dimarts, 4 de gener del 2011

Tarte aux fruits (tarta "a la francesa")

Ahir vam tenir sopar amb la Sara i el Yann. Ells, feien el sopar; nosaltes, les postres. Vam menjar el millor cuscús que he provat en ma vida. Jo per sopar, no acostumo a menjar molt, però vaig haver de fer una excepció perquè el plat s'ho mereixia. Espero que em passin la recepta i us el pugui mostrar un dia, perquè de veritat us ho dic, mai n'havia menjat un de tan bo.

Em vaig decidir a fer una tartaleta de fruites "a la francesa". Tinc un llibre per casa tot de tartaletes i vaig fullejar-lop, a veure si treia alguna coseta que m'agradés. He de confessar que el llibre de les tartaletes és a casa, però li he robat a ma mare. Amb aquest post, se n'assabentarà. Doncs bé, us deixo amb aquestes delicioses postres, a veure si us agraden!


Ingredients

Per fer la massa:
-2 gots de farina
-2 cullerades de sucre
-2 cullerades d'aigua freda
-60gr de mantega

Per fer el farciment:
-3 rovells d'ou
-2 cullerades de farina
-2 cullerades de sucre
-1 got de llet
-Fruita. La que més us agradi. Aquí: raïm, litxis, gerds, préssec i mandarina.


Com ho fem?

Engeguem el forn a 180º.
Per fer la massa, barregem tots els ingredients. Ha de quedar una pasta que puguem treballar amb les mans. Podem rectificar de farina si veiem que no queda prou consistent. Fem una bola i l'emboliquem amb paper film. La deixem reposar a la nevera 30minuts. En haver transcorregut aquest temps, emmotllem. Posem pes a sobre perquè no pugi quan estigui al forn. Podem posar paper de forn i a sobre llegums. Fornejar durant 20 minuts aproximadament.

Per fer el farciment, barregem els tres rovells d'ou amb el sucre i la farina. Escalfem un got d'aigua en una cassoleta i, quan estigui a punt de bullir, l'afegim lentament a la mescla sense deixar de moure les varilles. Posem tot el farciment dins una cassola i ho portem a ebullició. Deixem resposar fins que refredi.

Ara, podem posar el farciment dins la base. A continuació, col·locarem les fruites com més ens agradi. Podem triar tantes fruites, tantes formes i tants colors cm vulguem. 
Posem a la nevera per servir fred.

Bon profit!





9 comentaris:

  1. M'encanten les postres ben carregades de fruita... i aquesta ha de ser com una clafoutís, cremosa i deliciosa...

    ResponElimina
  2. A mi també m'agraden les postres amb crema i fruites!
    Espero el cuscús i més receptes d'aquest llibre, si totes són així!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Doncs sort que li has robat el llibre a la teva mare! tenen una pinta espectacular! molts petonets guapa

    ResponElimina
  4. M'encanten les coques de fruites! em recorda a la típica de crema amb fruita i és deliciosa.
    Per cert, quina paciència per pelar els litchis i aconseguir que et quedin tan macos eh, un 10 Marina! ;)

    ResponElimina
  5. Aquesta tartaleta t'ha quedat perfecte, i amb litxis amb el que a mi m'agraden :) Jo també sóc de les que m'he endut llibres de ma mare jejeje

    Quines ganes de que publiquis el cuscús, amb el que a mi m'agrada!

    Petons guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Els postres carregats de fruita m’agraden perquè ajuden a alleugerir el menjar. Ta quedat preciosa
    Petons

    ResponElimina
  7. Hola Marina,
    Crec que en general ... a qui no li agraden unes postres com aquestes.. crema i fruites: una deliciosa combinació! Ah! i unes fotos molt, però que molt maques. Petons,

    ResponElimina
  8. Acabatdefer té tota la raó: pelar els litxis i que et quedin tan bonics és tenir MOLTA paciència. Per cert, els treus els pinyols o els deixes?

    ResponElimina