diumenge, 5 de desembre del 2010

Pastís de pastanaga

Avui que tenia la tarda lliure, he volgut preparar alguna cosa, però clar, la nevera estava bastant buida... A l'últim caixó he trobat unes pastanagues i unes mongetes... Amb mongetes, sincerament, no tenia ganes de cuinar, així que he mirat les pastanages, elles m'han mirat a mi, i les he convertides en un pastís!

Així doncs, avui, us presento el meu pastís de pastanaga!

Ingredients:

-4 ous
-250 gr de farina
-200 gr de sucre moreno (no m'agrada execessivament dolç)
-Un sobret de llevat.
-Mig gotet d'oli d'oliva suau.
-Dues pastanagues ratllades (de mida gran)
-Una miqueta de mantega (per untar la llauna)

Com ho fem?

Posem el forn a calentar a uns 200º aproximadament. Ratllem la pastanaga i la deixem a part. En un bol, fiquem la farina, el sucre i el llevat. Ho mesclem una mica i hi afegim els ous i l'oli. Amb la batedora, ho ben mesclem tot i hi afegim la pastanaga ratllada. Untem la llauna amb una mica de mantega i hi aboquem la mescla. Enfornem i esperem que estigui ben dauradet. Si fem la prova de l'escuradents sabrem si esta cuit per dins.

Treiem el pastís de la llauna i deixem refredar. Espolvoregem amb sucre glaç per decorar. Tot i que jo he especificat les mesures dels ingredients, trobo que és un tema que depèn molt del gust de cadascú: a uns els agrada més dolç, als altres amb més sabor de pastanaga... Així que podeu modificar les mesures tal com més us agradi.

He de dir que estic bastant orgullosa del resultat. Sembla que això comença a rotllar!

Bon profit!




3 comentaris:

  1. Aquest "romanç" entre tú i les pastanagues no ha pogut acabar de millor manera... un fantàstic pastís, vistós i saludable que deu entrar fàcil,fàcil...ummmmm.Una abraçada!

    ResponElimina
  2. i això tenint la nevera buida ..... tindré de passar mes sovint, quan tinguis la nevera plena em faràs caure de cul, m´encant ael pastís de pastanaga , fa molts anys quan el vaig descobrir vaig pensar, pastanaga? mmm, si no m´agrada gens, com per ficar-la en un pastís! ara en sóc una incondicional, el trobo tant melós i tant bo....
    passaré més sovint, però ara vaig a fer un repás per aquí.
    salutacions i fins ben aviat.

    ResponElimina
  3. Hola Marina: gràcies pel teu comenari! He vist que eres nova i no he tardat gens ha passar pel teu bloc!
    Quines receptes més bones!
    Ah! tinc moltes pastanages així que ja se que fer!

    ResponElimina