dissabte, 15 de setembre del 2012

Chocolate cheesecake

Aquest setembre no puc estar més contenta, i és que entre les vacances i que la Recepta del 15 va de xocolata, estic més feliç que un gínjol! 

No cal que amagui que sóc una "xocoaddicta". El nom del bloc no va ser escollit a l'atzar, clar. I no hi ha res que m'agradi més que preparar pastissos de xocolata. Només heu de mirar l'índex de receptes i en trobareu un parell. Aquest és dels que més m'agraden perquè combina les meves postres preferides (el pastís de formatge) i la xocolata. L'heu de tastar!

A l'entrada d'avui vull felicitar amb aquest pastís el Xavi d'Els Fogons de la Bordeta, que se'ns fa gran... Moltes felicitats, artista! Un petó ben gran carregat de xocolata des d'Eivissa!



Ingredients

Per a la base:
-300gr de galetes de xocolata
-150gr de mantega

Per al pastís:
-1 iogurt ensucrat
-200gr de crema agra
-1 terrina de formatge cremós per untar
-4 ous pagesos
-2 cullerades de farina
-75 gr de xocolata per a postres

Per a la cobertura
-100ml de nata
-75gr de xocolata per a postres


Com ho fem?

Primer de tot, escalfem el forn a uns 200ºC.

Agafem un motlle per pastissos fàcil de desemmotllar. En un processador d'aliments triturem la galeta amb la mantega fosa i cobrim la base del motlle. Reservem.

Batem la crema agra, el formatge cremós, el iogurt, els ous, la farina i la xocolata prèviament fosa fins que quedi una mescla homogènia amb tots els ingredients ben integrats. Aboquem la barreja a sobre de la base de galeta i enfornem durant uns 45 minuts aproximadament. 

Quan el pastís estigui cuit, el deixem refredar durant una hora aproximadament dins el forn amb la porta mig oberta per tal que no es formin esquerdes a la seua superfície. Quan estigui llest, preparem la cobertura:  fonem la xocolata i la nata al microones, obrint-lo de tant en tant per anar barrejant i que no es cremi. L'aboquem per sobre del pastís i el deixem refredar.

Aquest pastís pot degustar-se a temperatura ambient o, si ho preferim, podem guardar-lo a la nevera perquè estigui ben fresquet.

Bon profit!


35 comentaris:

  1. Uau, quina pinta fa! M'encanta la base i la cobertura, un regal pels que som xocolatadictes ;-)

    Petons i molt bon profit

    ResponElimina
  2. Mare meva... quin dia de xocolata!! Jo tambe soc bastant adicta a la xocolata. Aquest cheesecake te una pinta espectacular!! Petons

    ResponElimina
  3. La xocolata...la nostra adiccio..amb lo bona que esta..*_*

    petons!

    ResponElimina
  4. M'encanta el tema que heu triat per aquest mes :)
    El pastís t'ha quedat espectacular, té una pinta deliciosa!
    Et deixo aquí la meva proposta:
    http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2012/09/14/textures-de-xocolata-facilissimes/

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta que fa!!!
    Mira que pastissos de formatge en hem preparat molts però de xocolata mai...
    Quina tentació...
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Pura tentación!, ultimamente adoro el chocolate y de que buena gana me comería un buen trozo de tu tarta. El corte brutal.
    Un beso

    ResponElimina
  7. Jo començava a pasar el dit per sobre la capa de xocolata i ja no parava.

    Un petonet

    ResponElimina
  8. uaaaaaaaau, ¡¡¡quina bona pinta!!!!!

    ResponElimina
  9. Si que m'agradaría tastarlo Marina, te una pinta impresionant, felicitats i petonets d'un altra xocoadicta :)

    ResponElimina
  10. pastís de formatge i xocolata...una gran mescla!!!! t'ha quedat preciòs i ha de estar bonísim!!!!!!

    ResponElimina
  11. Hola Marina!!!

    Heu escollit perfectament aquest mes!! M'encanta la xocolata i aquest pastís és deliciós!!! i per cert jo també estic en el teu grup, jo també sóc "xocoaddicta" i no en tinc cap ganes de desintoxicar-me!!!

