Sembla mentida. Com passa de ràpid, el temps! Sé que sempre parlo d'això quan arriba La Recepta del 15, però és que és veritat! Ja tenim aquí la darrera convocatòria de l'any i, amb aquesta, en portem 12! Un any sencer d'il·lusions, un somni que s'ha fet realitat gràcies a tots vosaltres, que mes rere mes ens heu anat sorprenent amb unes propostes fantàstiques. Així que, primer de tot, gràcies de tot cor per la vostra participació en aquest projecte.
Dit això, com ja sabeu, aquest mes un volíem animar a preparar torrons. La veritat és que aquest repte pot haver espantat algú, fins i tot a mi, que no havia fet torró mai. Després de la primera experiència puc dir que preparar torró no és tan complicat. O almenys aquest torró que he preparat jo, que no en sóc cap professional, vaja. Però si sou dels que encara no us heu atrevit, des d'aquí, us animo a preparar torró per a aquest Nadal. La vostra família i amics us ho agrairan, perquè fer torró és especial. A mi m'ha agradat molt i, de fet, crec que enguany en regalaré com a present nadalenc.
Aquest torró que us presento avui és extremadament fàcil. Per què? Doncs perquè el podeu fer del que vulgueu. Jo us dono la idea del caramel i la taronja confitada, però el podeu fer només amb ametlla, o substituir-la per avellana, galeta o fins i tot per "crispis"! Us quedarà un torró boníssim que agradarà tant a petits com a grans :)
Ingredients (per a 3 torrons)
60gr de mantega
550gr de sucre moreno
675gr de xocolata negra per a postres
La pell de dues taronges
400gr d'ametlles cuites al forn
1 got d'aigua + 2 cullerades grans
3 safates de silicona o acer inoxidable
Com ho fem?
Primer de tot, prepararem el caramel. En una cassola, escalfem 300 gr de sucre amb dues cullerades d'aigua. Deixem que es fongui i es formi el caramel i, seguidament, hi aboquem 20gr de mantega sense deixar de barrejar fins que es dissolgui. Apartem del foc i repartim la mescla en els tres motlles de manera que no superi el centímetre d'alçada. Deixem refredar i reservem a la nevera.
Ara, prepararem la taronja confitada. En una paella aboquem 1 got d'aigua i la resta de sucre. A sobre, les pells de taronja tallades en daus petits i deixem coure a foc baix-mitjà durant uns 45 minuts. Adquiriran un color daurat i brillant. Estan llestes.
Fonem la xocolata amb la resta de mantega i, quan s'hagi fos, hi aboquem l'ametlla i les pells de taronja confitades. Barregem bé.
Traiem els motlles de la nevera i aboquem la barreja de xocolata per sobre, intentant que la part superior quedi plana. No passa res si es veu l'ametlla o no queda pla per complet. Recordem que és un torró casolà i un toc rústic sempre queda bé ;)
Deixem refredar i guardem a la nevera per conservar-lo millor abans de consumir-lo. El podem treure una estona abans de menjar-nos-el perquè no estigui tan fred i el caramel es fongui i quedi tou.
Bon profit!
La taronja ja sabem que li queda molt bé a la xocolata i el caramel m'imagino que li deu donar un punt boníssim. Es veu fantàstic.
ResponEliminaPetons bonica
ohh!! m'encanta aquest toc amb carmel!! segur que és boníssim
ResponEliminamuakis
Caram, el sumun del llaminer: xocolata i caramel!!!! :-D
ResponEliminaAixò sí que és un torró. Xocolata, caramel, ametlla i taronja. Umm. La xocolata i la taronja són molt bones companyes de viatge!!!
ResponEliminaGràcies per aquest regal als sentits!
Salut.
