Per fi ha arribat el gran dia! No podeu imaginar-vos les ganes que tenia que fos dia 15... Vam quedar tan sorpresos per la acollida de la proposta del mes de febrer que encara ens hem agafat amb més il·lusió la proposta del març. Quan la Sandra, el Xavier i jo vam planejar "La recepta del 15" no podíem imaginar que hi hauria tan bona acollida. Així que, en primer lloc, volem donar-vos les gràcies per participar en el projecte. De ben segur que, quan acabi aquest primer any de "La recepta del 15", tindrem un bon recull de receptes: molt variades, originals i, el més important, fetes per tots vosaltes.
Després de rompre'm el cap pensant en fer quelcom una mica diferent amb la crema catalana, em vaig decidir per un gelat. Vaig molt justa de temps... Per la pròxima, m'hauré de posar les piles!
Bé, us deixo amb la recepta i a veure què us sembla!
Ingredients
-8 rovells d'ou
-1 litre de llet
-1 bocí de pell de llimona
-2 cullerades de Maizena
-8 cullerades soperes de sucre
Per a la cobertura:
-100gr de sucre
-1 rajolí de llet
-1 rajolí de nata
Com ho fem?
Posem la llet a bullir amb 4 cullerades de sucre i la pell de la llimona. En un bol, barregem els rovells d'ou amb la resta de sucre i amb la Maizena. Quan la llet estigui a punt de bullir, amb un cullerot, n'agafem una mica i l'aboquem a la barreja. Ho mesclem bé i ho aboquem tot a la cassola sense deixar de remenar durant 5 minuts a foc baix. Quan hagin passat els 5 minuts, ho aboquem en un recipient i ho deixem refredar. Ho congelem durant, almenys, 24 hores. S'ha de treure, aproximadament, una hora abans de servir perquè estarà molt dur. Mentre deixem que descongeli, preparem la cobertura de caramel. Posem 100gr de sucre en una cassoleta i deixem que es fongui. Sense deixar de remenar, afegim un rajolí de nata i un rajolí de llet. Deixem refredar una mica. Amb una cullera de servir gelat, fem boletes en el recipient que més ens agradi i hi aboquem la cobertura per sobre.
Bon profit!
Recepta de la crema extreta del llibre " Canal Cocina"
Oooooooooooh!! Què bo un gelat!! M'encanta la idea!! :D
ResponEliminaNena, a les 12 tots publicant com bojos, eh? Som uns anisosos!
ais, estic ben emocionada! jejeje
Petonets preciosa meva!
Sandra
Caram, caram! Quin gelat. Bona pensada
ResponEliminaAquí va la mevaaaaa!
ResponEliminahttp://www.clubdecuines.cat/recepta/crema-catalana-a-la-taronja-amb-mel-i-mato./6920
Espero que us agradi, m'ho he passat molt bé fent-la per vosaltres! M'he esperat a les 12 de la nit per publicar-la... jejeje petons!
Això del gelat m'ha agradat molt, provaré de fer-ho!
ResponEliminaLa versió en gelat ha de ser perfecta per aquells dinars d'estiu que creus que no podràs menjar postres de tanta calor que tens. I va la Marina i et surt amb això: nyam!!
ResponEliminaTé una pinta excel·lent.
ResponEliminaUna abraçada!
Jo! En serio, ja està bé no?? Que encara tinc crema de la meva i em voleu fer-me fer més versions, pq cada una que veig ha d'estar boníssima... així en gelat tb deliciosa!!
ResponEliminaUn petó :)
Hola,
ResponEliminaAvui serà un dia GRAN.. Només he vist 4 receptes i totes són espectaculars. Però quantes coses es poden fer eh? Gelat, no hi havia pensat i ha de ser una autèntica delícia.. Quines fotos més maques!!! Petonets
Ya decía yo que hoy todo el mundo publicaba crema catalana jajaja, estoy en la parra, en mi pequeño mundo y no me entero de casi nada pfff
ResponEliminaA mí tu propuesta me parece rica rica rica! Con lo que me gustan los helados...
Ara que vindrà el bon temps penso preparar aquest gelat tan estupendo, ha de ser boníssim. Jo ja hi passaria la llengua pel voltant de la tassa, només et dic això!
ResponEliminaPetons guapa! ;)
Estic veient totes les propostes i m'agraden totes, però el teu gelat m'ha robat el cor, boníssim!!!!
ResponEliminaPetonets
M'encanta la crema catalana i amb versió gelat mai l'he provat, però promet molt!
ResponEliminaM'agrada nmoltíssim el teu blog i tens coses molt interessants.
Judith
Una proposta original i diferent! Amb la cobertura calenta per sobre deu quedar un contrast de temperatures deliciós!
ResponEliminaLa crema catalana m’agrada molt, però com gelat no l´ provat mai, amb el teu permís queda anotada, per preparar-la aquest estiu.
ResponEliminaMolts petons
gelat de crema catalana? això s'ha de tasta ja!!! m'encanta!!! petonets
ResponEliminaAmb gelat, quina bona idea!!! Ha d'estar deliciós!!!
ResponEliminaQuina gràcia! vaig estar pensant en fer un gelat de crema catalana però després no el vaig fer, però el tinc pendent perquè el meu fill és "don gelat" i ara veig el teu i penso que ha de ser deliciós!! petonets
ResponEliminaEntre la presentacion y que eencima es un helado, me has ganado, es super original. Debía de estar riquisimo.
