diumenge, 8 d’abril del 2012

Carbassons farcits d'arròs amb curri

Sí! Publico una recepta que no és del 15! Ni jo m'ho puc creure. Fa tant que no puc dedicar al bloc el temps que voldria... Però he decidit tornar-me a posar les piles amb això de la cuina. Porto moltes coses en marxa entre els estudis i la feina, però necessito trobar un espai per a mi i per a les coses que m'agraden. Per això vull tornar aquí, per trobar-me de nou amb tots vosaltres. 

També he volgut renovar una mica l'aparença del bloc. Amb l'arribada de la primavera he fet una "neteja de cara" a Xocolata Desfeta amb uns colors més adequats a l'època de l'any i també com a símbol del començament d'una nova etapa. He canviat alguns gadgets i he actualitzat l'apartat Índex de receptes que podeu trobar a la barra lateral dreta. Espero que us agradi aquest nou disseny i que m'acompanyeu en aquest retorn a la cuina.

Bé, us deixo amb la nova recepta, uns carbassons farcits d'arròs amb curri. Són fàcils de fer i una alternativa al típic farcit de carn picada. Espero que us agradin i fins aviat!




Ingredients (per a 4 persones)

4 carbassons
300gr d'arròs basmati
1 porro petit
1 ceba tendra
1 ou
Pa ratllat
Curri
Sal

Com ho fem?

Rentem els carbassons i els bullim sencers durant uns 7 minuts aproximadament. Els deixem refredar i els tallem per la meitat, de llarg. Amb una cullera i molt de compte, anem treient la "carn" poc a poc. Hem d'anar alerta de no rompre el carbassó. Els salem una mica i els reservem.

Posem a bullir l'arròs seguint les instruccions de la marca que comprem. Mentrestant, preparem en una paella el sofregit per al farcit: el porro, la ceba tendra i, finalment, la "carn" del carbassó. Un cop sofregit hi afegim l'arròs, curri al gust i ho barregem tot. Apaguem el foc i deixem refredar.

Poc a poc, amb l'ajuda d'una cullera, anem farcint els carbassons, ben plenets. Quan els tinguem tots, els pintem amb ou batut i un pinzell. Espolvoregem amb pa ratllat i gratinem durant 10-15 minuts.

Bon profit!



17 comentaris:

  1. M'ha encantat la recepta! la trobo molt original, sana i fácil. Te la copiaré sense cap miramente ;)!

    ResponElimina
  2. M'encanta el rentat de cara!
    No t'ho creuras... Avui he fet arros amb curri! Però cuinat d'una manera poc convencional.
    Vient la vostra proposta la recepta dels 15 em vaig a posar a fotografiar-la per presentar-la al vostre recull de receptes!
    Estic molt contenta de saludar-te!

    ResponElimina
  3. M'agrada veuret per aquí, sense 15, encara que em sembla que ja estàs tantejant el terreny pels arrossos no?? :-) Mai he farcit el carbassó així, sempre ho he fet amb carn, bona idea :-))

    Petons maca

    ResponElimina
  4. Hola!, lo de tener espacio para una me suena mucho, jajaja, y el blog es un buen espacio, me gusta que vuelvas, y la receta me ha encantado, y la nueva imagen del blog me gusta.
    Ya estoy esperando la siguiente.
    Un beso

    ResponElimina
  5. Molt bona proposta, i em sembla que molt adequada per a portar al tàper que en el meu cas li dona el doble de punts per a que la faci :)

    ResponElimina
  6. Ya sabes que trasteo por aqui de vez en cuando asi que yo encantada de que vuelvas :) Esta receta cae este verano seguro. Besos

    ResponElimina
  7. Marina, m'agrada el nou disseny. Esperem la nova etapa. I la recepta, bona. És que l'arròs dóna tan de joc!
    Nani

    ResponElimina
  8. M´agrada perquè són molt fàcils de fer i et permet menjar arròs en carmanyola..I,sí, és necessari tenir un espai per a tu: bentornada.

    ResponElimina
  9. Quina proposta més bona, em sembla una idea original i molt bona.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. oh Marina, m'agrada molt! I és una recepta molt sana, amb l'arròs i l'albergínia (cereals i verduretes). Ens trobem pel 15!!! Que tu has anat més ràpida que jo... per cert, t'has canviat el look del blog? Petonet!

    ResponElimina
  11. Volia dir el carbassó, no l'albergínia! A aquestes hores encara no m'aclaro... he he

    ResponElimina
  12. Ala!!quin canvi!! m´agrada!!! i la recepta m´encanta!!! que bons aquests carabassons!!! Un petonet

    ResponElimina
  13. M'agrada la nova cara del blog! i els carbassons.
    Petonets

    ResponElimina
  14. Noia m'ha encantat aquesta recepta. Ahir vaig comprar carbassons expressament i avui ho catarem per sopar jeje. No es pot dir res més, segueix així que volem més receptes! ;)

    ResponElimina
  15. Mmmm quina recepta més bona!!A nosaltres ens encanten les verdures farcides, i el curry encara més!!!Molt xula la nova imatge del blog!felicitats!!

    Petonets!!!

    ResponElimina