divendres, 18 de febrer del 2011

Pollastre amb alls i herbes provençals

Avui tenim sopar a casa. Ve en Jordi, que ja fa dies que em recorda que tenim un sopar pendent per acabar-nos les ampolles de vi i cava que van sobrar per cap d'any... I com en Jordi és una persona molt ocupada, mai trobàvem el moment. Resulta que en Jordi és l'artista de la colla d'amics. És cantant i té un grup que és diu Rock Garage que, per cert, té molt d'èxit a l'illa i, de segur, que ben aviat, també a fora. De fet, ja han passat alguna vegada per Barcelona... Ara, els mateixos components del grup, han iniciat un projecte en català amb el nom de Quin Delibat! Ja estan acabant les gravacions del seu primer CD! Us he enllaçat els seus MySpace perquè pugueu gaudir de la seva música. 

Bé, i pel que fa al plat, m'he decidit a preparar un pollastre amb allets i herbes provençals que he cuinanten una cassola de fang, per primera vegada! A veure què us sembla...

Ingredients

-1 pollastre tallat en 8 peces
-8 grills d'all
-2 tomàquets madurs
-4 fulles de llorer
-Herbes provençals: farigola, romaní, alfàbrega...
-El suc de mitja llimona
-Vi blanc 
-Oli

Com ho fem?

En una cassola, aboquem un bon raig d'oli i hi fiquem el pollastre tallat i netejat. Deixem que fregeixi una estoneta, fins que estigui daurat per fora. A continuació, hi fiquem els grills d'all peladets i deixem que també freigeixin una mica perquè treguin l'aroma. Ara, hi aboquem el tomàquet tallat en bocins petits. Per sobre del pollastre, posem les herbes provençals i el llorer, i també hi aboquem el suc de llimona. Cobrim amb el vi blanc i deixem que faci xup-xup fins que redueixi. Quedarà un caldet emulsionat que se servirà juntament amb la carn. Quan el vi estigui ben reduït i el pollastre cuit per dins, podem aturar el foc. Deixem reposar una miqueta abans d'emplatar. Es pot acompanyar amb patates fregides, amb purè de patatà, amb arroset blanc... Al vostre gust!

Bon profit!


12 comentaris:

  1. La meva mare el fa molt semblant...quin gustet que donen les herbes, no?
    Espero que el sopar vagi de gust amb la companyia d´en Jordi.

    Em quedo a tafanejar el teu bloc amb el teu permís.

    ResponElimina
  2. Segur que t'ha quedat boníssim, tan casolà!!!

    ResponElimina
  3. Què dius que també estic convidada a sopar?? Molt bona recepta. Un petó i bon cap de setmana. Paula

    ResponElimina
  4. Amb cassola de fang,,, el pollastre queda molt bo, i si li posem les herbes! Per sucar-hi pa! Petons i bon cap de setmana,

    ResponElimina
  5. Boníssim!! jo tb ho faig amb conill i queda delicios...ho probaré amb pollastre!

    ResponElimina
  6. Molt bo... i amb cassola de fang... bonissim
    Bon cap de setmana
    un petonet

    ResponElimina
  7. Segur que estarà molt content amb aquest menjar: alls i herbes una combinació que no pot fallar!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  8. Quina pinta que fa el rostit! A mi també m'agrada fer servir les herbes hi donen molt bon gust.

    ResponElimina
  9. Quin rostit!!! Uhmm!!! Ha d'estar delciós... i amb la cassola de fang...

    ResponElimina
  10. Ais, un bon pollastre amb allets i herbes... senzill i boníssim, que la cassola de fang sempre li dón el toc!
    Bon cap de setmana guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  11. Ei, ara mateix vaig a veure el seu myspace, haurem de presentar el Jordi i en Pol, je je j e...
    Segur que el Jordi quedarà encantat amb aquest sopar tan bo, un pollastre perfecte per maridar amb els caves de Nadal ;)

    ResponElimina