dissabte, 19 d’octubre del 2013

Frita de polp

Feia molts mesos que no passava per aquí, però després d'acabar la carrera vaig decidir que era moment d'agafar-me unes vacances de veritat, ja que feia molts anys que no en feia. Us he seguit a tots, he entrat a les vostres cuines i també us he trobat a faltar.
 
No he publicat res al bloc, però no m'he desentès del món de la gastronomia, i és que fa dies que treballo en un nou projecte que, si tot va segons espero, podré mostrar-vos ben aviat. Estic molt il·lusionada amb algunes novetats a la meva vida i tinc moltes ganes que vosaltres en pugueu formar part.
 
Així que, després d'aquests mesos de "descans", us deixo amb una nova recepta típica de les Balears i les Pitiüses: una frita de polp fet a la manera tradicional que espero que us agradi.
 




Ingredients  (per a 6 persones)

2kg de polp mitjancer
2 pebreres grans (una verda i una vermella)
4 cebes tendres (amb la fulla)
1kg de patata vermella
Unes fulles de llorer
1 got de vi blanc
Pebre
Oli
Sal
1 all (opcional, quan es fregeixen les patates)


Com ho fem?
 
Bullim el polp uns 45 minuts aproximadament o fins que estigui ben cuit. A continuació, fregim les patates tallades (igual que com si fossin per fer truita), juntament amb la pebrera a bocins. Reservam. Fregim, en una altra paella, la ceba tendra i, al cap de 2-3 minuts, hi introduïm el polp tallat en bocins petits. Salpebram, hi afegim el llorer i el got de vi a poc a poc perquè la frita vagi bevent. Ho deixam coure uns 5 minuts i hi ajuntem les patates i la pebrera perquè es barregin tots els gustos. Llest per servir.
 
Bon profit!



10 comentaris:

  1. Quant de temps Marina!!! M'alegro molt de tornar-te a "veure" per aquí, sí que és veritat que feia molt que no publicaves i s'et trobava a faltar!!
    El pop te molt bona pinta, és un plat que m'agrada menjar però no cuinar, manies meves jejejjeje. Això sí, el teu ha d'estar boníssim i les fotos t'han quedat molt xules!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Mmmm, quin platillo! Molt sa i sembla deliciós!
    Molta sort en aquests nous projectes. No deixis de tenir-nos-en al dia!
    Marta

    ResponElimina
  3. Que bons que són els frits mallorquins, eïvissencs o menorquins!!!

    ResponElimina
  4. Una recepta boníssima, a veure si trobo pop per cuinar-lo així!

    ResponElimina
  5. Et trobava a faltar!!!!! Quines ganes de que ens expliquis els teus projectes...molta sort en tots!! :)

    M'encanta el frit mallorquí, la recepta familiar no falla mai!! aquest de pop ha de ser ben bó

    Petonets...i torna aviat!!

    ResponElimina
  6. El primer cop que vaig anar a Eivissa el vaig probar.... i no vaig parar fins que vaig trobar un llibre de cuina amb la recepta! L'hem fet a casa bastantes vegades i quan tornem a Eivissa no perdem ocasio de menjar-ne!! Delicios. Petonets!

    ResponElimina
  7. Té una pinta excel·lent, Marina. I la foto és preciosa. Feta amb la nova càmera? ja ens explicaràs quins són aquests nous projectes, m'has deixat ben intrigada! Sort i petons.

    ResponElimina
  8. Jo també et trobava a faltar però el temps és el que tenim i tot s'ha de fer :o)
    M'alegro que tornis amb aquesta recepta, me l'he apuntada pel proper pop que entri a casa!!!
    A veure aquests nous projectes ...
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Uaaaaa una pinta boníssima! Me l'apunto no tardarà gaire en caure a casa ;)
    Una abraçada

    ResponElimina