Ingredients
12 fulls de massa fil·lo
1 paquet petit de taquets de bacó
500gr d'espinacs congelats
1/ceba
1 pot petit de xampinyons laminats
1 cullerada gran de formatge per untar
2 cullerades grans de mantega
Sal
Com ho fem?
Escalfem el forn a mitja potència. En una cassola bullim els espinacs. Mentrestant, en una paella gran, sofregim la ceba. Al cap d'uns minuts hi aboquem el bacó i els xampinyons. Quan estiguin cuits els espinacs, els escorrem i els afegim al sofregit. En aquest moment, agafem una cullerada de formatge per untar i la fiquem dins la paella sense deixar de remenar. També hi afegim una mica de sal, al gust. Quan estigui tot ben mesclat, podem apagar el foc. Aboquem el contingut de la paella en un bol gran i deixem que refredi. Treiem la massa fil·lo de la nevera uns minuts abans de fer el farcit. Ara, amb la ajuda d'un tenedor, comencem a farcir. Podeu veure com es fa en aquest dibuix, ja que és una mica difícil d'explicar... Ara, fonem la mantega al microones i, amb un pinzell, pintem els triangles. Enfornem sobre paper sulfuritzat o sobre una font apta per al forn. Deixem els triangles durant uns 15 minuts. Quan veiem que estiguin daurats els treiem i deixem refredar. Llestos per menjar.
Si sou vegetarians, podeu treure el bacon i substituir-lo per un altre ingredient o, simplement, eliminar-lo. És una recepta molt versàtil que admet molts farciments, així que l'heu de provar. És un poc pesat i fàcil de menjar que agrada tant a grans com a petits.
Bon profit!
Deliciosos estos paquetitos de espinacas con pasta filo!
ResponEliminaUn besito!
La masa filo es estupenda, con es punto crujiente y además como podemos hornearla y rellenarla de verduras como esta tuya resulta un plato ligero con el que disfrutar.
ResponEliminaUn besito
quina bona pinta nena!!! jo fa temps que vaig comprar un paquet de filo però el vaig haver de congelar perquè no estava inspirada... petonets!!!
ResponEliminaTenen una pinta fantàstica. I la combinació d'ingredients em sembla un encert. Segur que te la copio. Petons
ResponEliminaQue bons!! saps que jo no bullo els espinacs? els tiro directament al sofregit.
ResponEliminaEm guardes un trianglet d'aquests?
petonets guapa!!
M'agrada molt la idea per els brunch, que últimament m'agraden molt.
ResponEliminaPetons,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Això està boníssim! m´agraden tots els ingredientes que has posat; vaja una amalgama perfecte per a mi.
ResponEliminaRespecte a la pasta filo, al Bon Preu-Esclat en venen.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaNo coneixia aquesta massa... un plat molt bo!
ResponEliminaPetons.
M'encanten aquests trianglets i la pasta filo sempre queda bé! Jo fa un parell d'anys en vaig comprar per fer un entrants de nadal i al final la meva família va acabar farta de la filo... n'hi ha massa! jajaja
ResponEliminaEls teus me'ls menjaria ben a gust!
Ah, i jo com els Taller de cuina... tampoc bullo els espinacs en casos així! ;)
(per cert, molt xules les petites delícies!)
Petonets guapa!
Sandra
oooh!! boníssim!! M'encanta la pasta filo, aquests triaglets es veuen deliciosos. Merci pel link amb el dibuix, jiji!!
ResponEliminaQuina gràcia m'ha fet llegir això de que vas comprar la pasta filo i depsrés no sabies que fer. Si veiessis la de coses que tinc a casa que he comprat així, jajaaj!!
Molts petonets guapa!!!
Muy muy buenos!!!
ResponEliminaJolín Marina que bien te han quedado. Un saludo
ResponEliminaNo n'hme comprat mai de pasta filo, Es fresca o congelada?
ResponEliminasembla un bon recurs per fer farcellets i entrants farcits com aquts que t'han quedat fantàstics.
petons gastronòmics
Què bons!! Jo no he cuinat mai amb la pasta filo però m'encanta. Ho provaré! Ah, m'ha encantat el dibuix per plegar la pasta.Moltes gràcies!
ResponEliminaEmma
¡qué pintaza! me encanta esta masa , sin embargo, las veces que lo he intentado... ha sido frustrante!!
ResponEliminaFantástica combinación, seguro que estaba deliciosa .. en casa preparo algo parecido, me encantan las espinacas, especialmente con queso, para mí es una combinación 10¡¡
ResponEliminaBesotes
Hola,
ResponEliminaDoncs t'han quedat perfecte de forma i amb aquest farcit ben bons! Petonets
Apa que bons! m'han recordat una mica els panadons, es mengen per quaresma i també porten espinacs! però la massa és més densa que no pas la pasta filo... Amb la pasta filo segur que queden més lleugers de menjar i si a més hi posem bacó, xampinyons i formatge tal i com dius... deliciosos!!!! :)
ResponEliminaEs veuen preciosos, m'encanta el farcit que hi has posat!
ResponEliminaMai he provat aquest tipus de massa, però a jutjar per la bona pinta que té la teva proposta d'avui, segur que en compro el pròxim cop que en vegi al supermercat.
ResponEliminaEl farcit m'agrada molt, això sí, si em permets, bacó i ceba fora, jeje, els meus els vull de tonyina i formatge :P.
Molts petonets!!
N'ha sobrat cap? :-D
ResponEliminaQuin aspecte més deliciós que tenen aquests triangles! La massa filo sempre m'ha atret però mai havia tingut la oportunitat de fer-la servir. Ara ja en tinc un motiu. Gràcies.
ResponEliminaUna abraçada!
Pues tu mezcla me encanta y la verdad es que me has animado a hacer triangulitos de estos....la verdad es que podemos hacer muchas combinaciones!! Me gusta! Besos
ResponEliminaTinc moltes ganes de fer alguna cosa amb pasta fil·lo. Fins fa poc em pasava com a tu, no sabia on comprar-la. M'encanta la teva proposta!
ResponEliminaPetonets.
Em va passar una cosa semblant l'altre dia. Pel super on sempre hi vaig a comprar vaig veure un paquet de pasta fil·lo que crec que van treure expressament aquell dia perquè ja no n'he vist més. Vaig fer-ne una baklava i vaig quedar-ne molt enamorada de tot plegat.
ResponEliminaCalamity Alex
sigui en dolç o en salat ... m'encanta el cruixir de la pasta filo !!... deliciosa amb espinacs, bacó ..... !!
ResponEliminauna abraçada
M'encanta la pasta fil·lo, com la pasta de full té infintes aplicacions però és molt mes lleugera. Estic segura que a partir d'ara en faràs moltes més receptes!
ResponEliminaMuy apetecibles! Un entrante sencillo y considero equilibrado, aunque lleve masa los demás ingredientes son sanísimos!
ResponEliminaComo me han gustado!
Molt bo el farcit, i amb el cruixent de la pasta filo, encara millor
ResponEliminaPetons
¡Me encanta tu blog!, he llegado después de ver tu foto en el blog de Davinia. ¡Qué recetas y qué fotos!. Esta receta es riquísima y un vicio total, es empezar y no terminar, la textura de las hojas de filo es tan crocante... y el relleno... mmm... Un beso.
ResponElimina