divendres, 23 de setembre del 2011

Crème brûlée

Avui toca recepta de postres. Confesso que m'agrada molt més preparar postres que qualsevol altre tipus de menjar. Sóc llaminera, però reconec que últimament acostumo a fer postres una mica més saludables... I és que per gaudir d'un plat com el que avui us presento no cal penedir-se d'haver comès un excés. Aquesta crème brûlée la vaig veure l'altre dia en el programa de televisió de la Donna Hay a Canal Cocina, "Cocina fácil con Donna Hay", que recomano moltíssim ja que els plats que s'hi preparen són ràpids, senzills i força saludables. 

Una de les receptes que Donna Hay va presentar en el darrer capítol era aquesta falsa crema. I dic falsa perquè en realitat no està fet amb la crema pastissera que coneixem, sinó amb iogurt. Bé, us explico la recepta tot seguit. Us animo a fer-la a casa, que és ben senzilla!


PS: Gràcies, padrí!



Ingredients

-4 iogurts naturals
-40gr de nata líquida
-100gr de gerds
-2 cullerades de sucre llustre + 4 cullerades per al iogurt +  4 cullerades per cremar
-1 cullerada d'extracte de vainilla

Com ho fem?

Fiquem els gerds i dues cullerades de sucre llustre en un bol. Ho barregem amb una cullera de manera que es ben triturin els gerds i quedi una espècie de melmelada. Dividim la barreja en 4 gotets. Reservem. Ara, en un bol gran, aboquem els iogurts, 4 cullerades de sucre, la nata líquida i l'extracte de vainilla. Aboquem la barreja per sobre la melmelada  i fiquem els gotets a la nevera durant una horeta. Si voleu servir les postres en un sopar o un dinar, deixeu-les dins la nevera fins darrer moment. Ara, quan anem a servir la crema, aboquem una cullerada de sucre llustre per sobre de cada got i, amb el bufador, cremem fins que es formi una fina capa de carmel. Podeu decorar amb un gerd a sobre. 

Ja tenim les postres llestes per servir i gaudir!



30 comentaris:

  1. Bua, com trobo a faltar tenir el Canal cocina a casa... quan vivia amb mons pares hi estava enganxada! jajaja Aquesta creme brulee ha de ser molt bona, i si és lleugereta me l'apunto, que toca cuidar-se una mica! ;)
    Què xula l'abella!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Wuau!!!! ha de ser impresionant!!!! apuntada, faig una que s´asembla però no del tot, el toc de geds bestial i l´abella Maya monissima!!!petons

    ResponElimina
  3. Has ben enxampat a l'abella!!!! Que llaminera jejeje..... No m'extranya, té una pinta deliciosa......
    Bon cap de setmana....

    ResponElimina
  4. Noia que ve ho vaig veure l'altre dia al Canal cocina, pero estava tan concetrada mirant com cuinava que no vaig apuntar res...

    Un petonet

    ResponElimina
  5. Me encantan este tipo de postres, los tomaria todos los dias!!
    te ha quedado fantastico.
    bss

    ResponElimina
  6. En principio resulta chocante! no es la típica desde luego pero resulta muy apetecible... hasta la abeja se apuntó! Besos

    ResponElimina
  7. És el típic postres de:"repetimos?" Passa divinament.

    ResponElimina
  8. Però com pot ser tan agosarada aquesta abella?
    Jo també sóc com la Sandra jejej, quan vivia amb muns pares estava totalment enganxada al canal cocina, i ara la meva vida ha perdut sentit -_-. Només em queda admirar les teves receptes jeje
    Petons!

    ResponElimina
  9. Mira la avispa que lista....va donde esta lo bueno.
    Besets.

    ResponElimina
  10. A mi en canvi fer els postres és el que més em costa, tot i que per menjar-los soc dels primers :)

    Aquest em menjaria ben a gust!! Molt bó :)

    ResponElimina
  11. JO també vaig veure el programa i em vaig apntar la recepta a la llibreta "dels pendents". Quina casualitat.
    Fa molt bona pinta ;)
    Petonets.
    MAR, de El que no mata engreixa.

    ResponElimina
  12. Tu crème brûlée me parece creativa, rica y preciosa!! Es una avispa de verdad o una de plástico en el vaso???!!

    ResponElimina
  13. Unes postres que fins i tot li agraden a l'abella. Quina gracia.

    Petons!
    Ana de: 5 setnidos en la cocina

    ResponElimina
  14. Marina, aquest son el tipus de postre que m'agraden.
    Molt bona pinta, l'apunto a pendents.
    Petons

    ResponElimina
  15. Una crema boníssima, fa poc també la vaig provar amb iogurt i el resultat és espectacular!

    ResponElimina
  16. A veure Marina, que ens tot a tots intrigats amb la vespa :D
    M´ha agradat molt aquesta recepta, quina pena que no vegi aquest canal perquè aquest programa que ens recomanes ha de ser ben interessant...
    Petonets!!

    ResponElimina
  17. Si los postres que comemos los podemos hacer más saludables, mejor no? Esta crema es perfecta! Hecho de menos el Canal Cocina, cuando lo tenía lo veía a todas horas! Bss

    ResponElimina
  18. Nosaltres no tenim canal cocina, però estem encantats amb les teves "retransmissions" jejeje
    petonets

    ResponElimina
  19. fantástica esta receta! yo tampoco tengo canal cocina, así qué sí, genial tus recetas! (qué gracia, la abeja...)

    ResponElimina
  20. Jo també sóc molt llaminera, desgraciadament, però bé, he de reconèixer que quan m'ho plantejo enserio m'aparto totalment del dolçs, jeje.
    La teva proposta, genial, m'ha encantat la idea d'alleugerà la crema així que no descarto provar de fer-la un dia d'aquests.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  21. Perfecta para un día de la semana y no tener remordimientos, además es muy bonita y con un colorido tentador! El programa de Donna Hay está muy bien, que envidia de cocina... un beso

    ResponElimina
  22. Nena que bo!! postres sense necessitat de forn... m'encanta!! (ja saps que no en tenim.. :( petonets guapa!
    Bet

    ResponElimina
  23. Sencillamente delicioso. Saludos

    ResponElimina
  24. Sencillamente delicioso. Saludos

    ResponElimina
  25. Sencillamente delicioso. Saludos

    ResponElimina
  26. M'anoto la recepta, m'agrada!
    Què és això de Canal Cocina?

    ResponElimina
  27. M'agrada la recepta, fàcil i sana. Una foto molt xula la de la vespa :-)
    Petons

    ResponElimina
  28. Fa cara de ser boníssim però fas unes fotografies magnífiques

    ResponElimina