Aglae, sota un bell taronger deturada,
al lluny sent les germanes com ocellada al vent.
I ja no va a l'encalç per l'herba i la rosada,
I té la cara pàl·lida d'un gran defalliment.
al lluny sent les germanes com ocellada al vent.
I ja no va a l'encalç per l'herba i la rosada,
I té la cara pàl·lida d'un gran defalliment.
Ella dansava i reia tot just casada amb Drias,
altiva entre la fressa, joiosa de la llum.
I ja de l'hort s'amaga per les desertes vies
I encara es fa més blanca, perduda entre el perfum.
altiva entre la fressa, joiosa de la llum.
I ja de l'hort s'amaga per les desertes vies
I encara es fa més blanca, perduda entre el perfum.
I arriba a les taronges, i en cull i se n'emporta;
la set, de sols mirar-les, li feia els ulls brillants.
Mossega un fruit i acluca els ulls com una morta
i del cabell afluixen el pes les dues mans.
la set, de sols mirar-les, li feia els ulls brillants.
Mossega un fruit i acluca els ulls com una morta
i del cabell afluixen el pes les dues mans.
I Aglae, ja refeta, es bressa en l'esperança;
amb un sospir molt tendre solleva el pit caigut;
ella pogués besar l'infant que ja s'atansa,
batec tan avinent i tan inconegut.
amb un sospir molt tendre solleva el pit caigut;
ella pogués besar l'infant que ja s'atansa,
batec tan avinent i tan inconegut.
I veu la piadosa taronja que fou bella,
i jeu abandonada del rec vora l'espill.
De la muller la sort li transpareix en ella:
fer-se espremuda i lassa per la frescor del fill.
Els fruits saborosos, Josep Carner
i jeu abandonada del rec vora l'espill.
De la muller la sort li transpareix en ella:
fer-se espremuda i lassa per la frescor del fill.
Els fruits saborosos, Josep Carner
Ingredients
-1 quilo de taronges
-700gr de sucre
-500ml d'aigua
-Una branqueta de canyella
Com ho fem?
Pelem les taronges intentant que no quedi res de color blanc. Tallam una pell de taronja i la fem a tires petitones. En una cassola, posem l'aigua a bullir i hi aboquem el sucre. Quan estigui ben barrejat, hi aboquem les taronges talladetes a daus, la pell talladera i la branca de canyella. Deixem bullir durant una hora. Si veieu que hi ha massa aigua, podeu treure'n una mica. Quan s'hagi format una massa espesa, enretireu del foc i deixeu refredar. Fiqueu la melmelada dins pots de vidre esterilitzats. Per esterilitzar-los, bulliu-los en aigua durant uns 10 minutets.
Bon profit!
Que bona Marina!!! saps que encara no he cuinat mai melmelada??? però ho tinc pendent!!! La foto de la cullera és espectacular! m'ha encantat! Molts petonets guapa
ResponEliminaOstres, jo fa un parell de dies que també penso en fer melmelada! Té una pinta brutal!!! I amb toc de canyella... mmmmm!!
ResponEliminaLes fotos les has fetes tu? Són una autèntica passada, enhorabona fuapa!!
Petonets
Sandra
Nyam!! que bona Marina! jo en vaig fer una de semblant però amb mandarina i canyella.
ResponEliminaI quines fotos!!!
Apa quines fotos mes xules! La mermelada tmb ha d´estaar bonissima, algún dia m´hi posarè, en tinc algunes de pendents, i aquesta en serà una.
ResponEliminaptns
Quines fotos Marina!!!!!!!!!!
ResponEliminaSi t'he de ser sincera no m'agrada la melmelada de taronja però t'ha quedat tan espectacular que la tastaria segur!
Molts petonets.
Marinaaa!!! Quines fotos!! Espera, espera que començaré a mossegar la pantalla. Moolt bona recepta. Un petó, Paula
ResponEliminaAquesta cullereta flotant és una autèntica temptació!, tinc pendent fer melmelada de llimona però ara no sé què triar... Si no la faig ara la faré més tard però ben segur la faig!A reveure
ResponEliminaHola!
ResponEliminaEspectaculars aquestes fotos... Amb unes torradetes aquesta melmelada ha d'estar de vici.. Petons,
Amb el toc de canyella ha de quedar sensacional. Amb una torradeta i un cafè, tens un esmorzar complet, sa i deliciós!
ResponEliminaUfff...perque no puc començar mai la dieta??? perque sempre hi ha algu com tu que publica aquestes marevelloses receptes que s'han de provar...estic destijant provar-la!
ResponEliminaPetons
gràcies per la visita, gemma, que m'ha permès descobrir aquest bloc tan xulo que tens. m'encanten les teves fotos i les receptes amb toc eivissenc.
ResponEliminam'ha cridat molt l'atenció el bullit de peix, un amic meu originari de la teva illa en va fer un dia, però era diferent, i amb el brou vaig fer uns arrossos que encara recordem! aquesta versió teva amb patata i mongeta m'ha agradat molt.
fins aviat.
Marina, aquesta melmelada és deliciosa!!! I la foto amb la cullera és impressionant! :)
ResponEliminaPetons!
Riquisimaaaa, un besico.
ResponEliminaDesprés de vèure aquesta recepta, s'ha acabat el comprar la melmelada al super!
ResponEliminaDelicioso!! Maravilloso!! divino!! ...ETC..
ResponEliminaMe encanta y me la anoto inmediatamente!! :-D
Tienes un blog ideal!!
Muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa