dilluns, 13 de desembre de 2010

Llom de porc al forn amb xampinyons i compota de pera amb vi negre

Fa uns dies que vaig trobar, causalment per la blogosfera, un concurs de cuina. Va sobre receptes am les quals sorprendre els nostres amics aquestes festes... I m’he animat! He estat molts de dies recopilant receptes de Nadal, mirant quines combinacions podrien quedar bé, quin és el plat estrella de les festes... No tenia ganes de fer quelcom típic, però, certament, els rostits són el plat més aclamat per Nadal. Tot i ser un plat molt comú per aquestes dates, he intentat donar-li el meu toc especial, i ho he fet amb la compota de pera i els xampinyons saltejats amb mantega. Espero que us agradi i als del concurs també!!

Ingredients


-Llom de porc
-Pot de xampinyons
-1/2 terrina de mantega
-Tres peres
-Mitja ampolla de vi negre
-Mitja ampolla de vi blanc
-Sal
-Pebre

Com ho fem?

Salpebrem el llom i el fiquem al forn, prèviament escalfat, a uns 200º amb oli i un raig de vi blanc . Mentrestant, en una cassoleta, aboquem la mantega i saltegem els xampinyons. Quan estiguin gairebé fets, aboquem un rajolí de vi negre i deixem reposar.
Pelem dues peres i les aboquem en un bol amb un altre rajolinet de vi negre. Ho batem tot i reservem.
En una paella, aboquem una miqueta de mantega i uns talls de pera fins que quedi dauradeta.
Quan el llom estigui cuit, fem talls finets i decorem amb els xampinyons, la compota i els talls de pera per sota.



Bon profit!!




6 comentaris:

  1. Els acompanyaments de fruita són ideals per la carn de porc. Jo sempre ho faig amb compota de poma, però m'agrada molt la teva proposta amb la pera. Ho provaré ;)

    ResponElimina
  2. Gràcies, Gemma.
    Una altra opció que m'agrada amb la carn de porc és la taronja amb mostassa, no sé si l'has provada... A veure si la penjo algun dia...
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Ei! aquesta melmelada de pera i vi negre es veu molt bona i molt pràctica per acompanyar carns, me l'apunto pel dinar de Nadal.
    Ptnts

    ResponElimina
  4. Això de la taronja amb mostassa sona molt bé.

    ResponElimina
  5. Hola Marina! gràcies per passar-te pel meu bloc! aquesta recepta sembla molt i molt bona! petonets

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta!! aquesta compota de pera al vi la provaré segur.

    ResponElimina