dissabte, 1 de juny del 2013

Arròs sec amb sépia i gambes

Ja feia dies que tenia ganes de penjar una recepta d'arròs. Fa un mes vaig fer una escapada de cap de setmana i vaig visitar Pals per primera vegada. Vaig quedar enamorada d'aquest lloc i no vaig poder-me estar de comprar un paquet d'arròs per provar de fer-lo a casa.
 
L'arròs sempre ha estat la meua assignatura pendent. Segur que molts de vosaltres coincidireu amb mi que és un producte al qual costa agafar-li el punt. De vegades ens queda amb cor, de vegades se'ns passa, no agafa prou el sabor... I un capítol a part mereixeria el tema de les varietats adequades per a cada plat.
 
Jo, simplement, volia mostrar-vos aquesta recepta sense gaires pretensions però que és ideal pels que us inicieu en el complicat món dels arrossos.
 
Una recomanació: per gaudir-lo com cal, envolteu-vos de família, amics i pareu taula a la terrassa, que arriba el bon temps!





Ingredients (5 persones)

-Brou de peix de roca, aprox, 1,5 litres
-Sépia a daus
-Arròs de gra rodó
-Gambes (2 per comensal)
-Safrà en bli
-Colorant alimentari

Per a la picada

-Una tomata madura
-Una nyora prèviament fregida
-Mitja pebrera verda
-Un manat de juvert
-2 grills d'all
-Oli i sal


Com ho fem?

En primer lloc, prepararem el brou de peix de roca. Simplement necessitarem un quilo de peix de roca i aigua. Hi podeu afegir verdura i fer-ne de més per congelar. Sempre va bé tenir-ne per preparar sopes, cremes i arrossos. Sofregim una mica el peix dins l'olla, hi aboquem l'aigua i deixem bullir a foc lent.
 
Per fer la picada, podem utilitzar un morter o una picadora elèctrica. Tallem tots els ingredients en bocins petits i els triturem. La reservem.
 
Per preparar l'arròs sec, en primer lloc, donarem una sofregida a les gambes, volta i volta, i les deixavarem per quan l'arròs estigui gairebé a punt. Sofregim la sépia i hi aboquem la picada. Deixem que cogui bé i hi aboquem l'arròs: una tasseta i mitja de cafè per comensal. El barregem bé amb la picada i deixem que sofregeixi un minutet perquè n'absorbeixi el sabor. A continuació, hi afegim el brou: dues tasses per cada tassa d'arròs. Deixem que cogui segons les instruccions de l'envàs. Cada arròs ha de menester un temps de cocció depenent de la varietat i el plat que preparem. Per sobre, hi posem uns blins de safrà i un pessic de colorant alimentari. Amb l'ajuda d'una cullera, l'escampem bé.
 
Quan l'arròs estigui gairebé a punt, hi col·loquem les gambes per sobre, apaguem el foc, tapem amb un drap i el deixem reposar un o dos minutets. El podem acompanyar amb una mica d'allioli casolà.
 
 
 
Bon profit!

15 comentaris:

  1. em sembla perfecte aquest arros! quin color, quina pinta.....el proxim dia m'autoinvito!jeje petons

    ResponElimina
  2. Oh! quines ganes tinc de paella, fa estiu i terrasseta!! M´apunto a la teva. Petonets

    ResponElimina
  3. Que bueno!!Me encanta. Te ha quedado ideal.
    Besos

    ResponElimina
  4. Acabo de ver tu blog, me parece muy interesante! Este arroz tiene una pinta buenísima!

    ResponElimina
  5. Em sembla que el punt d'aquest arròs és perfecte :o)
    En casa ens va costar però ara em fem més sovint i acertem moltes vegades, els arrossos sempre agraden a més!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  6. Quina bona fila que fa aquest arròs!!! Boníssim!!!

    Petonets!

    ResponElimina
  7. T'ha quedat fantàstic, Marina. I quina bona foto que ens mostres! Espero que gaudissis de la teva estada a Pals i... a Cadaqués també, oi? et vaig veure pel face. Jo sóc de Palamós i sempre diré el mateix: com la Costa brava res!! Petonets

    ResponElimina
  8. Quin arrosset més maco i bo t’ha quedat com a mi m’agrada sec Ummm
    Petons

    ResponElimina
  9. La foto es ben suggerent!! desde que la vaig veure al Facebook em va encantar!! boniiiissim!!! petonets

    ResponElimina
  10. T'ha quedat un arros de festa major!! Petons

    ResponElimina
  11. A mí me pasa también lo mismo con el arroz.
    Siempre es mi asignatura pendiente.
    El arroz blanco sale estupendamente, pero el resto, me da miedo.
    Este tuyo tiene una pinta estupenda. Y si al final le pones un poquito de ali oli casero, ya es lo mejor.
    Besitos

    ResponElimina
  12. Hola Marina,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  13. Mira que m'aniria bé aquest plat per avui diumenge... :)
    Petons

    ResponElimina