegim el sucre, la sal i el pebre. Ho deixem uns 10 minuts més.

Emplatar és fàcil i ràpid i queda molt vistós. Simplement partim els moniatos en dues meitats (de llarg) i en servim una a cada plat. Li fem un tall que vagi de dalt a baix i l'obrim una mica amb un ganivet. Per sobre, hi aboquem la ceba i, per finalitzar, hi ratllem un bon parmesà per sobre.

Bon profit!

49 comentaris:

  1. Ostres noia és de les poques receptes salades que he vist, i m'ha agradat molt! El toc de la ceba i el parmesà ha de quedar de luxe. Me l'apunto per sorprendre a més d'un ;)

    ResponElimina
  2. Quina bona combinació que deu fer el punt dolç del moniato amb el salat que dona el parmesà. I la ceba que hi posses, genial!
    Petons

    ResponElimina
  3. Up!!! he dit en el meu post que els moniatos a seques no m´agraden però veien aquesta delícia m faràs canviar d´opinió!!! amb ceba...ummm!!! Una aportació molt interessant!!! petons i bon cds.

    ResponElimina
  4. Uuuueee!! Jo que pensava que ens faries alguna coseta dolça i ens portes un plat salat! Molt bé, una proposta senzilla i segur que super gustosa! Nyam!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Oh, aquesta sí que fa bona pinta! Jo no sóc de moniatos perquè els trobo massa dolços, però el contrast de la ceba i el parmesà...

    ResponElimina
  6. Ohhhh que bons aquests moniatos, sucre moré, sal i pebre, aquests sabors m´agraden, una recepta molt temptadora, i la ceba que no falti. Una auténtica delicia. Petons.

    ResponElimina
  7. Maria que bons!!! o millor dit... deliciosos! amb la ceba i el parmesà... a més ben fàcils de fer! Quina feinada m'estan donant els moniatos... m'estic apuntant un munt de receptes! petonets

    ResponElimina
  8. Marina volia dir, m'he deixat la N!! :)

    ResponElimina
  9. Nunca se me habría ocurrido preparar el boniato así, me gusta ;)

    ResponElimina
  10. WOW una idea excelente, me encanta la combinación de ingredientes, la probaré seguro! un beso

    ResponElimina
  11. Boníssim i ben fàcil, Marina!
    M'agrada la combinació del dolç del moniato i la ceba amb el salat picantó del parmesà.

    Petons! ;-)

    ResponElimina
  12. Marina los moniatos al hoirno no me acaban de hacer mucho pero con esat combinacion que me presentas seguro que lo pruebo.
    peto

    ResponElimina
  13. Marina, què bo. Senzill i deliciós, segur!! A mi també m'agrada la Martha però no hagués imaginat mai que aquesta pogués ser recepta seva, aquesta dona ens sorprèn sempre jeje!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  14. segur que estaven boníssims!!! petonets

    ResponElimina
  15. Telita de boniatos que te has marcado!
    A mí, que ya me gustan asados sin nada más, así me tienen que encantar. La pinta que tienen es de que sí.
    Besos

    ResponElimina
  16. El aroma de la casa cuando se asan boniatos es delicioso.... yo los haría siempre...

    Deliciosa la receta.

    Besos.

    ResponElimina
  17. Aquesta recepta és de les meves, senzilla i amb un gran resultat. M'encanta, la combinació ha de quedar boníssima, original i sorprenent.

    ResponElimina
  18. Hola Marina!, y yoque pensaba que la receta del 15 sólo estaba Sandra, si es soy un desastre, perdoname ahora mismo te incluyo en mi receta, y si todo va bien por supuesto que contaréis conmigo el mes que viene.
    Compre boniatos de más y tengo en la despensa, me va a gustar mucho hacer esta receta, seguro que está deliciosa.
    Un beso guapa y buen finde

    ResponElimina
  19. Quina pintassa té això, Marina!!! m'has ben sorprés!!! petons!!

    ResponElimina
  20. Una manera ben original, de menjar boniato. M'agrada molt.

    Un petonet

    ResponElimina
  21. Que combinacion mas original...la pinta es buenisima!
    Besets.

