A casa anem de celebració en celebració. I com no podia ser d'altra manera he preparat un pastís per a l'ocasió. M'he inspirat en una banoffee tart que va fer en un programa de televisió el Jamie Oliver. En sóc una gran fan. M'agradaria disposar de més temps per poder provar totes les seves receptes perquè són sempre fantàstiques. Almenys, totes les que he fet seves fins ara. Així que us deixo amb aquesta banoffee tart, a veure què us sembla.
Ingredients
Per a la massa:
250gr de farina
50gr de sucre
125 grams de mantega tallada a daus
1 ou gran
2 cullerades de llet
Per farcir
400gr de nata per muntar
100gr de sucre morè
50gr de sucre llustre
Pasta de vainilla
4 plàtans grans
Xocolata en pols
2 cullerades de cafè mòlt
Com ho fem?
En primer lloc, farem la massa. Barregem tots els ingredients en un bol. La mantega, com està freda, costarà una mica de barrejar amb tots els ingredients. La massa no ha de quedar xicletosa, ha de quedar dura, així que no us preocupeu si veieu que us costa dominar-la. Quan estigui tot ben mesclat, fem una pilota, la aixafem i la guardem a la nevera durant 2 hores mínim.
Escalfem el forn a uns 180ºC. Quan hagin transcorregut les 2 hores, l'estirem i l'emmotllem amb una mica de mantega. Hi posem paper de forn damunt amb una mica de pes (llenties o arròs, per exemple) i enfornem durant 15-20 minuts aproximadament. La deixem refredar durant una hora.
Ara, prepararem el farcit. En primer lloc, farem la salsa de caramenl. En una cassola escalfem el sucre morè i uns 50gr de nata per muntar. Ho portem a ebullició i escampem per damunt la massa. Deixem refredar la salsa de caramel. Compte! Que crema moltíssim! En haver refredat, tallem els plàtans en rodanxes i els col·loquem damunt el caramel. Muntem la nata amb el sucre llustre i l'aboquem per sobre.
Per acabar, espolvoregem amb el cafè i la xocolata.
Te una pinta fantàstica!!! vull un trosset ara mateix!!!:) Petons
ResponEliminaMare de déu senyor....aparteu-vos que vinc! I mira que els postres amb plàtan no em tiren gaire però aquest m'ha fet oblidar tots els prejudicis que tinc, NYAM!
ResponEliminaQuina canya!!
ResponEliminaTinc la panxa absolutament plena, però m'empassaria un tros d'aquest pastís sense dubtar-ho.
Ves per on, a mi el Jamie Oliver no em diu gran cosa: vaig agafar un llibre de la biblioteca fa temps i era tot cuina asiàtica... M'has fet venir ganes de tornar-hi a fer un altre cop d'ull, jeje..
Petons
mmm quina pinta té aquest banoffee! Mai n'he fet i són boníssims, crec que ho hauré de provar ;)
ResponEliminaPetons!
Té una pinta genial. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
És una tarta deliciosa. M´agrada la barreja del plàtan aamb el caramel.
ResponEliminaUna de mis tartas preferidas! Que rica!!
ResponEliminaMarina, quina bona pinta!!! Aquest pastís encara no l'he fet (ni tastat), però he sentit a dir que és deliciós. ;)
ResponEliminaPetons!
ohhh que deliciòs!!! Quina pinta vull un trosset!!
ResponEliminapetons
Extraordinari pastís, fantàstiques fotos. Petonets.
ResponEliminaGenial!
ResponEliminaUauu t´ha quedat espectacular!! aquesta crema per damunt el plàtan amb la xocolata ratllada m´està fent una goletaaaaaa...un petonet
ResponEliminamolt bon i espectacular
ResponEliminapeto
oh! quina bona pinta! Jo el vaig una vegada i el vaig trobar dens dens!
ResponEliminaEl Jamie Oliver és boníssim, però també és tan brut a la cuina, que m'arriba a posar una mica nerviosa...per això sé que té tants fans com detractors!
Jo també soc molt i molt de Jamie Oliver. Té aquest estil bàsic i saboros, gens sofisticat, rústic fins i tot. Però boníssim!!
ResponEliminase me hace la boca agua al ver esta tarta, madre mia es tan apetitosa.....!!!! un beso
ResponEliminaOhh quina delicia!! Jo també sóc una gran fan del Jamie, però encara no he provat mai cap de les seves receptes dolces, aquesta te una pinta inmillorable, a més, el toc de plàtan li ha de donar gustet molt però que molt bo!
ResponEliminaMolts petonets!!
Doncs a mi em sembla que també m'agradaria!
ResponEliminaFelicitats!
Boníssima proposta, Marina. La xocolata amb plàtan és sempre fantàstica. I en forma de pastís, una delicatessen! Petons. (sóc la Marina, ves per on).
ResponEliminaFantastica...se ve buenisima!
ResponEliminaBesets.
jo també vull un tast !!!
ResponEliminapetonets
Un plaer haver trobat es teu blog. Haurem de provar aquest pastís. Ens has fet molta gola.
ResponEliminaUna abraçada, Jesús.
Plàtan, cafè, nata, xocolata... ingredients que combinen a la perfecció. Ha de quedar una tarta boníssima, original i molt vistosa. Recepta apuntada! ;)
ResponEliminaUna tarta contundent ideal per a després d'un àpat lleuger. El plàtan i la xocolata combienen a la perfecció!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Tengo muchas ganas de probar esta tarta, la combinación de todos los ingredientes debe de ser una delicia! Muacks
ResponEliminaUna tarta que la tengo pendiente mi hijo siempre me la pide y nunca me pongo, cualquier día le doy la sorpresa pues viendo cómo te ha quedado tengo que hacerla ya.
ResponEliminaSaludos
Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa que buenoooooo, me encanta el Banoffee, es una de mis tartas favoritas!
ResponEliminaMenuda pinta buena y que fotos tan chulas!!!!
Besitos
a aquesta recepta li tinc posada la banya ja fa dies... i a tu t'ha quedad esplendida...copio la teva proposta... es veu espectacular!!
ResponEliminaQuina pinta fa això!!!! Una pregunta: per quans comensals és, aproximadament? Gràcies!!
ResponEliminaEs de esas tartas que me llaman la atención a más no poder, pero de las que nunca hago después.
ResponEliminaBesos.