dimecres, 15 de febrer del 2012

Croquetes de bolets i bacó

Croquetes, croquetes i més croquetes per a "La Recepta del 15". Quina emoció. Estic tan il·lusionada per veure les vostres propostes. És emocionant. I més, pensant en la xifra de participants del mes passat: 118! No sé si la superarem amb les croquetes, però el que tinc clar, és que em passaré mesos provant-les totes! 

Vaig dubtar molt aquest mes. Tenia moltíssimes croquetes rodant-me pel cap: de sobrassada, d'albergínia, de pernil ibèric... I, al final, m'he decidit per unes croquetes de bolets amb bacó, una combinació que m'agrada moltíssim.

Fer croquetes a casa no és tan difícil. La cuina pot acabar feta un desastre si no hi posem una mica d'ordre i paciència... Però us asseguro que quan un prova les croquetes cassolanes, no en vol comprar mai més de congelades!! He descobert una altra cosa de les croquetes. Que són lletges. Però com pot ser tan complicat fer una foto decent a unes croquetes? Un aperitiu tan deliciós i a la vegada tan horrorós a l'objectiu de la càmera... Un desastre! Haha!

Us deixo amb les instruccions i... Visca "La Recepta del 15"!





Ingredients (per una dotzena de croquetes "grandetes")

Per a la pasta de croquetes:
200gr de bacó fumat
200gr de mescla de bolets
Sal
Pebre
Nou moscada

Per a la beixamel: (una mica a ull!)
300gr de farina
400ml de llet

Per a l'arrebossat:
Farina
Ou
Pa ratllat


Com ho fem?

En una cassola sofregim els bolets i el bacó tallats en llàmines finetes. Mentrestant, anem preparant la beixamel. Jo la faig amb la batedora perquè no quedin grumolls: barrejo la farina i la llet i després l'aboco damunt dels bolets i el bacon i vaig deixant que espesseixi. Vosaltres mateixos veureu si necessita més llet o més farina. Depèn una mica del gust de cadascú...

Deixem refredar la pasta. Preparem tres bols: un amb farina, un amb ou i un amb pa ratllat. Amb l'ajuda de dues culleres, agafem una mica de pasta i li donem forma de croqueta. Com la beixamel queda molt enganxifosa, passarem la croqueta per farina primer de tot. Amb les mans (molt netes :P) ens ajudem perquè quedi l forma més bonica. A continuació, passem la croqueta per ou i, finalment, pel pa ratllat. Quan hàgim acabat d'arrebossar-les, només queda fregir-les en abundant oli. Només fa falta daurar-les una mica per fora ja que tot el que porten dins està cuit.

Bon profit!



45 comentaris:

  1. una combinació que te que estar deliciosa! Molt bona!
    Petons

    ResponElimina
  2. Si és veritat, és una recepta que es necessiten molts plats i platets i cal organització però se'n poden fer moltes de cop, amb paciència d'anar bolejant, i llavors cap al congelador, un fons 'de congelador' que et treu de molts contratemps.
    Moltes felicitats per l'èxit i endavant!
    Feliç dia!

    ResponElimina
  3. Quines fotos més maques, se les veu tan cruixents.... no me les possis tan de prop que ara és mala hora per veure tantes croquetes!

    ResponElimina
  4. Les croquetes no són lletges, no toleraré que se les insulti, jajaja! però treure'n una bona foto és gairebé impossible. La combinació de bolets i bacó és molt gustosa, m'agrada.
    Petonets

    ResponElimina
  5. És veritat que es poden fer croquetes de gairebé qualsevol cosa! La teva proposta em sembla excel·lent, m'agrada molt la combinació.