Hola bonica! Quina proposta més temptadora! Aquest any ja no caldrà comprar torrons, amb tantes receptes ja no hi haurà excuses per fer-lo a casa. Aquest any seré l'última de l'any, perquè vaig tard i el torró està reposant, pendent de cremar d'aquí uns dies. L'he fet de gema cremada. Perdoneu però el publico d'aquí uns dies, encara que no sigui dia 15. Bon Nadal!
ResponEliminaAixò del caramel m'ha fet embogir de seguida. M'apunto la proposta d'afegir el carmelet als torrons i sobretot de regalar-los, és un gest molt bonic oi? Ja et dic que si jo rebés aquest torronàs quedaria ben contenta jejeje
ResponEliminaPetons guapa!
M'agrada la capa de caramel, ho trobo molt original. I la combinació de taronja i xocolata té l'èxit assegurat ;)
ResponEliminamolt bo Marina i la capa de caramel genial
ResponEliminapeto
Decididament haig de tancar l'ordinador ara mateix, ja estic tipa, i enacra no he tastat cap.
ResponEliminaAquest te una pinta... sens dubta haig de plegar...
Petonets
i Bon Nadal
Peró quina gola que fa!!!
ResponEliminaHeu fet arribar el Nadal a la xarxa, comencen les festes!!! Torrons per tothom!!!
Una abraçada.
Marina, hem coincidit amb els ingredients!!! t'ha quedat fantàstic!!petó
ResponEliminaOstres quina bona pinta amb el caramel per damunt!
ResponEliminaAmb caramel... uhmmm... que bo ha d'estar.
ResponEliminaPetons
Quina mossegada més bona que té aquest torró.
ResponEliminaUn petó molt gran,
Esther
Nenaaa quina delícia!!! ara mateix en menjava un bon bocí...bé, millor dos :))
ResponEliminaUn petonàs
Un torró excel·lent, amb ametlles torrades!!! què bo!
ResponEliminaEt deixem la nostra aportació.
http://cotodesucre.blogspot.com/2011/12/torro-de-gema-cremada.html
Lo haré solo para mi.
ResponEliminaEn casa la naranja en dulces, solo regular...
Besos.
Ostres Marina quina combinació més llaminera!! m'encanta tot el que porta!!!
ResponEliminaEt deixo la meva!
http://tastarutes.wordpress.com/2011/12/15/turrons-de-trufa-i-gerds-per-la-recepta-del-15/
Petonets!
Bet
El caramel no és sant de la meva devoció, però la xocolata, la taronja i les ametlles si!!
ResponEliminaUna altre combinació exquisida: xoco, taronja i a sobre caramel.
ResponEliminaEstic emocionada d' aquesta recepta del 15.M´ho estic passant teta.
Molt bona proposta!!!! segur que el faré m´encanta la combinació xoco i taronja... i les ametlles son de casa, així que no m´en falta... Guanya per majoria l´aportació al repte dels torrons de xocolata, no creus ???? Som una colla de llaminers/llamineres.... petons,
ResponEliminaHola!
ResponEliminaAixò del caramel m'ha deixat sense paraules... quina combinació més exquisida. Una proposta que va ja cap a pendents! Petonets
M'encanta la combinació de xocolata amb taronja, uns turrons boníssims.
ResponEliminaUna abraçada
Aquesta combinació xocolata / caramel i taronja em sembla perfecta per aquesta época de l'any.
ResponEliminaT'ha quedat un turrón perfecte!
Petonets,
Palmira
Aquest el faré. M'encanten la xoco, la taronja i el caramel, i tot junt ha de ser... Boníssim!
ResponEliminaHola Marina!
ResponEliminaEspere no arribar massa tard.
Us deixe la meua proposta: un torró de massapà amb xocolata i fruits secs. Espere que us agrade!!
http://cuinadiari.blogspot.com/2011/12/torro-de-massapa-amb-xocolata-i-fruits.html
Marta www.cuinadiari.com
mmmm això del caramel, això del caramel m'ha fet veure borrós uns instants!! quina delícia!!! un truc bonissim que ja está apuntat!! petons
ResponEliminaGairebé no hi arribo...
