dimarts, 15 de maig del 2012

Entrepà obert de peres caramel·litzades amb formatge blau

Com tots sabeu, som a meitat de mes, així que toca publicar la "La recepta del 15"! Aquest mes, us proposàvem preparar entrepans. Jo no sé vosaltres, però me moro de ganes de veure el recull final de receptes perquè les penso tastar totes! A veure si li donem una mica de vida a l'entrepà i el col·loquem al lloc que es mereix. 

Quan un es fa un entrepà per sopar, sol ser perquè no té temps i agafa el primer que troba dins la nevera i... Apa! Dins un tros de pa (que, per cert, diem pa a qualsevol cosa...). Per això, no volia fer un entrepà "típic", per dir-ho d'alguna manera, sinó que volia preparar alguna cosa que serveixi com entrant o aperitiu i amb ingredients una mica diferents: un entrepà obert de peres caramel·litzades amb formatge blau. És una proposta ben fàcil i està de vici. Si us agraden els contrastos us recoman que el tasteu. I ja em direu!



Ingredients (per a 4 persones)


4 llesques d'un bon pa pagès ( també el podeu fer vosaltres)
2 peres conferència no massa madures
200gr de formatge blau (jo he emprat el Bergadier, de Baviera, però n'hi ha per triar i remenar)
200gr de sucre
40 gr de mantega

Com ho fem?

Primer de tot, treiem la pell a les peres i les tallem en 8 bocins. En una paella, aboquem la mantega, deixem que es fongui i hi col·loquem els bocins de pera. Deixem que coguin un minut i els donem la volta. Ara, per sobre, hi afegim el sucre i deixem caramel·litzar per cada banda durant uns 8-10 minuts, a foc lent. Quan les peres estiguin dauradetes i meloses vol dir que estan llestes.

Mentrestant, agafem 4 bones llesques de pa i les deixem torrar durant 5 minutets al forn, banda i banda. Deixem el forn encés.

Per muntar l'entrepà agafem una llesca de pa pagès. A sobre, la cobrim amb la pera caramel·litzada i hi esmicolem el formatge blau. Enfornem durant uns 5 minuts o fins que s'hagi fos el formatge.

Bon profit!




54 comentaris:

  1. QUINA DELÍCIA!!! de veritat, m'ha encantat!! és que aquesta combinació, almenys per mi, és èxit assegurat! m'encanten els contrastos de gustos així... i amb uns xampinyonets saltejats tampoc quedaria gens malament! :) petons guapa!

    ResponElimina
  2. Marina un entrepa magnifico las peras caramelizadas y el queso azul asi fundido,uff¡¡ tremendo
    peto

    ResponElimina
  3. Quina combinació més original! Amb aquest formatge fos per sobre de la pera et vénen ganes de mossegar la pantalla! Per cert, m'apunto al que comenta Tastarutes: amb uns xampinyons saltejats ha d'estar insuperable!

    Una abraçada!

    Eva

    ResponElimina
  4. Mmmm ojalà m'agradés el formatge blau, perquè aquestes torrades tenen una pinta....amb pera em sembla genial!! l'hauré de tastar encara que sigui canviant el tipus de formatge. Un de cabra aniria bé?? o li poso ventero?? jeje petons guapa

    ResponElimina
  5. Boníssim Marina! A mi és que el contrast dolç salat em torna boja... i trobo que les peres lliguen, sobretot, amb el formatge blau o cremós. has fet un entrepà excel·lent!! M'agrada moltíssim

    ResponElimina
  6. Ummmmmmmmmm boníssim, aquest fotmatge caient .............. un entrepà d'escàndol!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. La combinació de pers i formatge blau m'encanta! Així que ja et pots imaginar que aquest entrepà em sembla sensacional.
    Aquí et deixo la meva versió del clàssic pa amb oli i xocolata ;)
    http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2012/05/15/pa-amb-oli-i-xocolata/

    ResponElimina
  8. Molt bona combinació Marina! Segur que m'encantaria el contrast d'aquest entrepà. Petons!

