Ingredients:
Per fer les mandonguilles:
-750gr de carn picada mesclada
-Un ou
-Molla de pa blanc estovada en llet
-1 all
-Julivert
-Sal
-Pebre
-Una cullerada de farina
-Pa ratllat
Per fer el guisat:
-3 escarxofes
-Una pastanaga gran
-Un tros de pebrot vermell
-3 patates grans
-Safrà bo
-Brou de pollastre i aigua
-Una rama de canyella
-Una fulla de llorer
Per la picada:
-Ametlles
-4 galetes d'Inca (Quelis)
-Alls
-Julivert
Com ho fem?
Per fer les mandonguilles, mesclem tots els ingredients i fem les pilotes. Després, les passem per pa ratllat.
Per fer el guisat, s'aboca oli en una olla ampla (si en tenim de fang millor) i hi dauram les mandonguilles (només a mig coure). Les traiem i, amb el mateix oli, sofregim les verdures i les patates trossejades ( més aviat, trencades). Afegim 300cl de brou de pollastre i 200 d'aigua (se'n pot afegir més en funció de l'espessor que vulguem) i una fulla de llorer. Ho deixam coure 10 minuts. De seguida, hi aboquem les mandonguilles i una ramenta de canyella. Per sobre, la picada (es posen tots els ingredients a la picadora) i ho deixem bullir deu minuts més. Es pot rectificar, si és necessari, de sal i pebre.
Servim calent en un plat fondo.
Bon profit!
Per fer les mandonguilles:
-750gr de carn picada mesclada
-Un ou
-Molla de pa blanc estovada en llet
-1 all
-Julivert
-Sal
-Pebre
-Una cullerada de farina
-Pa ratllat
Per fer el guisat:
-3 escarxofes
-Una pastanaga gran
-Un tros de pebrot vermell
-3 patates grans
-Safrà bo
-Brou de pollastre i aigua
-Una rama de canyella
-Una fulla de llorer
Per la picada:
-Ametlles
-4 galetes d'Inca (Quelis)
-Alls
-Julivert
Com ho fem?
Per fer les mandonguilles, mesclem tots els ingredients i fem les pilotes. Després, les passem per pa ratllat.
Per fer el guisat, s'aboca oli en una olla ampla (si en tenim de fang millor) i hi dauram les mandonguilles (només a mig coure). Les traiem i, amb el mateix oli, sofregim les verdures i les patates trossejades ( més aviat, trencades). Afegim 300cl de brou de pollastre i 200 d'aigua (se'n pot afegir més en funció de l'espessor que vulguem) i una fulla de llorer. Ho deixam coure 10 minuts. De seguida, hi aboquem les mandonguilles i una ramenta de canyella. Per sobre, la picada (es posen tots els ingredients a la picadora) i ho deixem bullir deu minuts més. Es pot rectificar, si és necessari, de sal i pebre.
Servim calent en un plat fondo.
Bon profit!
no se perquè les mandonguilles no son el meu fort! però aquesta recepta amb canyella és súper interessant! petonets
ResponEliminaEls plates de la mare, com els de l'àvia, no fallen mai, eh? Els guisadets entren bé en aquesta època i a més tenen la ventatge que en pots fer de més i ja tens el tupper!!
ResponEliminaUmmmmm mi abuela también le ponía canela a las pelotas y curiosamente cuando era pequeña no me gustaban y después como tú, cambié totalmente de opinión.
ResponEliminaUn guisado súper-apetecible.
Feliz Año.