Sembla com si en aquest bloc només s'hi publiquessin receptes "del 15". Em sap molt de greu tenir-lo mig abandonat, però estic molt atabalada darrerament. Em fa molta pena perquè el bloc em dóna molta vida, però què hi farem. En poder, tornaré a publicar com toca. Segueixo passant per les vostres cuines, apuntant receptes i gaudint de les propostes que ens feu dia rere dia. Espero tornar a estar en marxa ben aviat!
Per a "La Recepta del 15" d'aquest mes us proposàvem cuinar amb un ingredient que no agrada a tothom per igual: les llenties. No sé per què, però tinc la sensació que són un menjar d'aquells que "costa". Tenen mala fama, sobretot, entre els més petits de la casa. Per això, avui us proposo una recepta que de segur que els encanta: unes hamburgueses vegetals de llenties. Evidentment, no tenen el sabor d'una hamburguesa feta carn, però estan delicioses. Us asseguro que us encantaran! A més, he emprat un altre ingredient, menys conegut, però que comença a ocupar el lloc que li pertoca a les nostres cuines: la quinoa. Si no heu preparat mai res amb aquest ingredient, feu-ho. Us encantarà. Anem a veure la recepta!
Ingredients (per a 6-7 hamburgueses)
200gr de llenties cuites
100gr de quinoa
1 porro
1 pastanaga
50gr de xampinyons naturals
1 rajolinet de vi negre
1/2 got d'aigua
Farina
Oli
Sal
Cumí
Pebre vermell
Com ho fem?
En primer lloc, prepararem la quinoa. L'hem de fer ben neta amb aigua sota l'aixeta. A continuació, la saltegem en una paella a foc baix durant uns 5 minutets. En una cassola, posem aigua a bullir i hi afegim la quinoa. Deixem que bulli durant uns 10-15 minuts.
En una paella, saltegem la pastanaga, el porro i els xampinyons talladets a daus petits. Hi afegim un rajolinet de vi negre i cobrim les verduretes amb mig got d'aigua. Deixem que se la begui.
Escorrem la quinoa i passem les llenties per aigua. A continuació, a l'olla en la qual hem bullit la quinoa mateix, hi afegim tots els ingredients, els ben barregem i els deixem 5 minutets a foc baix. Salpebrem i afegim les espècies. Apaguem el foc i hi passem la batedora perquè quedi una pasta homogènia.
Per tal que les hamburgueses quedin compactes, afegim farina a la pasta. Feu una prova amb una hamburguesa petita. Mireu quina consistència té. Si la veieu massa tova, podeu afegir-hi més farina. No hi ha problema. Un cop fetes les hamburgueses, les passem per la paella, les fiquem dins el pa i llestes per menjar!
Bon profit!
Si no hi ha temps, no hi ha temps!!! per cert, l'hamburguesa, molt bona pinta eh:)
ResponEliminaespero la teva visita! y et segueixo
A en Jordi li agrada molt la quinoa, segur que està boníssima aquesta hamburguesa!
ResponEliminaBona pinta, tinc uns panets a casa d'hamburgueses que estan molt tristos, ja se amb que els farè ;)
ResponEliminaUna abraçada
Marina, amb les coses tan bones que fas no ens pots deixar tan abandonats...
ResponEliminaNani
Marina, jo no tinc tanta imaginació ja ho has vist!! Felicitats per aquesta hamburguesa que de segur que ha d'estar bonisssima!
ResponEliminaAquesta aportació per a mi és magnífica, sóc de les que es trenca el cap fent menjar sense carn i amb verdures de proximitat. Gràcies
ResponEliminaJo també estava per fer una hamburguesa, però mai estar buscant i no en trobava cap que em convencés, però veig que ara ja no podré dir el mateix :))
ResponEliminaPetonets
Yo conocí la quinoa gracias a Mónica de Llabiro, desde entonces no falta en la despensa, pero mezclarlo con las lentejas no se me había ocurrio, me la apunto, y seguro que las hago ahora que empieza el buen tiempo no apetecen tanto los guisos. Un besito preciosa
ResponEliminaQuè bona ! Jo no he tastat (encara ) la quinoa però segur que amb aquesta idea m'animo. Em sembla una idea molt imaginativa...
ResponEliminaTenir, te una pinta que "deunido". L'únic es que la quinoa no m'acaba de fer el pes... haurem de seguir provant.
ResponEliminaPetonets.
Bueno millor veure't un cop al mes, al menys tens un motiu q t'obliga a publicar jajaja. El temps nois quan hi ha feina no pots fer meravelles, hi han epoques q semble q el relotje esta en contra d'un.
ResponEliminaMagnifica aportació, com sempre. Una hamburguesa natural i diferent.