    ResponElimina
  9. Ufff que pintaaaa!!! quien le pegara un bocado madre mia!!!
    Lo quiero probar , lo apunto..
    Besos!!

    ResponElimina
  10. mmm quina pinta té aquest entrepà, m'encanta la mescla de dolç i salat!

    Petons!

    ResponElimina
  11. M'agrada moltíssim tot i que jo no faig servir formatge blau... però vaja també n'hi ha per triar i remenar dels que no son blaus :)

    ResponElimina
  12. Ep!!!! això s´ha de mirar poquet a poquet!!!! quina delícia ja oloro el formatget!!! quina proposta mes bona!!!Petonets

    ResponElimina
  13. No sóc de formatge blau però aquestes peres i el pa m'han encantat!!!

    ResponElimina
  14. La pera amb el formatge blau és una combinació exquisita, sobretot amb gorgonzola que em xifla!!!
    petonets

    ResponElimina
  15. Un mezcla exquisita, nunca lo llegué a probar en tosta siempre en cake. Me la apunto para sorprender a G. que el si que puede comer queso. Un besito

    ResponElimina
  16. A mí m'encanta aquesta combinació!! el formatge amb les peres és boníssim!!
    Petonets

    ResponElimina
  17. Mare meva, quina pinta te aixo!!! m'ho emporto!

    ResponElimina
  18. Ho he de preparar ja!!!! m´encanta la proposta, ha d´estar deliciós... petons,

    ResponElimina
  19. uaua, que bo!!! ara me'n penedeixo de no haver participat, però vaig molt atrapada i sort que tinc entrades programades, sinó fins hi tot el blog se'n resentiria, jeje. Petons, guapa, i gràcies per aquest riquíssim entrepà!

    ResponElimina
  20. La pera amb el formatge queda boníssima! i amb formatge blau encara millor.
    Agafo la teva proposta per acabar de donar-li el toc al meu entrepà, jeje
    Petons!

    ResponElimina
  21. ¡Esto me deja con la boca abierta y sin palabras, qué delicia!. Bss.

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  22. Soc fan de la combinacio peres+formatge blau... Te una pinta espectacular!! petons

    ResponElimina
  23. Aquesta combinació de pera i formatge és molt bona, em recorda una pasta fresca de la marca Rana que són raviolis de pera i formatge boníssims com la teva torrada
    Petonets

    Rosa Maria

    ResponElimina
  24. Quina pinta! Amb el formatge fos per sobre, mmmmmm
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Mmmmmmm... ara mateix men menjaria una llesca! quina pintassa que tenen. T'ha quedat una recepta mortal, enhorabona.

    ResponElimina
  26. Oh Marina, quina cosa més exquisida!
    Nani

    ResponElimina
  27. Però bueno quin nivell!! Amb altres reptes ens feu superar-nos però amb aquest ens heu fet gaudir de veritat!! a qui no li agraden els entrepans? Marta

    ResponElimina
  28. Mare meva quin entrepa!!!! m'encanta Marina, perque no tinc peres que si no ho feia ara mareix.
    Un petonet maca

    ResponElimina
  29. mmm, m'entusiasma el formatge blau calent...aixó ha d'estar impresionant! ara me'n adono que jo també he usat peres, les mateixes, però les he batejat "diplomatic"...ara vaig a arreclar-ho....

    ResponElimina
  30. Fantàstic! La combinació de la pera amb el formatge blau és fantàstica. Em ve salivera! a més trobo molt encertada la presentació tipus torrada.

    ResponElimina
  31. Por favor a mi las peras con queso me vuelven loca y en este bocadillo van de vicio, yo llegaré ya hasta la otra semana con mi receta :( pero espero llegar al listón que cada día esta más alto con tanta delicia :D

    Mil besos.

