dissabte, 18 d’agost del 2012

Pastís de poma

A casa sempre hem tingut un llibre de referència sobre gastronomia: La cuina ràpida de la Glòria Baliu. D'aquí han sortit els nostres primers pastissos: fàcils i boníssims. I és que no cal complicar-se la vida a l'hora de preparar unes bones postres casolanes. Avui m'he llevat amb ganes de pastís. Però no d'un pastís qualsevol, sinó d'un pastís de poma. Hem provat moltes receptes (com l'americana), però no n'hi ha cap com la de la Glòria... Súper senzilla i amb un resultat molt temptador. No deixeu de tastar aquest deliciós pastís. Sé que us encantarà.

Bon cap de setmana!




Ingredients

100gr de farina
100gr de sucre
100gr de mantega
2 ous
1 poma gran
1 culleradeta de llevat en pols
Un rajolí de rom


Com ho fem?

Escalfem el forn a uns 200ºC. Fonem la mantega i la ben barregem amb el sucre. Hi afegim la farina, el llevat i els ous. Ho mesclem bé per aconseguir una massa homogènia i sense grumolls. Untem un motlle rodó amb oli o mentega i hi aboquem la barreja. 

Mentrestant pelem la poma i la tallem de manera que, quan la col·loquem a sobre del pastís, quedi com les aspes d'un molí. Enfornem i baixem la temperatura del forn, que sigui suau, durant uns 20 minuts. Quan estigui cuit (fem la prova de l'escuradents), el treiem i hi aboquem un rajolí de rom i sucre per sobre. Encenem el gratinador i ho deixem uns 3 o 4 minutets perquè quedi ben daurat. Deixem refredar i servim acompanyat d'una mica d'ametlla picada, xocolata fosa o una cullerada de gelat de nata o vainilla.

Bon profit!



9 comentaris:

  1. M'encanta!!! tothom té un llibre de referència!!!

    ResponElimina
  2. Creo recordar que la primera vez que oí hablar del pastel de manzana fue en una peli de Mickey Rooney sobre la infancia y adolescencia de Edison. Me parecíó entonces una excentricidad de los yanquis. Tuve que esperar un buen puñado de años para probarlo. Es uno de mis favoritos.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  3. Doncs té molt bona pinta, aquest. L'americà encara no l'he provat mai, a veure si m'animo. Petons!

    ResponElimina
  4. Mmmm, que bona ha de ser! En queda? que vinc!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  5. a casa, pastís de poma és igual a exit ... aixi es que et copio la formula!!

    ResponElimina
  6. mmmm! t’acabo de descobrir a través de la recepta del 15 amb les propostes de xocolata, i xafardejant el teu bloc, me aturat en aquest pastís, que de ben segur provaré de fer. En fi, que ja tens una seguidora més, petonets de Gemma de
    http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es

    ResponElimina