dissabte, 2 de febrer del 2013

Bescuit de taronja

Feia massa dies que no passava per aquí. La veritat és que ho enyorava, però les classes, els treballs, els exàmens finals, etc., no em deixen temps per fer tot allò que m'agradaria. 

Avui que estic una mica més relaxada he aprofitat per estrenar el robot amassadora que em van regalar el padrí i la tieta aquest Nadal. No havia tingut encara ni temps per engegar-lo! Un desastre...
La meua mare, que estava tan emocionada com jo quan va veure el regal, també s'ha animat i m'ha ajudat a preparar aquesta coca de taronja. Un cop vist el resultat, em sembla que hauré d'amagar el robot perquè ens tornarem completament bojos. Ja han caigut també unes merengues per postres. Si no volem pesar 100 quilos d'aquí un mes, serà millor que me l'emporti cap a casa. Aquí perilla el nivell de sucre de tota la família...

Bé, us deixo amb la recepta. És del bloc Webos Fritos. Com ja sabeu, en sóc una gran fan i totes les seues receptes són garantia d'èxit. A veure què us sembla!

Ingredients

1 ou i tres rovells
1 taronja gran
220g de sucre
220g de farina
90ml d'oli d'oliva
1 iogurt natural
1/2 sobre de llevat
Un pessic de sal

Com ho fem?

Escalfem el forn a 180º.

Pelem la taronja intentant no deixar-hi cap trosset de pell blanca. La fem a trossets i la triturem amb la batedora. En un bol gran aboquem la taronja triturada, el sucre, els ous i un pessic de sal i batem amb les varilles durant uns 3 minuts. A continuació hi afegim l'oli i el iogurt i batem uns minuts més. Finalment, incorporem la farina i el llevat i batem lentament per incorporar els ingredients.

Untem un motlle de plum cake amb oli d'oliva, espolvoregem amb sucre i hi aboquem la barreja. Enfornem durant uns 30 minuts (en un forn de gas).

Quan estigui llest, el deixem refredar per poder-lo desemmotllar correctament. 

Bon profit!



15 comentaris:

  1. Oh Senyor!!!Quina cosa més bona Marina!!! Ara em menjava un bon tros!!M'encanta el gust que li deixa la taronja als platas. I si ho mulles amb xocolata ja seria la bomba!!!Un petó

    ResponElimina
  2. Tot un clàssic aquest coc i amb sabor a taronja, una meravella !!!
    M'alegro molt per aquest regal de Nadal, jo encara no he estrenat el de Reis!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Em ve la flaire!! Què bo que ha d´estar1

    ResponElimina
  4. Quina gràcia m'has eft amb lo de la màquina amassadora!
    al principi passa amb tots els aparells, que tens tantes ganes d'utilitzar-los que no pararies de fer coses! Per sort amb el temps aquesta falera va afluixant...jeje!!
    Té molt bona pinta aquesta coca!!
    ptns!!

    ResponElimina
  5. Aquests és delicios! també l´he fet i te molt èxit a casa. Ja veuras com el farás mes vegades!!! petonets

    ResponElimina
  6. Ohh aquest truc de pelar i triturar la pell de la taronja no el sabia, trobo que deixa un color preciós al bescuit, t'ha quedat fantàstic!!! Segur que està boníssim, venen ganes de tallar-ne un trosset i agafar-lo treient la mà per la pantalla jejej.
    Sort i ànims amb els exàmens que estem a la recta final!!!

    Petonets!!

    pd: fa poc vaig fer les teves orangettes, espectaculars, amb això t'ho dic tot :P.

    ResponElimina
  7. és molt bo i quin coloret més maco que t'ha quedat no??! és per la taronja o perquè els ous són de gallines feliçes!? per esmorzar-ne cada dia! petons

    ResponElimina
  8. Buenísimo. Me encanta la naranja. Tiene una pinta estupenda.

    ResponElimina
  9. Quina exquisidesa, a casa triomfa segur!

    ResponElimina
  10. M'encanta aquest pastís!!! Una de les vegades que l'he fet hi he afegit virutes de xocolata dins...i queda boníssim!!!!

    ResponElimina
  11. Carai, quina pinta!! Espero que estiguis mes tranquila. Un peto i bona setmana!

    ResponElimina
  12. Ben tornada, Marina! Ja vaig veure la maquinota al facebook, però aquest resultat encara és millor! Quina taronja, mare meva!! És clar que t'hauràs de controlar, és clar... ja t'entenc. Això o obres una pastisseria i a guanyar quatre calerons, apa!! he he. Petons, guapa.

    ResponElimina
  13. Ja et trobàvem a faltar eh... Quina pinta de coca i de màquina a veure si també m'arriba aviat a mi.. Petons!

    ResponElimina

  14. Uhm..te pinta d'estar esponjós i ben fresc!! el posso a la llista de pendents! salutacions, sandra

    ResponElimina
  15. Ahir el vaig fer, bonissim!

    ResponElimina