    ResponElimina
  32. Uauu! se'm fa la boca aigua! una bona opsció per quan es tenen convidats a sopar!! Me l'emporto a Pinterest amb el teu permís! ;)

    ResponElimina
  33. mmm Bergadier, m'encanta! Amb pera ha d'estar boníssim, i en petites torradetes ha de ser genial per a un entrant, un brunch, o hasta un coctel.

    Petonets!!

    ResponElimina
  34. Las imágenes hablan por si solas.
    Simplemente perfecto!

    Besos,
    Raquel

    ResponElimina
  35. Impresionante de rico y de fotos. La mezcla es un placer.
    Bess

    ResponElimina
  36. M'encanta les fotos que fas....i la torrada té que estar molt bona!!!!petonets!!

    ResponElimina
  37. Oooooooh, quina delícia, Marina!!!
    Precioses fotos i boníssima combinació de sabors, m'encanta!

    Petonets

    ResponElimina
  38. Hum.....
    Peres amb formatge blau, deliciós....
    Un bon conjunt.
    petons

    ResponElimina
  39. Bona nit Marina!!!

    Fantàstic, genial com sempre. M'encanta voltar pel teu bloc, la teva feina és... extraordinaria!! Enhorabona guapa, per aquestes magnífiques receptes.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  40. Marina!! m'encanta l'entrepà que ens presentes, la combinació de fruita amb formatge blau i a sobre calent!!!! genial!

    petonets**

    ResponElimina
  41. Una torrada fantàstica, molt original i a més molt maca en les fotos.
    Desprès d'aquest repte ja no podrem dir que un entrepà és una cosa bàsica!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  42. Hola maca

    Aquesta combinació la vaig tastar fa temps amb un sándwich, t'aseguro que quan pugui ho tasto aixi, pq es veu espectacular.

    Un petonet

    ResponElimina
  43. Hola Marina!
    No tengo que probar este bocata para saber que debe estar exquisito, ya que las dos cosas, me gustan el sabor dulce de la pera, contrasta con el sabor fuerte del queso.
    Pero hay algo que me ha gustado aún mas, y es la foto, es impresionante, que belleza!!!
    Besos

    ResponElimina
  44. Deliciós, llàstima que no tinc peres que sino me'l faria per sopar!!

    ResponElimina
  45. Tindre que provar-lo, perquè m’agraden els ingredients per separat, crec que junts deuen de ser una delícia.
    Petons

    ResponElimina
  46. Bondia!!
    Us deixo la meva recepta del 15:

    http://foliecuisine.blogspot.com.es/2012/05/gratinat-de-gall-dindi-amb-philadelphia.html

    Sembla mentida la quantitat de coses que es poden fer amb els entrepans!
    Ptons!

    ResponElimina
  47. Una molt bona forma d'aprofitar les fruites de temporada. Sembla exquisit aquest entrepà, l'haurem de provar!

    Ahir, al bloc d'Esfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, fer un pastís mousse de llimona, que lligaria a la perfecció amb l'entrepà que ens proposes. Et convidem a entrar-hi i a fer-hi una ullada!
    www.esfruita.com/assessorem/pastis-mousse-de-llimona

    ResponElimina
  48. Oh! crec que aquest entrepa triumfaria com entrant a casa! Quina pinta!
    Marta

    ResponElimina
  49. Quina pinta!! això és un entrepà de luxe!!
    Aquesta combinació dolç-salat ha d'estar de mort!!
    Ptns!!

    ResponElimina
  50. Marina, quina salivera que fa venir el teu entrepà!!! A banda de la sensacional combinació, es veu molt suculent! mmm!
    Petons!

    ResponElimina
  51. Uhhmmmm!!! Quina delícia més original!!!

    ResponElimina
  52. T'ho vaig dir via Twitter, però ho repeteixo aquí: li clavaria mossegada ara mateix!

    ResponElimina