diumenge, 10 de novembre del 2013

Pannacotta amb gerds

Gairebé sempre vaig al mateix supermercat. Les darreres setmanes que hi he anat tenien a les prestatgeries de fruita diferents frutis vermells: preciosos, de colors molt vius i molt ben conservats. Aquesta vegada, no m'hi he pogut resistir i me'ls he emportat cap a casa, pensant què hi podria fer. Amb els fruits vermells hi lliguen molt bé tot tipus de postres amb làctics així que, avui, us porto aquesta pannacotta amb gerds. Unes postres molt cridaneres i, a la vegada, delicioses! Espero que us agradin.


Ingredients (4 persones)

350g de nata 
60g de sucre
La polpa d'una beina de vainilla
3 fulles de gelatina
150g de gerds
40g de sucre llustre

Com ho fem?

Posem la llet en una cassola juntament amb el sucre i la polpa de beina de vainilla. Mentrestant, posem les fulles de gelatina en remull, amb aigua freda. Amb l'ajuda d'una cullera anem mesclant la nata amb el sucre i la vainilla fins que bulli. Apaguem el foc, la colem i hi disolvem les fulles de gelatina ben escorregudes. 
Col·loquem la barreja en motlles per a flam, deixem refredar a temperatura ambient i guardem a la nevera.

Per fer la salsa de gerds, en triturem 100g juntament amb el sucre llustre, de manera que quedi un purè.

Quan anem a servir la pannacotta, passem els motlles de flam per sota l'aixeta amb aigua calenta perquè surtin més fàcilment. Els emplatem i hi aboquem una mica de salsa de gerds per sobre i els gerds que ens han sobrat per decorar.


Aquest és el llibre d'on he tret la recepta: Curso de cocina para sibaritas. Postres. És una espècie de manual amb les tècniques bàsiques per elaborar postres i inclou un bon grapat de receptes que deixaran els vostres convidats amb la boca ben oberta. Algunes d'elles no són senzilles, però amb les instruccions que dóna, només es tracta de poder-hi dedicar una bona estona i seguir pas a pas les indicacions. 

Bon profit!





12 comentaris:

  1. Em sembla que m'acabes de donar una idea per posar a la llista dels Reis Mags d'aquest any... quin llibre mes xulo!! La recepta es un vici total... m'encanta la pannacotta !! Petons

    ResponElimina
  2. Com m'agrada la panacota!! Ab els gerds té que estr genial! petons

    ResponElimina
  3. Me encanta la pannacota, y esta tuya enamora en sabores!

    Un beso.

    ResponElimina
  4. La panacota per si sola ja és bona, però si a més l'acompanyes d'un gerds, genial!! m'encanta la combinació d'aquests fruits vermells amb els dolços, van a la perfecció!

    ResponElimina
  5. Hola bonica!!!!
    M'encanta la pannacotta, en faig un munt de vegades de tots el sabors. Aquesta versió clásica mai falla :)

    Petonets

    ResponElimina
  6. m'agrada tan la panacota, llastima de la nata que dur, massa pesada!!! sempre li poso algo de llet, pero l'autentica com has fet tu, es la millor! petons

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta! La pannacotta no m'entusiasme, però no sé si podria resistir-me a menjar-me la que has fet, si la tingués davant ;)
    Marta

    ResponElimina
  8. És molt difficil poder resistir a aquesta pannacotta, els colors d'aquesta fruita és fantàstica!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  9. La pannacotta m'apassiona, i els fruits vermells també! Visualment ja es deliciós, suposo que en la realitat encara més! petons!

    ResponElimina
  10. Acabo de "trobar" el teu blog buscant coses de Xocolata desfeta i veure aquesta recepta ja m'ha acabat d'enganxar, tinc que provar de fer-la, quina bona pinta que te!!

    ResponElimina
  11. Tinc una queixa: acabo de llepar la pantalla de l'ordinador i el sabor no travessa!!

    ResponElimina