Sóc una pesada amb les copes, però és que em semblen unes postres tan fàcils de fer... I quedes com una reina! Aquesta, de llimona i xocolata, és deliciosa! Proveu-la, que no tardeu ni 15 minuts en fer-la!
La crema de llimona té història, a més... És recepta del meu pare, que es va sentir obligat, d'alguna manera, a fer quelcom amb tanta llimona que se'ns queia dels arbres... Total, que la va presentar una nit, en un sopar. L'home que estava convidat al sopar, hipocondríac des de temps immemorables, té la convicció que fa anys que és diabètic. Mentida. No en té, de diabetis! El que té són manies, que això és una altra qüestió. Doncs mon pare, quan va treure la crema, li va dir que era natural al 100%, que no es preocupés, que no portava gairebé sucre i que esatava feta amb iogurt. Noooo, no en poooorta de sucre. Només porta llet condensada que, com sabeu, és molt light...
Resumint, que fa com 4 o 5 anys que menja crema de llimona pensant-se que és apta per a diabètics. Evidentment, si ho fos, no n'hi donaríem. Però com el que té són paranoies, el rebotim de crema cada cop que ve. Joan, si llegeixes això, que sàpigues que si tinguessis diabetis, ja t'hauries mort!
Bé, després d'aquesta historieta familiar, us deixo la recepta!
Ingredients
Per a la mousse de xocolata
-100gr de xocolata de cobertura
-50gr de mantega
-3 ous
-50gr de sucre
Per a la crema
-1 pot de llet condensada
-Suc de llimona: 3/4 parts de la mesura del pot de llet condensada
-Llet desnatada ( en funció de la solidesa que voleu que tingui la crema)
Com ho fem?
Per fer la mousse, fonem la xocolata amb la mantega i mentrestant batem els rovells d'ou amb el sucre. Muntem les clares a punt de neu. Aboquem la xocolata desfeta en el bol on hi ha els rovells. Ho barregem i deixem que refredi una mica. Després, hi incorporem les clares a punt de neu, sense barrejar molt fort, sinó anant amb la cullera de baix cap amunt per tal que no desapareguin les bombolletes d'aire. Ho posem en una copa fins la meitat i dins la nevera.
Per fer la crema, aboquem tots els ingredients en un bol i els batem. Us aconsello que passeu el suc de llimona per un colador perquè no hi quedin grumolls. Ara, aboqueu la mescla per sobre la xocolata dins la copa. Refredeu una estona més i serviu ben fresquet! Podeu decorar per sobre amb unes fulletes de menta, romaní, etc.
Bon profit!
jajajaj, quina gracia amb l'amic del teu pare! m'encanten els postres en copa, ia quest teu és genial!!! petonets guapa
ResponEliminaLa combinació de xocolata i llimona m'encanta.
ResponEliminaDeixa'l fer l'hipocondríac... jajajaja!
Ostres, sort que no és diabètic, perquè si no... je je je...
ResponEliminaPresentat en gotets queda super elegant i vistosa!
Un postre de luxe... m'agrada força, i etsa decorat amb romaní, oi? que maco.
ResponEliminaPetons i em quedo per casa teva que no et coneixia.
Salut!
muy rico
ResponEliminaQuina combinació més bona!! A mi també m'encanten les presentacions en format individual...ja, ja, vaja amb l'amic del teu pare!! Un petó, guapa. Paula
ResponEliminaVaja amb el Joan jajaja pobre home si t´ha llegit :D la recepta ha de ser boníssima i suposo que per això s´ha convençut que les postres són ligth...m´agrada molt la lletra que has posat...mua mua
ResponEliminajajajaja pobre Joan, el teniu ben enganyat, eh?
ResponEliminaA mi també m'agraden molt els postre en copa, queden super ben presentats... i si a sobre són fàcils, genials!! I aquest teu té pinta de ser una delícia, me l'apunto!!
PEtonarros!
Sandra
Quina passada. A més d'acceptar el joc, has reconvertir les regles per benefici de tots vosaltres.
ResponEliminaFelicitats per aquesta recepta, a veuere si tinc la possibilitat de que es faci a casa !
Hola,
ResponEliminaQuina història més divertida que ens has explicat! Una combinació irresistible, fins i tot si no pots pendre sucre!!! Unes fotos fantàstiques.
Si es que son preciosas las copas! Me encanta la combinación choco-limón!
ResponEliminaTé molt bona pinta, jeje, xocolata amb crema de llimona, això s'ha de provar que generalment la combinació de cacao amb cítrics dona resultats deliciosos.
ResponEliminaMentres el vostre amic no sigui diabètic de veritat cap problema, jeje.
Petonets!
Quina recepte més bona.... la combinació de xocolata amb citrics, m'encanta.
ResponEliminauna abraçada
Et prova això d'haver acabat els exàmens, et superes a cada recepta i això que ets una mala filla, ja,ja,ja!
ResponEliminaPetonets.
Déu n'hi do quina història la que expliques! El postre, de restaurant de luxe!
ResponEliminaQuina manera d'enredar al personal... ja,ja, molt bona l'anecdota!.Un postre de cullera d'allò més suau.... M'agrada moltíssim la nova "lletra" del blog!A reveure
ResponEliminajajajaaj.. m'ha fet molta gràcia lo del teu pare.... em recorda molt al meu... q resulta q tb té diabetiss "inventada" jajajaa.. curiós, eh?
ResponEliminaI aquesta combinació EXCEL.LENT de veritat!!!... xocolata i llimona Mmmmmmm
Petonets
M'agrada molt tot, la idea, la presentació i el gust que ha de tenir. Sensacional!!
ResponEliminaTota bona recepta ha de tenir una bona idèa. I la teva és exelent! :)
ResponEliminaUna historia molt divertida pobre Juan, jejeje.
ResponEliminaUn got espectacular i boníssim queda anotat a pendents. Gracies
Petons
Qué vas a ser tu pesada con las copas. Nosotras encantadas con que nos traigas estas ricas maravillas.
ResponEliminaAbsolutamente delicioso.
Besos y buen fin de semana.
Hola Marina!!
ResponEliminaPer fi tinc un ratet per visitar-te com cal. Ja t'he fitxat i et seguiré de ben a prop :)!!
quin riure amb la història que expliques del teu pare i el Joan no diabètic. Espero que si llegeix el post no li entrin tots els mals!! :P
La presentació de la copa és fantàstica i les fotos molt boniques. Em venen ganes de menjar-ne una ara!!
Molts petonets!! :)
me has dejado sin palabras solamente viendo el vasito de presentacion , se adivina como te ha debido de quedar. Bss.
ResponEliminaAra que venen tant de gust les postres fresquetes aquesta deu estar bonissima!
ResponElimina