dijous, 2 de desembre del 2010

Lasanya de puré de patates

Avui he anat a dinar a casa dels meus pares i ma mare ha volgut fer una lasanya una mica "diferent". Ens hem posat mà per mà i aquest ha estat el resultat. Bé, jo estava més pendent del bloc que de la lassanya...
La veritat és que ningú cuina com les mares i les àvies. Aquesta entrada va dedicada a totes les mares i a totes les àvies que ens preparen cada dia el menjar amb tant amor i dedicació.

Ingredients (per a 4 comensals)


-6 patates
-1/2 ceba
-un tomàquet madur
-400gr de carn picada (mesclada)
-Nou moscada
-1 quilo d’espinacs naturals trossejades
-Un grapat de pinyons
-Formatge ratllat
-Sal
-Un raig de llet
-1/2 all
-Pebre
-Oli
-Tota espècia (pebre de Jamaica)

Com ho fem?

Per a fer el puré, posem a bullir les patates pelades i a daus (no cal que sigui molt petits). Un cop bullides, les triturem amb un raig de llet i aigua de la mateixa cocció(ho fem amb la batedora) i hi afegim una mica de nou moscada i sal.

En una paella, sofregim els espinacs amb uns trossets d’all ben petitons i s’hi afegeix un grapadet de pinyons. En una altra paella, sofregim la ceba tallada en bocins petits i ben finets. Capolem a daus un tomàquet i l’afegim a la paella. Posteriorment, hi aboquem la carn picada. Hi calem un pessic de sal i un pessic de tota espècia. Deixem sofregir a foc lent uns minuts.
Untem un motlle amb mantega i posem una capa de puré de patata. A sobre, una capa de verdura i, a sobre, una de carn picada. Repetim el procés. La capa final, tant pot ser de beixamel com de puré de patata.

Ho fiquem dins el forn, prèviament calent, a una temperatura de 175º aproximadament durant 10 minuts. Quan hagin passat els 10 minuts, posem una mica de formatge ratllat per sobre i gratinem fins que quedi daurat.

Bon profit!









1 comentari: