dijous, 2 de desembre del 2010

Cupcakes de vainilla

Ja feia dies que em rondava pel cap la idea de fer cupcakes. M'encanta veure per Internet fotografies amb cupcakes amb milers de colorins i decoracions extraordinàries. A més, fa dos dies, vaig “inaugurar” oficialment el bloc. Vaig presentar-lo als meus amics i amigues a través del Facebook i em va sorprendre l'acollida. Em va fer molta gràcia veure com alguns em volien “robar” receptes, o em donaven consells, o em proposaven nous plats. Amb aquesta motivació extra, us presento, avui, els meus cupcakes!
Ha costat Déu i ajut. He hagut de repetir-los tres vegades... He estat a punt de retirar-me. Sort que tinc una parella molt pacient que, almenys, m'ajudava a rentar les porqueries que anavent caient per terra...

Ingredients:

-Mitja tarrina de margarina
-175gr de sucre glaç
-175gr de farina
-1 sobre llevat en pols
-20gr d'aroma de vainilla
-2 tarrines de formatjada (Fladèlfia)
-Colorant alimentari
-Mig got de llet
-2 ous
-Macarronets de colors (per decorar)

Com ho fem?

En un bol mesclem la margarina, el sucre, la farina, la vainilla, el llevat i els dos ous. Ho batem bé intentant que no quedin grumolls. Quan ho tenim tot ben batut, aboquem la mescla dins uns motlles amb forma de madalena. Cal haver-los untat amb una mica de mantega per tal que no quedin enganxats. Les fiquem al forn, prèviament escalfat, a uns 180ª i les deixem fins que tinguin un color dauradet i hagin pujat. Podem punxar-les amb un escuradents per veure si estan cuites de dins.

Mentrestant, preparem la cobertura de les cupcakes. En un bol aboquem una tarrina de formatjada, una culleradeta o dues de llet i uns 60gr de sucre. Ho batem bé i hi afegim unes gotetes de colorant alimentari, el color que més ens agradi. Ho mesclem fins que quedi un color homogeni.

Un cop hem tret les madalenes del forn i les hem deixat refredar, les treiem del motlle. Omplim dins una màniga de pastisser la formatjada de color i dibuixem la madalena. Després, podem decorar-la amb macarronets de colorins.




Bon profit!






3 comentaris:

  1. Hola! Benvinguda a la blogosfera! Ja veuràs com és molt divertit :)
    De moment, veig que has començat amb molt bones receptes, aquests cupcakes al tercer intent t'han quedat perfectes! La cobertura es veu super cremosa, han de ser un vici total.

    ResponElimina
  2. Benvinguda al món de la cuina!!! si tens il·lusió ja n'hi ha prou!!!poc a poc veuras com no se't resistirà gairebé res... !!entre tots aprenem cada dia!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola Marina, se ven ricos!! Gracias por pasar por mi blog!


    Un abrazo :)

    ResponElimina