divendres, 11 de febrer del 2011

Cous cous alla Panzanella

Avui he conegut aquest plat. L'ha preparat el David Rocco en el seu programa Dolce Vita.  Es veu que a la zona sud d'Itàlia és un plat molt típic. M'ha semblat una forma de preparar el cous cous fantàstica perquè no necessites coure res. Amb l'oli i la salsa de tomàquet que porta s'infla. Trobo que és un plat molt sa i, a la vegada, súper refrescant. No sé per allà on esteu vosaltres quin temps fa, però us asseguro que aquí, a Eivissa, fa sol d'estiu! Per això he aprofitat aquest dia tan meravellós per preparar un plat fresquet i gaudir-lo a l'aire lliure. Espero que us agradi!


Ingredients:

-Cous cous (dos gots)
-Salsa de tomàquet triturada
-Una llimona
-Mitja ceba
-Mig pebrot verd
-Mig pebrot vermell
-Tomàquets Cherry (un grapadet)
-Unes fulletes d'alfàbrega
-Oli d'oliva

Com ho fem?

En un bol gran, aboquem un bon raig d'oli d'oliva, la salsa de tomàquet i el suc de la llimona. Hi aboquem el cous cous i la resta d'ingredients trossejats ben finets. Els tomàquets els podeu tallar per la meitat. Ho barregem tot i ho deixem a la nevera durant una horeta. Quan estigui fresquet, ho podem servir decorant amb les fulles d'alfàbrega i els tomàquets. Fàcil, oi? Doncs a gaudir!

Bon profit!




18 comentaris:

  1. El cus cus el poses ja hidratat? O n'hi ha prou amb el líquid de la salsa de tomàquet?
    Ha de quedar ben gustós i molt sa!

    ResponElimina
  2. No cal. Amb la salsa de tomàquet ja n'hi ha prou. Queda molt més saborós que hidratat amb aigua!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. Marina! Ja m'agradaria saber cuinar tan bé com tu! A veure si et venc a veure un dia i m'ensenyes quatre coses per a principiants! ;) Mire't sa bústia, xula, que tens un e-mail! ;)

    ResponElimina
  4. quines fotos més maques!! i la llum? una passada! No sóc massa de cuscus, crec que només l'he tastat 1 o 2 cops! Molt bon cap de setmana!!! petonets

    ResponElimina
  5. Saps que mai he provat el cuscus? jaja. Algun cop haurà de ser el primer, i aquesta recepta té tots els números per a ser-ho, té una aspecte increiblement deliciós.

    Petonets!

    ResponElimina
  6. Mira, just tenim una recepta de cuscús per publicar!!
    Aquesta denota estiu...´fa una fila fantàstica! I les fotos són una passada, aquestes vistes són des de casa teva?
    Petonarros!
    Sandra

    ResponElimina
  7. Anna: ja t'he contestat! ;)
    Judith: si és que on hi hagi llum natural... Bon cap de setmana família Bolet! Petonarros!
    Nee*: Doncs anima't, eh? Fàcil i boníssim. Petonets!
    Sandra: Sí, són les vistes des de casa, al camp. Avui fa un dia fabulós! Espero el vostre cuscús! Petonets bonica!

    ResponElimina
  8. Hola Marina!!!El cous cous és molt bo! però les fotos que has fet són fantàstiques, eh?
    Bon cap de setmana i gràcies per la visita i comentari!

    ResponElimina
  9. Una proposta molt saborosa refrescant!! i sense coure'l encara molt millor!
    Molts petonets i bon cap de setmana!
    Unes fotos exquisites amb una llum brutal.

    ResponElimina
  10. Qué buenísima pinta tiene. Ahora mismo me comía un bol sin pestañear.
    Excelentes fotos y gran receta :D

    Besos.

    ResponElimina
  11. Marina, una recepta senzilla i original de fer cous-cous. Fa primavera!!! però de ven segur que les fotos hi tenen molt a veure... t'han quedat molt maques.
    Fins aviat

    ResponElimina
  12. Marina, quin sol us fa. Quines fotos més maques.
    A l'estiu vaig fer una panzanella, tastaré la teva que fa temmps que no menjo cuscús.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  13. Bonissim! jo ho faig sempre a l´estiu, que entra molt b!

    ResponElimina
  14. Tens tota la raó, fa un temps que donen ganes de sortir a fora!! Mira quina casualitat: avui he dinat de cuscús (però shhh...secret: no n'havia menjat mai!!) m'ha agradat molt, ja publicaré la recepta que duia avellanes, pollastre i espècies. La pròxima vegada faré la teva recepta. Un petó, guapa. Paula

    ResponElimina
  15. Hola Marina! He trobat el teu blog a través de a iniciativa de la recepta del 15 (una iniciativa genial, per cert i que espero començar a participar a partir del proxim mes).

    Em quedo seguint-te doncs m'esta agradant tot el que he vist fins ara. Mira que jo no sóc de cous cou, però si m'ho poses així amb tipus panzanella, ja em fas dubtar més, amb el tomàquet i això, segur que m'agradaria molt més!

    Em quedo fent una voteta per aquí a veure quines coses més tens!! un petó i fins ben aviat!! Suposo que fins dimarts jejeje a veure quina pizza fas jeje

    Un petoooo

    ResponElimina
  16. Una recepta molt mediterrània i amb unes fotos que li escauen molt bé!

    ResponElimina
  17. Què bona i a sobre tinc quasi tots els ingredients a casa!! aquesta cau.
    Molts petonets i gaudeix d'aquest sol eivissenc!! :)

    ResponElimina