dimarts, 1 de març del 2011

Crema d'espàrrecs

Avui ha fet un dia magnífic. Llàstima del vent... Però, igualment, ha estat un dia genial. Hem anat a buscar espàrrecs: tradició familiar. I, de pas, ens hem quedat a dinar pel bosc. Hem fet el "dominguero" total. Així mateix, hem fet una mica d'exercici, que sempre va bé. Amb els espàrrecs que hem trobat, que no han estat pocs, he fet una crema. És la primera vegada que en faig... Però em sembla que ha quedat bastant bé. Us deixo amb la recepta i alguna foto del camp de l'illa. Ah! Us preguntareu: "i com és que avui, dimarts, han anat a buscar espàrrecs i a fer el "dominguero?". Doncs, perquè avui és festa a les Illes! :)



Ingredients

- Un bon grapat d'espàrrecs verds
-Un porro gran
-2 patates grans
-Un raig de nata
-Un raig d'oli d'oliva
-Un pessic de sal


Com ho fem?

En una cassola gran, sofregim el porro i els espàrrecs talladets ben petits. Dels espàrrecs, n'aprofitem la part més tendra. La cua, que sol estar dura, la llencem. Quan estigui sofregit, hi aboquem aigua i hi bullim les patates pelades i tallades en daus. Quan estiguin bullides, treiem una mica de brou, depenent de la consistència que volem que tingui la crema. Hi afegim un rajolí de nata i una mica de sal. Ho batem tot i llestos. Per decorar, afegim unes puntes d'espàrrec prèviament escaldades. 

Bon profit!







A Eivissa, la forma tradicional de preparar els espàrrecs, és amb una truita, encara que també es mengen a la planxa o bullits, ja que crus, amarguegen. Van molt buscats i es venen en botigues i mercats. Això sí, el fet d'anar-los a cercar un mateix i cuinar-los com més agradin, és una tradició de l'inici de primavera. 





32 comentaris:

  1. Genial la cremeta... i les tradicions eivissenques!! Quina sort tenir festa un dimarts... aquí en tenim dilluns que ve però imposada i no anirem pas a buscar espàrrecs, ja m'agradaria! jejeje
    M'agrada molt el plat :)
    Petonets reina
    Sandra

    ResponElimina
  2. han de ser boníssims els espàrrecs collits per un mateix!!! una bona crema, encara que t'haig de dir que no l'he tastat mai! petonets

    ResponElimina
  3. Quina enveja, poder menjar esparrecs acabats de collir...jo la crema la faig igual...quan la faig, q aqui son carissims!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. Una crema molt fina. Jo tampoc n'he fet mai de crema d'espàrrecs ho hauré de provar.
    Una passada poder menjar espàrrecs de marge frescos!

    ResponElimina
  5. Hola Marina,
    Comentant al Cafè de Nit m'ha cridat l'atenció el teu nom, jeje! He vist que tenim blocs en comú i he accedit a Xocolata desfeta :)) Quina monada i exquisita cuina! Felicitats!
    Et seguiré ;)
    Petons d'una altra Marina

    ResponElimina
  6. Una bona manera de passar la diada, en plena natura i donant una bona utilitat a aquests espàrrecs tan bonics!.

    ResponElimina
  7. Quina crema més bona, mai he collit espàrrecs, bolets cada temporada... tindre que buscar-ne
    M'agrada moltisim el conjunt de plats, per presentar la crema...molt..
    petonets

    ResponElimina
  8. Quina sort viure a les illes!! jo també hi tinc familia...a St.Antoni!
    m'encanta aquesta crema d'espàrrecs...la probaré!

    ResponElimina
  9. Aquesta manera de fer el dominguero ha estat molt fructífera i ben aprofitada!.Una cremeta fantàstica.A reveure.

    ResponElimina
  10. esto esta muy bien haces deporte en la naturaleza, cojes unos esparragos (en Holanda no hay je,je)y luego te sacas una crema de esparragos sensacional y con una puesta en escena magnifica
    Bien
    peto
    miquel

    ResponElimina
  11. M'agraden totes les cremes i aquesta té una pinta genial, però el fet, es que segur que ho està, perquè amb aquests espàrrecs ha de ser boníssima! Bona collita :)

    Un petó!

    ResponElimina
  12. Una crema d’espàrrecs acabats de recollir no te mes paraules BONÍSSIMA
    Petons

    ResponElimina
  13. Doncs molt bé per aquesta festa que en ha permés veure aqueste espàrrecs tan macos. La crema té una pinta estupenda i les fotos... sensacionals!!! Petonets

    ResponElimina
  14. Que bona! potser en fem avui per dinar, amb espàrrecs i carxofes... però no seran collits per nosaltres que avui treballem!!

    ResponElimina
  15. MARINA QUE CREMA TAN DELICIOSA...Y QUE FOTOS ..BESOS MARIMI

    ResponElimina
  16. Potser en fem avui per dinar, amb carxofes. És clar que no seran recent collits sinó que venen de la fruiteria de sota casa! a nosaltres ahir ens va tocar treballar...

    ResponElimina
  17. una recepta molt sana.
    precioses fotografies.

    ResponElimina
  18. ESpàrrecs frescos...ja els voldria jo. Totes aquesta cremes fetes amb verdures són molt agraïdes i fàcils de fer...una foto molt maca.

    ResponElimina
  19. Que fort!!!no he trobat mai!!!encara ha de ser més bona aquesta crema!!!Ptons

    ResponElimina
  20. t'ha sortit una crema esplèndida i encara t'han sobrat per a la foto ... una diada molt ben aprofitada
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. gracias por visitarme ¡que preciosidad de blog tienes!!
    seguimos en contacto
    besos

    ResponElimina
  22. Marina, he venido ha devolverte tu visita a mi blog y me ha encantado lo que he visto, así que aquí me quedo para seguirte.
    Una cremita estupenda.
    Besos

    ResponElimina
  23. Sí señor. Una crema de lujo para un blog de lujo. ¡Gracias!

    ResponElimina
  24. Hola macaaaa! tu si que en tens un blog preciós, de veritat de la bona, bona, com bones son les teves receptes!

    petons compostelans!

    lamam

    ResponElimina
  25. una sopa boníssima!Me l'apunto!Ah!! unes fotos molt maques i un cel espectacular!
    Emma

    ResponElimina
  26. Esos espárragos son todo un lujo y la crema una delicia.
    Besos

    ResponElimina
  27. Qué delicia de cremita, los esparragos del campo están tan ricos y diferentes que son buenismos. gracias por pasar por mi blog, me quedo también aqui, encantada y un abrazo.

    ResponElimina
  28. Mira que te'n vares deixar un munt per collir just vora ca teua!! M'agradem molt les fotos i el blog

    ResponElimina
  29. Nosaltres també anem a caçar espàrrecs i les cremes surten boníssimes, com la teva.
    Unes fotos molt maques!!!
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  30. Si que m'havia perdut receptes!:(
    Els espàrrecs m'agraden molt però en crema encara no els he tastat mai. Apuntadíssima!
    No sé si seré capaç de fer totes les receptes que m'he proposat!

    ResponElimina
  31. Unos espárragos trigueros, estupendos, una excelente receta.
    Un beso.

    ResponElimina