dissabte, 23 d’abril del 2011

Pasta fresca

Uff! Feia dies que no parava per aquí. Tot i que estic de vacances vaig una mica atabalada. Tinc ganes de fer tantes coses que no em dóna temps de fer tot allò que voldria. Bé, en primer lloc, espero que esteu tenint una feliç diada de Sant Jordi. Aquí, el temps, per ara, ens acompanya i hem pogut anar a comprar llibres al Passeig de s'Alamera. És allà on es munten totes les paradetes de llibres. No he pogut evitar caure en la tentació i me n'he comprat un de cuina. Ja us l'ensenyaré quan m'atreveixi a fer alguna recepta.
Bé, avui us presento un plat molt i molt senzill de fer. Això sí, cal temps perquè necessites una estona. Per això aprofito les vacances...



 
He preparat uns tagliatelle. Ja fa unes setmanes el Pepe em va regalar una màquina de fer pasta però no havia pogut estrenar-la, així que avui l'he provada per primer cop i estic encantada! El que passa és que ho he fet sola i de vegades tenia la sensació que em faltava alguna mà amiga per estirar la pasta per sobre de la màquina. Però, al final, ho he aconseguit. Com a acompanyament d'aquests tagliatelle podeu fer servir la salsa que més us agradi. Qualsevol. Jo avui només us deixo amb la recepta de la pasta fresca, sense acompanyament. M'agradaria que em diguessiu amb què us agrada més la pasta: carbonara, bolonyesa, amb verduretes...?

Bé, la recepta l'he trobada a pepekitchen.  Recomano la pàgina!

Ingredients

-300gr de farina
-1 cullerada d'oli d'oliva
-1/2 cullerada de sal
-3 ous

Com ho fem?

A sobre la taula, amb la farina, creem un volcà i al mig hi aboquem l'oli, la sal i els ous mig batuts. Amb una forquilla ens ajudem a barrejar-ho i després pastem amb les mans. Amb un corró, estirem la pasta i la passem per la màquina perquè quedi més fina. Com quedarà súper llarga, la tallem en trossos més grans i agafem l'eina de fer tallarins. La col·loquem a la màquina.  Agafem la massa i la fiquem mentre anem movent la manovella. Els tallarins s'han d'assecar, així que jo els he penjat en una corda a la cuina. Així com aneu tallant-los amb la màquina, separeu-los perquè no s'enganxin els uns amb els altres. Quan acabeu amb la pasta, deixeu secar durant uns minuts. Aboqueu la pasta en una olla amb aigua bullint i deixeu-la durant 3 minuts aproximadament. Fàcil, oi?

Bon profit!





22 comentaris:

  1. Quina pinta nena... i quina sort tenir la màquina!! Jo tinc pendent de comprar-e'n una... jejejeje
    Per mi un platet amb pesto! O amb carbonara... o una de cada! :P
    Petonets i feliç diada!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quina gana em fan venir només de veure'ls. Nosaltres també vàrem estrenar la màquina fa poc. Nosaltres els varem fer més finets, però així han de ser molt bons. Et deixo el link de la recepta i del metode d'assecat, que poder et va be per la pròxima vegada.
    http://elquenomataengreixa.blogspot.com/2011/04/pasta-fresca.html
    Una abráçada.

    ResponElimina
  3. Nosaltres en vàrem fer perquè ens en van deixar una però, la pasta ens va quedar molt gruixuda i va trigar a coure's. Ara ho tornarem a provar a mà.
    T'ha quedat preciosa.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Oh! jo tinc moltes ganes de fer pasta fresca! clar que em falta la maquineta. Ara falta que ens mostris el resultat final de la pasta ;)
    En quant les salses, uf! a mi es que m'agraden totes! moltes vegades solc fer una carbonara però afegint verdures.
    petonets!

    ResponElimina
  5. Marina, segur que estaven boníssims, peró les fotos són espectaculars. Ja t'ho he dit més d'una vegada. M'encaten les teves fotos.
    Petons i feliç Diada
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Que buenas son las vacaciones... yo tambien estoy haciendo cosas que no puedes mientras trabajas... muy buena la pasta!

    ResponElimina
  7. mmm precisament avui em venia de gust un deliciós plat de pasta, definitivament he de provar de fer-ne de fresca a casa, després de veure les teves fotos me n'han vingut moltes ganes.

    Petonets!!

    ResponElimina
  8. Tinc unes ganes de fer pasta fresca a casa... i veient com t'ha quedat em sembla que haurà de ser aviat!

    ResponElimina
  9. Quina enveja!, tard o d'hora acabaré fent pasta a casa.T'ha quedat preciosa, sembla molt elàstica.A reveure!

    ResponElimina
  10. Quina cortina més maca de pasta fresca!!!
    T'ha sortit perfecte.
    Felicitats!
    Emma

    ResponElimina
  11. Fer pasta a casa porta feina, però val la pena, oi? Queda boníssima!

    ResponElimina
  12. Impresionat aquesta pasta fresca, molt, molt bona. hummmm!!
    Un petonet

    ResponElimina
  13. La pasta fresca está deliciosa !!!! en casa solemos prepararla con frecuencia.
    Besos

    ResponElimina
  14. Que bona, jo ja fa temps que demano la màquina, però em sembla que fins que no tingui una cuina d'aquelles grans que dèiem un dia... res!! :( De totes maneres un dia en vaig fer igualment sense màquina i van quedar uns raviolis prou bons! T'ha quedat molt guai, i segur que boníssima!

    ResponElimina
  15. Tan sols n´he fet una vegada per un repte de les cookings i vaig pensar que en faria moltes més i no hi he tornat...ara que veig la teva entrada a veure si m´animo perquè és molt més bona que la comprada...m´agrada l´estesa que vas fer de tallarins ;) un petonet

    ResponElimina
  16. Unes fotos de 10..i la pasta també es veu boníssima! Encara no he probat de fer-la, aixó que tinc ganes..
    Salutacions.

    ResponElimina
  17. ¡qué envidia me das! yo quiero una maquinita de esas, las fotos, divinas!

    ResponElimina
  18. Ay que mona Marina! Com les has deixat secar.... Jo vull fer pasta també!! Y no crec que sigui tot la màquina.....una ha de tenit traça també, no?? Petons!

    ResponElimina
  19. Tinc la màquina i la tinc molt infrautilitzada... vaig a posar-la sobre la taula ara mateix per a que durant la setmana em vingui el puntasso de fer una mica de pasta fresca :)

    ResponElimina
  20. Quin goig de tallarines, jo també tinc la maquina però con l´Starbase infrautilitzada, doncs he fet pasta dues vegades, la primera molt bé, però la segona un fiasco, veien aquesta teva, mi tornaré a posar molt aviat.
    Petons

    ResponElimina
  21. Marina, que bona que és la pasta feta a casa!! T'ha quedat perfecte!! Espero que gaudissis d'una bona Diada!
    Petons!

    ResponElimina