    ResponElimina
  6. Unes croquetes ben bones! ja les provarè, i jo a la foto les veig ben apetitoses! Mmmmm
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Noia, doncs, jo no les veig tan poc fotogèniques. A mi m'han entrat pels ulls aquestes teves. Han de ser delicioses, una bona combinació.
    Petonets guapa

    ResponElimina
  8. Es que les receptes del 15, ens tornen bojos!! jejejje
    Doncs el farcit de bolet m'encanta i afegir-hi bacon hi ha de quedar molt bé!! I a mi m'agrada la foto eh! :)

    Petooons

    ResponElimina
  9. Amb les croquetes passa com amb els gossos. N'hi ha que de tan lletjos són tan bufons!!! Les teves croquetes han quedat afavorides, són fotogèniques! Petonet

    ResponElimina
  10. Ummm estic veient moltes croquetes de bolets, m'encanten!!!!!!!!! i amb el bacó em semblen genials
    Petonets

    ResponElimina
  11. qué mezcla tan rica, una combinación completamente a mi gusto. Nunca pude imaginar tanta variedad de croquetas, es un gusto pasearse hoy por la red
    Besos

    ResponElimina
  12. Pobretes...lletges? Jo les trobo sensacionalment atractives. Cap problema, però! Passo amb el túper i et trec el mal d'ulls...je, je!! Combinació per llepar-se els dits. Petonets

    ResponElimina
  13. Visca!! Jo tampoc les trobo gaire atractives a l'objectiu de la càmera, però en general com més lletges són, més bones! així que shhht no els hi diguem res pobretes! M'encanta la teva combinació! Aquesta vegada l'heu tornat a encertar, a casa meva només es fan de pollastre a l'ast i ara li passaré la llista de combinacions a ma mare perquè es reinventi! ;)un petonàs!

    ResponElimina
  14. Que bones amb els bolets...llastima que aquest any el bosc no ha sigut generos...esperem que la proxima temporada plogui el necesari per que podem gaudir.

    Un petonet maca

    ResponElimina
  15. Mira que me gusta esta mezcla para als croquetas!!!!!
    Besotes

    ResponElimina
  16. Para comerselas a pares....se ven buenisimas!!!
    Besets.

    ResponElimina
  17. Hola Marina,

    Lletges no sé però segur que boníssimes!
    Aquí tens les meves
    http://elplatdeldia.blogspot.com/2012/02/croquetes-de-bacalla.html

    ResponElimina
  18. Em faltaven les teves i faltaven les de bacó...Combinades amb bolets deuen ser sublims!

    ResponElimina
  19. Pues jo no se però totes les croquetes que he vist avui m'han semblat molt boniques, encara més bones i originals. Segur que ens estem tornant massa exigents en el tema de les fotos jajaja
    M'encanta la combianció de bolets i bacón, me l'emporto... per quan tingui cuina!!!
    Petonets i a per el següent repte,
    Palmira

    ResponElimina
  20. Molt bona proposta i molt bones imatges.
    Felicitats per la alta participació.
    Tinc una fam tot el día, ja no puc mes, aquesta nit croquetes!
    Petonets

    ResponElimina
  21. Ai mira, quina casualitat... jo també he publicat croquetes! jajaja
    Què bones, nena!
    Petoneeeeeets!
    Sandra

    ResponElimina
  22. Ben gustoses aquestes croquetes!!!!! només faig que passar a "favoritos" receptes de croquetes, que durant l´any aniré fent... Molt bona proposta i millor repte. Petons,

    ResponElimina
  23. Molt bones. Ai quina pena de no poder tastar-les!
    Nani

    ResponElimina
  24. Jo, a l'igual que tu, també vaig estar dubtant molt quina recepta fer. Es que hi ha tantes possibilitats! Les que has preparat deuen estar boníssimes. Me les apunto.