ResponEliminaUn beso
Quin gelat més original, el vull provar!!!
ResponEliminaJo no sóc gaire de gelats, però un dels que més m'agrada és el de crema catalana!! :) Genial!!
ResponEliminaPetons!
Guauuu ha d'estar boníssim.
ResponEliminaAcabo de descubrir el teu blog i em quedo per aquí llegint i com a seguidora.
petonets
Doncs a mi em sembla espectacular tot i que vagis tan justa de temps! La tassa de gelat fa una pinta deliciosa i el caramel per sobre...mmm... boníssim!!
ResponEliminaMolts petonets!! :)
una propuesta super tentadora. Y en la foto se ve todo. Bss.
ResponEliminaQuina bona idea fer-ne un gelat. Me la guardo, aquest estiu segur que cau.
ResponEliminaPetons!
M'ha agradat molt com ha quedat la cobertura, sembla talment sucre cremat al moment.
ResponEliminaPetons!
Aqui t'hi deixo el meu link.
ResponEliminahttp://betfigueras.blogspot.com/2011/03/mouse-de-crema-catalana-sobre-base.html
me gusta este helado de crema catalana que te has marcado
ResponEliminapeto
miquel
Muy original el helado de crema catalana, me he querido unir a este evento con una sencilla crema catalana de soja y hecha en el microondas:
ResponEliminaCREMA CATALANA DE SOJA EN MICROONDAS
Ideal!! en gelat es la bomba!
ResponEliminaTanta sort que vas curta de temps...si no què ens arribaries a fer??!! M'encanta la teva proposta, ains què bona...ains quina gana que m'està entrant...ains, puc mossegar la pantalla?? Aquí va la meva proposta: uns pastissets de crema catalana http://bontiberi.blogspot.com/2011/03/pastissets-de-crema-catalana.html
ResponEliminaEnhorabona per aquest èxit amb la recepta dels 15!!
Un petó guapa!! Paula
Ostres amb gelat encara més temptadora aquesta crema i el toc de caramel és genial oi?? jo també li he posat, pk no tinc cremador.
ResponEliminaT'ha quedat genial!
Petonetss
Enhorabona per l'èxit de la proposta!. Fa il·lusió que amb tantes receptes no se'n repeteixi cap!. Aquest gelat teu ha de ser ben cremós i deliciós!
ResponEliminaEstic encantada amb la vostra iniciativa, estem a 15 i ja tinc ganes de saber què hem de fer pel proper mes.. Aquesta opció de gelat m'agrada molt.
ResponEliminaOstres!! Qu bo! que bo!!!
ResponEliminaHola!!!!us acabo de descobrir........m'encanten els vostres blogs i la iniciativa "la recepta del 15" és fantàstica, sobretot el fet de no tenir obligacions de continuitat ni normatives (coneixia altres iniciatives, però són molt exigents amb la participació), ja que a vegades per qüestions de feina no es pot arribar a tot arreu. Espero algun mes poder participar, m'encanta la cuina i també m'encanta molt compartir..........els blogs de cuina són una font inesgotable de bones idees!!!!
ResponEliminaNo m'estranya que tingeu tan éxit, heu tingut una idea genial!!!!!!!!!!
ResponEliminaMolt original el gelat. Els gelats són una de les meves assignatures pendents, crec que em fan por!
Una idea molt refrescant :-) molt xula
ResponEliminaMarina, per fi puc deixar-te comentari!!! aquest gelat de crema ha de ser superior!!! la foto regaliman és molt xula!!Hem aconseguit un bon receptari de la crema! a veure què ens proposeu per a la propera...
ResponEliminapetó
Quina delicia de gelat! És fantàstic.
ResponEliminaFelicitats per la proposta! Ha estat tot un èxit.
Petons.
Belén
Una proposta molt innovadora aquest gelat de crema
ResponEliminaI la cobertura molt be.
Bona cuina
Una proposta molt i molt original!, donen ganes de clavar-hi la cullera!. Noia, heu tingut una idea fabulosa i a més molt adient a la temporada!, dóna goig veure cremes catalanes per tota la xarxa!Una abraçada!
ResponEliminaM´agradat molt aquesta versió!!!però molt i molt!!!
ResponEliminaCreo que me he enamorado de esa taza, de esa receta y de tu blog :D
ResponEliminaBesos.
No hem puc creure que encara no t'hageussim visitat mai... Ens quedem!!!
ResponEliminaPetons gastronómics
Ostres tu...gelat....que bo!
ResponEliminaLa recepta del 15 segur que tindrà molt d´exit, es molt divertit fer la recepta i anar veient després totes les variacions.
Molts petons
Anna
Molt original... molt!!!
ResponElimina:)
i segur que boníssim, oi?
Petonets
M´agradat molt aquest gelat ja que és una manera de gaudir de la crema catalana tot l´any.
ResponEliminaAquesta també la tenia pendent i també m'ha fet entrar a comentar! Quina pinta!
ResponEliminaA mi també m'agraden molt les tasses per fer postres. Una vegada vam fer un pastís de xocolata a dins i estava brutal! :-)
Besets!