dissabte, 23 de març de 2013

Cruixent de tofu marinat amb salsa de soja

Després de molts de dies sense passar per aquí, torno amb una recepta una mica diferent. Sé que molts de vosaltres quan llegiu la paraula "tofu" us farà una mandra impressionant llegir o provar de fer aquest plat. En part, ho entenc. Però doneu-li una oportunitat perquè us sorprendrà.
 
Hi ha mil maneres diferents de cuinar-lo i sí, és saborós! Si el cuinem de formes variades i el sabem combinar amb els aliments adequats resulta una font de proteïna molt més saludable que la de la carn. Així que us animo a tastar aquest cruixent de tofu marinat. Estic segura que canviarà el vostre parer.
 



Ingredients

250 g de tofu
1/2 ceba
100 g d'arròs inflat (Rice Crispies)
50 g de mescla de llavors
1 grill d'all
1 ou batut
50 ml de salsa de soja
El suc de mitja llimona
2 cullerades del mel
1/2 culleradeta de pebrera vermella
1/2 culleradeta de sal
 
Com ho fem?
 
Marinar el tofu
 
Treiem el tofu de l'envoltori i l'escorrem. Podem fer-ho prement-lo amb les dues mans o posant-hi un pes a sobre i deixant que surti l'aigua. El tallem en llesques i el reservem.
 
Per fer el marinat, tallem la ceba i l'all en bocinets petits i els barregem amb la soja, el suc de mitja llimona, la mel, la pebrera vermella i la sal. Aclarim la mescla amb un raget d'aigua. Hi introduïm el tofu i reservem a la nevera en un túper o en un plat tapat amb paper film durant almenys una hora. Hem de mirar que quedin les llesques de tofu ben cobertes amb el marinat.
 
L'arrebossat
 
En una picadora, triturem l'arròs inflat i hi afegim les llavors. Passem les llesques de tofu (reservem el marinat) per l'ou i per l'arrebosat i l'introduïm en un motlle apte per a forn. Ho enfornem durant 15-20 minuts a 170º.
 
La salsa
 
Passem la salsa del marinat per la picadora i la portem a ebullició a foc molt lent. Reservem.
 
Podem fer-la servir per mullar-hi el tofu arrebossat o bé per a l'arròs de l'acompanyament. Lliga molt bé amb arròs basmati i amb verdures lleugerament saltejades o bullides.


Bon profit!

10 comentaris:

  1. Marina, me encanta tu receta, no digo más que me la llevo para hacerla que yo utilizo tofu a menudo.
    Molts petons.

    ResponElimina
  2. Uau! A mi m'agrada molt el tofu, i com que tothom diu que no té gust de res, perquè agradi a casa el faré així, a veure què! M'ha encantat la recepta. petonets, guapa!

    ResponElimina
  3. T'ha quedat molt bé, a mi el tofu també m'agrada, amb la soja queda molt bé, provaré la teva recepta que te molt bona pinta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. mmm...doncs així segur que menjaria molt tofu! probare aquesta recepta que m'ha cridat molt l'atenció! petons

    ResponElimina
  5. Mira que menjo molts aliments alternatius però el tofu no puc, cada vegada acabo malalta... però el rebossat m'ha encantat i ja trobaré amb que preparar-lo :o)
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Em sembla una recepta extraordinaria!
    No hi ha millor manera d'introduir el tofu a la dieta.
    Benvinguda de nou. Se't trbovava a faltar! <3

    ResponElimina
  7. Jo encara estic experimentant amb aquest aliment i la veritat que si que té moltes opcions! La teva em sembla fabulosa! petons

    ResponElimina
  8. Jo em pendria una ració per sopar!! uhm!! salutacions,

    ResponElimina
  9. siiiiii!!! Per fi receptes de tofuuu! Sóc adicte a ell, perquè no menjo carn, però sempre me'l tinc que menjar molt sosaino... :(.. així que m'apunto la teva recepta!
    Un patonet!

    ResponElimina