Petons
Marina! no he fet mai hamburgueses de llenties però ho penso probar!!! han d´estar de mort!!! petonets
ResponEliminaQuina recepta més original!!!!mai he fet hamburgueses de llenties, de vegades faig de només quinoa i m'encanta, així que m'apunt la teva recepta, per variar la próxima vegada que en faci!!!!moltes gràcies per la teva recepta, no coneixia el teu blog i m'ha encantat!!!!!!
ResponEliminaM'agraden molt aquestes hamburgueses vegetals. veig que estan de moda així que hauré d'anar agafant apunts!! ;)
ResponEliminaMarina me ha gustado enormemente tu propuesta, muy original y fantasticamente buena y sana,molt be
ResponEliminapetons
M'encanta l'hamburguesa de llenties i la de quinoa, a casa en fem sovint... haurem d'ajuntar les dues!!
ResponEliminaVisca el 15!
Quina bona idea aquesta hamburguesa vegetal!
ResponEliminaA casa les llenties sempre han agradat, i en canvi la quinoa l'he preparat un parell de vegades i no ens acaba de fer el pes. Jo la trobo una mica insípida, però amb tot aquest acompanyament ha d'estar de primera.
Petonets!
Anna
Hamburguesa vegetal i ben bona! uhm, t'ha quedat molt xula. Salutacions, Sandra
ResponEliminaMolt original Marina! quina manera d'incorporar el llegum en una bona hamburguesa! m'agrada molt!
ResponEliminaJo arribo tard...tinc la recepta, falten les fotos i publicar :)
Ptonets
mmm què bona! sempre m'han agradat molt les hamburgueses vegetals, però mai n'he provat de fer, així que ara ja no tenc excusa, me l'apunto! petons!
ResponEliminaUna hamburguesa que pienso preparar con toda la delicadeza que muestras en tu fotografía...que delicia!!
ResponEliminaBesos!
Que original...Un besito
ResponEliminaJo vaig descobrir la quinoa fa uns mesos... I les hamburgueses vegetals les comprava de tant en tant al Veritas. Ara ja les puc preparar jo!! Gracies per la recepta! Petons
ResponEliminaAiss, què bones aquestes hamburgueses de llenties! (sobretot el panet i les patates "chips"! ;-)
ResponEliminaMolt bona idea, així acompanyades amb enciam i en forma de bocata.
Nyam!!
Petonets
Bueno ya sabes que el tiempo es escaso, y que no podemos hacer todo lo que nos gustaría... tu pasa por aquí cuando puedas, que nosotros estaremos esperando.
ResponEliminaY si encima vienes con esta receta, pues mejor que mejor.
Mil besos.
te una pinta estupenda...tot i que els ingredients son dificils per qui mai ha menjat quinoa i a mes la posa dins d'un panet ocm si fos una hamburguesa...però prometo intentar-ho. Les teves explicaciones i les imatges no em deixen un alte opció!!!! Petons i aqui t'esperem!!!!!
ResponEliminaUna hamburguesa de llentíes la tinc pendent de fer desde fa molt, i sempre em marxa del cap i no pot ser. M'ho has tornat a recordar i m'han tornat a entrar ganes!! :)
ResponEliminaOh!!! Quina cosa més bona! Me l'apunto que aquesta segur que m'encanta. Petonets
ResponEliminaoh!!!! quina hamburguesa més bona...., ja m'en menjaria una, encara que sigui per esmorzar!!!
ResponEliminapetonets*
Em sembla tan genial la idea de cuinar hamburgueses vegetals... LA teva proposta amb les llenties m'encanta!
ResponEliminaPetons
A casa ens encanten les hamburgueses vegetals i la de llenties queda molt gustosa! Aquest cop m'ho heu posat molt difícil amb les postres, je je ej...
ResponEliminaaixó te que estar boniiiiissiiim!!!una bona idea per un divendres nit!!;-)
ResponEliminaMolt bona proposta Marina :)
ResponEliminaPetonets
Unes hamburgueses vegetals que faran les delicies de L'Eva.
ResponEliminaM'encanta aquesta recepta, que amb el teu permis copiaré.
Molt bona proposta.
Petons guapa
Marina, estimada, s´ha de fer allò que es pugui fer, quan estiguis més descansada ja tornaràs a penjar més receptes...i ara, encara que sigui de 15 a 15 al menys podem anar gaudint de les teves entrades ;)
ResponEliminaAquesta m´ha encantat, jo no tinc problemes amb els meus fills, que s´ho menjen tot, així que estic segura que la teva hamburguesa els hi agradarà!
Un petonet!!
Boníssima la recepta, i boníssima la idea de fer una hamburguesa per que els més petits gaudeixin de les llenties!! visca el menjar sa!!!
ResponEliminaPetonets bonica!!!
Jo n'havia fet amb soja en lloc de quinoa+llenties. Serà qüestió de provar aquesta barreja :-)
ResponElimina