    ResponElimina
  22. Marinaaaa, qué se me había olvidado poner el enlace a tu blog en mi receta. Perdón, perdón....
    Ya lo he remediado.
    Una propuesta fácil y deliciosa esta tuya. Me gusta.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  23. Una molt bona combinació! Tot i que jo estic acostumada a menjar-me'ls torradeta al forn amb... sucre, molt de sucre!!!!
    Petons

    ResponElimina
  24. Si el meu marit ho veu el tens cada dia a taula, és un fanàtic dels moniatos al forn i del formatge així que les dues coses combinades.....

    ResponElimina
  25. QUina delicia!! la barreja moniatos, amb el dolçor de la ceba i el formatge....que bo!!! petons

    ResponElimina
  26. Oh my God!!! Això ho he de provar, quina bona pinta!! M'encanten els moniatos al forn, i amb parmesà han d'estar deliciosos, la ceba és un altre tema, jaja, però no posant-ne s'acaba ràpid el problema :P.
    Per cert, s'et troba a faltar per la blogosfera últimament, encara que estic segura que això es deu a algun motiu de pes :):

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  27. I això que a mi els moniatos sols no m'acaben de fer. Però aquests són diferents. Tenen una pinta collonuda!!!
    Salut.

    ResponElimina
  28. És una combinació fantàstica per alegrar els moniatos.

    ResponElimina
  29. Avui es el dia del boniato i he vist varies receptes, peró aquesta m'ha sorprés realment. Molt bo.

    Petons1
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  30. Que gustòs que te que quedar aquest plat!! M'agrada molt la idea!
    Salutacions

    ResponElimina
  31. Quina recepta mes bona i senzilla i resultona.
    Una combinació magnífica.
    Petons

    ResponElimina
  32. La combinació del moniato amb la ceba confitada te que està d'allò més bo

    ResponElimina
  33. Molt senilla pero segur q esta molt bona

    petons

    ResponElimina
  34. Marina, aquesta proposta m'encanta: amb el toc de salat i senzilla de fer! Una gran idea! Petonets!!

    ResponElimina
  35. Molt bona combinació!! Va, que a l'empordà aquest cap de setmana es començava a notar la tardor. Encara ens pelarem de fred per la castanyada!
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  36. Els he de tastar en salat, sempre els he menjat en dolç, menys les xips.
    Petons.

    ResponElimina
  37. Esta manera de cocinar el boniato me parece deliciosa!!

    Una idea genial, me tomo nota porque además me encantan los boniatos naranjas!

    Un besito!

    ResponElimina
  38. Buff, son brutals aquests moniatos. M'encanten. És que tots els ingredients son irresistibles.

    ResponElimina
  39. Epoca de boniatos!!!... Que pinta!!.. Y que fotos mas bonitas!!!

    ResponElimina
  40. Quin plat més sorprenent! Me l'apunto! Això s'ha de provar!
    Emma

    ResponElimina
  41. Com m'agraden els moniatos!! I quina manera més senzilla i deliciosa de menjar-los!
    Petons!

    ResponElimina
  42. Quina delícia!!com amb tres ingredients ben combinats es poden preparar plats espectaculars!!!Moltes gràcies per la organització una vegada més!!

    Petons!!

    ResponElimina
  43. Quina pasada de boniatos!!!! tota una delicia la combinacio d´ingredients, bonissims!!!
    Un petonas maca!!

    ResponElimina
  44. Marina, vaig veure la recepta i de seguida li vaig fer arribar a ma mare per tal que ens la preparés un diumenge i així gaudir-la tots plegats i, diumenge passat ens va cuinar aquest plat, realment el toc de la ceba i el moniato fan una molt bona parella!! Ens va agradar molt!
    Petonets!

    ResponElimina
  45. Els vam fer per la castanyada i ens van quedar molt bons. En lloc de mantega, vam fer servir oli i el sucre el vam posar sobre els moniatos un cop fets.

    Sempre els hem menjat sols, però això és una altre cosa.

    Gràcies!!

    ResponElimina
  46. Hola! Encara no et coneixia. Ho he fet ara, a través dels fogons de la bordeta. A veure si faig un panet i us l'envio. Una iniciativa motl xula. I veig que ja teniu moltes propostes! Petons

    ResponElimina
  47. Acabo de entrar en el teu blog y.....¡sorpresa! moniatos el que més m'agrada, deuen está "del 10"
    Petonets desde Mamiluleando.

    ResponElimina