    ResponElimina
  25. Jajaja a todos nos pasa lo mismo, le damos vueltas y vueltas a ver de que las hacemos.
    Las tuyas estupendas y las fotos muy chulas.
    Bsss

    ResponElimina
  26. Quina gràcia, avui estic rient molt veient que no he estat la única en patir per fer-lis les fotos... Si és que a la vista no tenen cap gràcia però de sabor per mi són sublims..
    Em quedo amb la teva recepta que no les he fet mai is egur que m'encanten!!
    Petons

    ResponElimina
  27. Amb tantes propostes podrem fer croquetes sense repetir durant molt de temps. La teva proposta m'encanta. Lletges dius? veig la foto d'aquestes croquetes i em diuen "menja'm!", què bones!!!
    Petons

    ResponElimina
  28. Que conste que he intentado llevarme una y no he podido!
    A la próxima será, porque tienen que estar riquísimas
    Besotes

    ResponElimina
  29. Sou genials, i les vostres receptes encara més perquè porten les vostres idees i el vostre amor!!! Gran recepta que l'apuntaré a la llibreta ara mateix.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  30. Si es que la lieu cada mes!!! M'ho estic pasant d'allo mes be anant de bloc a bloc i mirant les receptes. A mi m'encanten les croquetes així que penso probar moltes. Les teves, també!! Han de ser molt bones!!

    ResponElimina
  31. otra fantastica receta y lo bonito esta dentro no en la foto,porwue si es verdad que son dificiles de fotografiar.
    peto

    ResponElimina
  32. Ummmmmmmmmm, com les meves però amb bacon, bonísimes...

    Un petonet

    ResponElimina
  33. M'encanten les croquetes i aqui puc triar i remenar!

    ResponElimina
  34. Tens raó que quan en fas de casolanes les industrials semblen una merda -en general-. Per aixó fa anys que no en compro i deixo la cuina feta un desastre perque jo no soc pas gaire organitzat hehehe

    ResponElimina
  35. Visca les croquetes casolanes!! aquesta vegada i deu haver un bon recopilatori!! totes diferents i totes igual de delicioses, com la teva, que m'encanta!!! petonetss

    ResponElimina
  36. Pues yo las veo preciosas, será que como me gusta tanto comerlas. Estas tienen que estar buenísimas, me gusta el toque que les da el beicón. Pues yo también me llevo tu receta. Este mes me ha encantado la Receta del 15, cada vez disfruto más.
    Un beso

    ResponElimina
  37. Pues se ven geniales.......me llego la receta, claro.
    Ahora a esperar la siguiente propuesta.......

    Besos.

    ResponElimina
  38. Tens raó, les croquetes són tan bones com lletges o difícils de fotografiar perquè es vegin abellidores. En tot cas, has aconseguit que quedessin perfectes!
    Marta

    ResponElimina
  39. Quina bona col·lecció de croquetes que tenim, i a quina més bona!!! només veure-les casolanes ja saps que han d'esta bones!!fins el proper 15!

    ResponElimina
  40. Super fantàstiques!!!!!!
    Ja ho dic, quina passada de croquetes a la xarxa.
    El dia 15 de Febrer dia nacional de les croquetes jajajaja
    Un exit i una abraçada

    ResponElimina
  41. Holaaa!!
    Acabo de conèixer el teu blog i ja em trobo amb aquestes croquetes tan meravelloses!!! el meu pare es buscador de bolets i segur que aquesta recepta li agradarà!!
    Em quedo per aquí!!

    Un petonet!! :)

    ResponElimina
  42. Per fi arribo nena!!!! vaig de cul!! be que vols que et digui, doncs que les faré segur!!! m´agraden molt i aquest toc de bacó i fumat ha de ser una delicia!!! Muaks

    ResponElimina
  43. hola guapa!!!!Quina pinta que tenen aquestes croquetes!!!felicitats pels 200!!a mi em queden només 7 per arribar als 100!!ja tinc les cosetes comprades per el sorteig!!!!jejejeje,,,,besitos!!
    Marina

    ResponElimina
  44. Acabo d'arribar de la feina i em menjaria unes croquetes com aquestes que bones!

    ResponElimina