dimarts, 26 de novembre de 2013

Crema de carbassó i pastanaga

Els dies de fred, per sopar, sempre em venen de gust les coses calentetes. Acostumo a sopar cremes de verdura o sopes com a primer plat. Les possibilitats són infinites i, a més, són força econòmiques. Quan faig cremes de verdura, en preparo sempre una mica més del compte i així en congelo algun tupper. Es poden descongelar de manera natural unes hores abans, al bany maria o al microones. Sempre sobra una mica de brou de les verdures bullides, així que també el podeu congelar o aprofitar per fer alguna sopeta. A casa l'aprofitem per bullir-hi llegums i, la veritat, els dóna molt bon gust. 

Bé, després de donar-vos una mica la pallissa amb aquests consells, us deixo amb la recepta.

Espero que us agradi!



Ingredients (4 racions)

1 carbassó gran
8 pastanagues mitjanes
1 formatget (opcional)
1/ceba
Formatge ratllat per decorar
Un pessic de sal

Com ho fem?

Tallem les verdures en bocins. Primer posem a bullir (dins aigua amb una mica de sal) la pastanaga i, al cap d'una estona, el carbassó i la ceba. Amb una forquilla punxem les verdures per veure si estan cuites.

Reservem una mica de brou del bullit i triturem les verdures amb l'altra part del brou i un formatget amb una batedora o un processador d'aliments.

Servim amb una mica de formatge ratllat per sobre.

Bon profit!

9 comentaris:

  1. Una delícia, Marina. La recepta i la foto.

    ResponElimina
  2. Caram ara men menjaría un plat!!
    Molt bona presentació i segur deliciosa.
    Un petó des de http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. A casa nostra fem igual que tu!! Som de sopeta i cremes quan fa fred i sempre hi ha algún tupper a punt en el congelador. Aquesta amb carbassó i pastanaga queda apuntada. Es veu bonissima!!
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  4. Delicioso! Me encanta este tipo de cremas. Me gusta el toque que le has dado con el queso rallado. Espectacular!!

    ResponElimina
  5. Hola Marina! com tu bé dius cada dia un puré o una sopeta!!!

    ResponElimina
  6. mmm quina bona pinta!!! Ha de fer una oloreta d'allò més bona! A mi també m'agrada sopar algo calentó ara que refresca, és molt agradable arribar a casa y tenir sopeta acabada de fer esperante.
    Jo algún col he fet una receta semblante, però li poso una miqueta de curri, si vols prova-ho un dia, li dóna un tic diferent molt bo.

    Petonets!!

    ResponElimina
  7. Aquestes cremes de verdures ara que fa fred entren la mar de bé
    Petons

    ResponElimina
  8. Marina esta combinacion ademas de buena es que es muy sana llena de vitaminas ideales para el invierno.muy buena combinacion.
    Bss

    ResponElimina
  9. Aquestes cremetes clàssiques sempre venen de gust i a més ens cuiden molt!
    Deliciosa en aquests dies de fred!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina