Demà començo de nou la rutina. Els nens i nenes de l'escola ja deuen estar amb les piles carregades esperant per donar-me guerra de la bona (cosa que, en el fons, m'encanta!). S'han passat tan ràpid aquests dies ... Però ha estat fantàstic. He tingut temps de fer tot allò que m'agrada: passejar, fer esport, gaudir dels amics i també descansar un poquet...
Aquest darrer cap de setmana, aprofitant que tenia les energies renovades, m'he passat el dia a la cuina. Així que us deixo amb aquest pastís de lemon curd i merenga. Vaig tastar-ne una tartaleta fa més d'un any. Es va convertir en un dels meus dolços preferits i em vaig dir que algun dia el faria jo. No esperava ni de bon tros que tingués aquell sabor, però vaja, missió clomplida. Boníssim!
Proveu de fer-lo i ja em direu què us ha semblat el resultat.
Ingredients
Base (de "El monstruo de las galletas")
250 g de farina
175 g de mantega pomada
1 pessic de sal
1 ou
175 g de mantega pomada
1 pessic de sal
1 ou
Lemon curd (variant de "Mi dulce tencación")
6 ous
430 g de sucre
200 g de mantega
300 ml de suc de llimó
200 g de mantega
300 ml de suc de llimó
60 g de Maizena
Merenga
4 clares
100 g de sucre
1 pessic de sal
Com ho fem?
Per fer la base, batem l'ou amb el sucre i posteriorment hi afegim la mantega pomada. Seguim batent fins que quedi ben integrat. Hi afegim la farina i amassem fins que quedi una massa compacta. Quan estigui llesta l'embolicam amb paper transparent i la reservem a la nevera durant almenys mitja hora.
Escalfem el forn a 180º. Estirem la massa amb un corró fins que quedi ben fina i la col·loqueam dins un motlle prèviament untat amb oli d'oliva. Li fem uns forats amb una forquilla. Cobrim amb paper d'alumini i hi posem pes a sobre (uns cigrons o unes mongetes van bé). Enfornem durant 30-35 minuts. Deixam refredar.
Per fer el lemon curd barrejarem, amb l'ajuda d'unes varilles, tots els ingredients menys la Maizena. Ho escalfarem al bany maria, a foc lent remenant amb una cullera constantment perquè no s'enganxi al bol. Quan estigui ben calenta, hi afegirem molt a poc a poc la Maizena i seguirem remenant fins que tingui consistència de crema. Quan refredi espessarà una mica més. Reservem. Si quan farciu el pastís, us sobra crema, podeu fer-ne conserva i aguanta perfectament com si fos una confitura. És ideal per untar amb brioixeria o per fer altres postres.
Finalment, batrem les clares amb un pessic de sal i quan comencin a adquirir consistència hi afegim el sucre molt lentament. Han de tenir una textura forta.
Per muntar el pastís hem de farcir la base amb la crema de llimó i, a sobre, posar-hi la merenga. Finalment, el podem gratinar una mica perquè es dauri la merenga o bé, fer-ho amb un bufador per donar-li un toc de color. Reservar a la nevera i servir fred.
Bon profit!
Al veure'l m'encantat.
ResponEliminaAmb el teu permis el copio.
Felicitats i bona reentre.
Quina bona pinta i que xules les fotos!!! A mi també m'encanta aquest dolç però m'en mantinc a distància prudencial per resistir-m'hi jejeje.
ResponEliminaQuina sort tornar ara a la rutina, jo ja fa una setmana que hi sóc i ja necessito vacances altra cop jajaa. Ànims i que no sigui res jejjej.
Petonets!!
Amb merenga encara no l'he tastat mai, ho tinc pendent. Només amb el toc àcid de la crema de llimona ja m'encanta ^^
ResponEliminaEspero que tinguis una bona tornada cap a la rutina :)
Petonets ^^
Fa pocs dies vaig fer lemon curd i m he quedat curta pq ha desaparescut...i vull tastar tantes coses amb el lemon curd.
ResponEliminaUn petonet
m'encanta el merengue i amb el lemon ja....he de provar de fer la recepta del lemon curd que m'agrada molt la llimona i mai m'hi poso! petons
ResponEliminaoh marina, aquetes marengues del pastís em recorden una creperia que m'encantava quan era petita. Sempre feien les postres casolanes... el lemon curd era el meu preferit! Hi tornaré, ara que ja ens has compartit la recepta. Petons, guapa!
ResponEliminaCrec que és el meu pastís preferit, sobretot amb merenga, una meravella pels ulls i el paladar!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
M'encanta, tot postre amb lemon curd és una passada de bo, no conec ningú que rebutji un tallet. Amb merenga no l'he provat mai, sempre l'he acabat amb nata muntada però un dia ho provaré segur!
ResponEliminaM'agrada molt el lemon curd i aquest pastis te una pinta irresistible! petons
ResponEliminaSoc adicta al lemon curd a cullerades m´el menjo per això intento no fer-lo molt ja ja!!! Un pastís maravellos! petonet
ResponEliminaFaig un pastís com aquest i a casa em fan l'onada!
ResponEliminaSens cap dubte també és el meu preferit!
ResponEliminaI fins hi tot per damunt la xocolata!
Té una pinta deliciosa!!! si és que el Lemon Curd me'l menjaria a cullerades...
ResponEliminaPetonets
M'encanta el lemon curd!!!!! Tot un clàssic sensacional.
ResponEliminaAra hi faria una bona queixalada!!!
ResponEliminaPer fer la base, batem l'ou amb el sucre i posteriorment hi afegim la mantega pomada.
ResponEliminaQuina quantitat de sucre??? A l'apartat d'ingredients no posa res sobre es sucre que hem de posar a la base
Quina pinta aquest pastís! És dels que s'han de tastar! A veure si amb la recepta milloro el meu lemon pie de principiant, je, je...
ResponEliminaPetons.