    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Quina proposta més irresisitible ens heu fet aquesta vegada!!!!!
    Molt original aquesta versió del pastís de formatge amb xocolata. Ens emportem la recepta, això s'ha de tastar.
    Ptns

    ResponElimina
  13. quina pinta!! i que bona la combinacio formatge i xocolata oi?? un postre irresistibleee!! petons

    ResponElimina
  14. Ummmmm boníssim!!!!!!!! crec que és un dels meus preferits.
    Petonets

    ResponElimina
  15. Dos combinacions perfectes, ha d'estar de vici!
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Marina, quin pastís!!!!!!
    Jo ho porto a la sang lo de la xocolata.
    El pare era del ofici....
    Mestre xocolater.
    T'ha quedat una mica.
    Deliciós.

    ResponElimina
  17. Quin goig que fa aquest tall de pastis de formatge!! combinat amb xocolata, deliciós... Petons,

    ResponElimina
  18. Quina preciositat de pastís, fa honor al nom del teu blog!

    ResponElimina
  19. No sé xq ja ens ho sospitavem lo de la teva addicció a la xocolata...jeje!!
    M'encanta aquest pastís i si trobo la crema agra et ben asseguro que el provaré de fer!!
    ptns!!

    ResponElimina
  20. Saps que fa dies que penso que he de provar un pastís de formatge de xocolata? em quedo la recepta per intentar-ho!!

    petonets

    ResponElimina
  21. Dona, jo no sóc gens de xocolata però amb aquest pastís és per pensar-s'ho!!!
    Jordi

    ResponElimina
  22. ok! Ho provaré segur, Marina, el pastís de formatge em perd, i sempre tendeixo a folrar-lo de melmelada. Si amb xocolata també és deliciós!!! M'encanta la proposta del 15!!!! Petonets

    ResponElimina
  23. He vist receptes de cheesecake amb xocolata però sempre m'ha fet dubtar el lligam entre formatge i xocolata, però noia.... veient les fotos se m'han passat les tonteries de cop! En vull un bon tall!!

    ResponElimina
  24. Marina,
    Si el Xavi hagués tastat tots els pastissos que li hem dedicat, ara mateix estaria tip. Aquest cheeesecake està d'allò més!
    Nani

    ResponElimina
  25. Hola Marina!! He trobat el teu bloc per La recepta del 15. M'ha agradat molt així que seré seguidora!!
    Aquesta tarta te una pinta increible!!

    ResponElimina
  26. Ara que veig que t'has convertit en esportista aquest pastís et donarà tota l'energia que necessites!
    Ha d'estar moooooooooooooolt bo!!
    petonets

    ResponElimina
  27. OH, mare meva... Fa MOLT bona pinta!! :P

    ResponElimina
  28. Me l'estic imaginant i se'm fa la boca aigua...amb aquest repte ens heu fet feliços als tots els blocs tant donços com salats! Marta

    ResponElimina
  29. Vaya Lady Lolines, has descubierto el secreto del chocolate deshecho.

    JA JA JA JA.

    ResponElimina
  30. hola marina antes de nada felicitarte por el blog esta genial , como ves yo tambien soy de ibiza y trabajo de cocinero y tambien tengo un blog que el 15 de diciembre cumple su primer añito , encantado y felicidades otra vez por tu blog esta genial

    ResponElimina
  31. Hola! em dic Maria i et volia donar l'enhorabona per la pàgina!
    Jo també soc xocoadicta i per tant, no em puc estar de provar akest pastís! però et volia demanar una cosa, on puc trobar la "crema agra"? i en cas que no la trobi, la puc substituir per un altre ingredient? Moltes gràcies!

    ResponElimina
  32. Hola, Maria!

    De crema agra en pots trobar a les grans superfícies, a la secció de refrigerats. Normalment està amb la nata i les mantegues. Si no en trobes pots posar-hi nata amb un percentatge de greix a partir del 35%. Espero haver-te ajudat! Ja m'explicaràs com ha quedat el pastís! ;)

    Petonets i gràcies per la teua visita!

    ResponElimina