ResponEliminaHas fet un torró amb uns sabors insuperables!
La meva proposta és un torró de castanyes: http://viscalacuina.blogspot.com/2011/12/torro-de-castanyes.html
Hola Marina bona nit!!!
ResponEliminaCrec que el costat de les vostres magnífiques receptes jo em quedo ben petita en un raconet, buscaré el temps d'on sigui per fer aquest torró i ja et diré el què!!!
Una abraçada.
Este turrón me parece de lo más perfecto, la combinación naranja y chocolate es extraordinaria y si además le sumamos el caramelo: apaga y vámonos!
ResponEliminaSi ja la combinació amb xocolata es bona, el caramel ja el fa altament irresistible.
ResponEliminaUn petonet bonica
Creo que es el mejor turrón que pueda existir!! Lo quiero! Que pinta... y ese pastel de chocolate dios mío... se me hace la boca agua!!
ResponEliminaBesos!!
mmm això ha de ser tota una delícia!! Caramel, taronja, xocolata, ufff es que és una combinació totalment irresistible, segur que està boníssim.
ResponEliminaLa foto t'ha quedta molt xula :P.
Molts petonets!!
Estic veient molt torrons i jo encara sense fer-ne cap... quin desatre.
ResponEliminaEl teu és fantàstic.
Petons,
Mónica
Quina pinta mes bona! mmmm
ResponEliminaTinc unes ganes de fer un torró amb xocolata ...
Petonets i gracies per els reptes! son molt divertits i m'agrada molt participar.
Caray que bueno, me encantaría hacer turrón casero pero me frena que no tengo molde, a ver si compro un de una vez por todas.
ResponEliminaTienes razón cuanto más rústico quede el aspecto más casero y apetitoso se ve!
Besitos
Hola Marina, acabo de descubrir el teu blog, és fantàstic!!! A partir d'aquest moment sóc la teva seguidora!! Et convido al meu nou blog: macedonia en familia.
ResponEliminaA mi em passa com a tu, no me n'adono i ja torna a ser 15!! M'agrada la teva proposta, la xocolata a casa nostra sempre és benvinguda i amb aquesta capa de caramel.....
ResponEliminaM´agrada molt aquest turró, ideal amb el caramel......molt bo!!! Bones Festes bonica!!!!
ResponEliminaMmmmmm què bo!!!!!moltes gràcies per proposar-nos aquests meravellosos reptes mes a mes, ens feu molt felices!!!!
ResponEliminaPetons i bones festes!!!!
No soy mucho de turrones ni dulces navideños pese a que soy terriblemente golosa. Pero a un turrón casero no digo que no. Magnífico.
ResponElimina_____________./\.
____________ __>_<_
_____________?.\/ ?
___________;->( ?? ? .
___________@.? '(¦) ? *$
________? "( ()?t (?)o*?*
_______(¦),-?.-? _Q@,0 ?(¦)
____________>o*o? @.<
_________o`-.?.-@""-Q '?~@'
______?.'`? ? *? ?? ‘? @`-.)
____? o (¦). @* '-@? ’Q.*(¦)’?
__________? -?-'? ?._ ?
_______@.? '*Q ? *(¦), @.? '*
___.?' @ _ ?? _.-'~?-. @ ´(?)`-*.o
__.(¦)* ? ..-' (?) o *.(?) 0 *(¦)`)
_________(? ) '-._?__(?)@
____;--?' ?? 0‘(?) Q o *? * ? ?
___ * (?)._?__* .Q.~ ?- ??. 0 () Q ?*'.
_(¦)* ? *‘ o * ? _(¦)Q~ ?? __??__(¦)
_____________¦¦¦¦¦___________
__________¦¦¦¦¦¦¦¦¦____
¡¡Feliz Navidad!!
Besos.