diumenge, 1 de desembre del 2013

Pastís de móres amb cobertura de ganaché de xocolata negra

 
Tal i com us vaig contar al post dels cupcakes, els dies de fred i pluja m'agrada cuinar. Però no cuinar qualsevol cosa, sinó fer dolços. Adoro tancar-me a la cuina, amb l'escalfor del forn i passar-me la tarda preparant coses. He aprofitat per fer magdalenes per esmorzar durant la setmana i també per fer aquest pastís de móres amb cobertura de ganaché de xocolata negra. És el meu primer "layer", així que no us fixeu massa en les imperfeccions, que n'estic molt orgullosa ;)
 
 
 
 
Els pastissos de diversos pisos no són complicats de fer. El problema principal, des del meu punt de vista, és que cal dedicar-hi temps. Entre el repòs del ganaché, fornejar els bescuits, deixar-ho refredar tot, tallar, muntar, preparar el buttercrem... Cal molta paciència! Però trobo que tothom ho pot fer. Si ho he fet jo, qualsevol pot!

Espero que us agradi aquest pastisset i us deixo amb la recepta. Que tingueu una bona i molt dolça entrada de setmana!
 


 
 
 
Ingredients
 
3 bescuits de 12cm
400g de farina
300g de sucre
300g de mantega pomada
6 ous
1 sobre de llevat
4 cullerades de pasta de móres
 
Ganaché
500g de xocolata negra fondant
500ml de nata per muntar
 
Decoracions
 
150g de mantega pomada
150g de sucre llustre
5 cullerades de pasta de móres
 
 


 
 
 
Com ho fem?
 
1. Preparem el ganaché perquè l'hem de guardar a la nevera durant un dia. Posem la nata a coure a foc lent i, just abans que comenci a bullir, hi aboquem la xocolata tallada en trossets petits. Amb l'ajuda d'unes varilles, la remenem perquè quedi fusa. La guardem a la nevera dins un bol tapada amb paper film.
 
2. Encenem el forn a uns 180ºC i preparem els bescuits. Amb l'ajuda de l'amassadora, batem la mantega pomada. Quan tingui una textura cremosa, hi afegim el sucre i batem un minut. Mentre segueix batent a velocitat mitjana, hi afegim els ous un per un. Deixem batre uns minuts més i hi afegim la farina i el sobre de llevat. A velocitat lenta, deixem que es mescli tot.
Dividim la massa en tres parts. La col·loquem en tres llaunes de 12cm de diàmetre o, bé, els fornegem un per un.  Quan estiguin cuits, els deixem refredar.
Els hem de tallar la part de dalt, que sol quedar una mic "abombada" i també la part de sota. Ho podem fer amb un ganivet llarg de tallar pa amb molt de compte de no fer talls irregulars. Quan tenim els tres bescuits tallats, és hora de muntar-los.
 
3. Treiem el ganaché de la nevera i el muntem una mica amb les varilles. Col·loquem la base del pastís sobre una superfície plana per poder-hi treballar. Si teniu una base giratòria, millor perquè així podreu anar donant-li voltes al pastís. Col·loquem la primera capa i, a sobre, hi escampem una part de ganaché. Amb l'ajuda d'una espàtula, el repartim bé. Col·loquem el segon bescuit a sobre, l'apretem bé contra el de baix i hi afegim el ganaché ben repartit. Repetim el procés. Ara, amb un ganivet, retallem la part externa dels besctuis, amb compte que quedin ben rodonet. Cobrim la part externa amb ganaché i, seguidament, la de dalt. Amb l'espàtula li anem donant forma perquè quedi una superfície el més llisa possible. Reservem
 
4. Preparem el buttercream de decoració. Amb l'amassadora, batem la mantega fins que quedi cremosa i, a continuació, hi afegim el sucre llustre i la pasta de móres. Batem durant uns 3 o 4 minuts a velocitat alta fins que quedi una pasta molt suau. Posem la barreja dins la màniga pastissera. Jo he utilitzat la boqueta Wilton D2 per fer les decoracions. Simplement, anem fent "muntanyetes" de buttercream a les zones que vulguem decorar.
 
5. Ja el podem servir! Aquest pastís es conserva fora de la nevera durant uns tres dies aproximadament. La nata i la mantega no tornen dolentes però, evidentment, perden qualitat. El vostre sentit del gust us dirà en quin estat es troba. Però us diré una cosa, no durarà tres dies!!




12 comentaris:

  1. Acabo de conocer tu blog y tienes una recetas buenísimas y unas fotos preciosas!!
    Esta tarta me ha encantado, tiene un corte tremendo...
    Me quedo por aquí =)
    Un beso dulce!^^

    ResponElimina
  2. Preciòs i bonissim pastís de diumenge.

    ResponElimina
  3. Jo també sóc de les que em tanco a la cuina quan veig que a fora fa fred, t'ha quedat un layer ben preciós, enhorabona!

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta!! Jo trobo que t'ha quedat molt bé, i més tenint en compte que ha estat el primer. Tant la ganache com la decoració t'han quedat d'un color preciós i l'acabat molt bonic.
    M'agrada la combinación de mores i xocolata!!

    Petonets!

    ResponElimina
  5. Té una pinta boníssima, a més la combinació de xocolata i mores m'encanta i el resultat em sembla perfecta!
    A mi també els dies de fred m'agrada estar tancada a la cuina al calor del forn!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  6. Mmmm... Quina pinta! Fa mengera.. S'haurà de provar això :)

    Besades,
    Caterina
    somriuresicolors.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Uaaaa quina pinta, ha d'estar boníssim! La presentació i el tall t'han quedat perfectes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Preciós de presentació i segur que bonissim de gust!! Un pastís la mar d'original
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  9. Potser és el primer layer cake que fas però crec que t'ha quedat perfecte. Quina pinta tan espectacular!
    Marta

    ResponElimina
  10. L'he vist pel face... i n'estic enamorada!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Really a wonderful post! I like it very much. Here I find everything in details. I hope I will see this type of post again in your blog. 온라인카지노

    ResponElimina