dilluns, 5 de desembre del 2011

Banoffee tart

A casa anem de celebració en celebració. I com no podia ser d'altra manera he preparat un pastís per a l'ocasió. M'he inspirat en una banoffee tart que va fer en un programa de televisió el Jamie Oliver. En sóc una gran fan. M'agradaria disposar de més temps per poder provar totes les seves receptes perquè són sempre fantàstiques. Almenys, totes les que he fet seves fins ara. Així que us deixo amb aquesta banoffee tart, a veure què us sembla.



Ingredients

Per a la massa:

250gr de farina
50gr de sucre
125 grams de mantega tallada a daus
1 ou gran
2 cullerades de llet

Per farcir

400gr de nata per muntar
100gr de sucre morè
50gr de sucre llustre
Pasta de vainilla
4 plàtans grans
Xocolata en pols
2 cullerades de cafè mòlt



Com ho fem?

En primer lloc, farem la massa. Barregem tots els ingredients en un bol. La mantega, com està freda, costarà una mica de barrejar amb tots els ingredients. La massa no ha de quedar xicletosa, ha de quedar dura, així que no us preocupeu si veieu que us costa dominar-la. Quan estigui tot ben mesclat, fem una pilota, la aixafem i la guardem a la nevera durant 2 hores mínim. 

Escalfem el forn a uns 180ºC. Quan hagin transcorregut les 2 hores, l'estirem i l'emmotllem amb una mica de mantega. Hi posem paper de forn damunt amb una mica de pes (llenties o arròs, per exemple) i enfornem durant 15-20 minuts aproximadament. La deixem refredar durant una hora.
Ara, prepararem el farcit. En primer lloc, farem la salsa de caramenl. En una cassola escalfem el sucre morè i uns 50gr de nata per muntar. Ho portem a ebullició i escampem per damunt la massa. Deixem refredar la salsa de caramel. Compte! Que crema moltíssim! En haver refredat, tallem els plàtans en rodanxes i els col·loquem damunt el caramel. Muntem la nata amb el sucre llustre i l'aboquem per sobre. 
Per acabar, espolvoregem amb el cafè i la xocolata.
Llest per servir!




30 comentaris:

  1. Te una pinta fantàstica!!! vull un trosset ara mateix!!!:) Petons

    ResponElimina
  2. Mare de déu senyor....aparteu-vos que vinc! I mira que els postres amb plàtan no em tiren gaire però aquest m'ha fet oblidar tots els prejudicis que tinc, NYAM!

    ResponElimina
  3. Quina canya!!
    Tinc la panxa absolutament plena, però m'empassaria un tros d'aquest pastís sense dubtar-ho.
    Ves per on, a mi el Jamie Oliver no em diu gran cosa: vaig agafar un llibre de la biblioteca fa temps i era tot cuina asiàtica... M'has fet venir ganes de tornar-hi a fer un altre cop d'ull, jeje..

    Petons

    ResponElimina
  4. mmm quina pinta té aquest banoffee! Mai n'he fet i són boníssims, crec que ho hauré de provar ;)

    Petons!

    ResponElimina
  5. Té una pinta genial. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  6. És una tarta deliciosa. M´agrada la barreja del plàtan aamb el caramel.

    ResponElimina
  7. Una de mis tartas preferidas! Que rica!!

    ResponElimina
  8. Marina, quina bona pinta!!! Aquest pastís encara no l'he fet (ni tastat), però he sentit a dir que és deliciós. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  9. ohhh que deliciòs!!! Quina pinta vull un trosset!!
    petons

    ResponElimina
  10. Extraordinari pastís, fantàstiques fotos. Petonets.

    ResponElimina
  11. Uauu t´ha quedat espectacular!! aquesta crema per damunt el plàtan amb la xocolata ratllada m´està fent una goletaaaaaa...un petonet

    ResponElimina
  12. oh! quina bona pinta! Jo el vaig una vegada i el vaig trobar dens dens!
    El Jamie Oliver és boníssim, però també és tan brut a la cuina, que m'arriba a posar una mica nerviosa...per això sé que té tants fans com detractors!

    ResponElimina
  13. Jo també soc molt i molt de Jamie Oliver. Té aquest estil bàsic i saboros, gens sofisticat, rústic fins i tot. Però boníssim!!

    ResponElimina
  14. se me hace la boca agua al ver esta tarta, madre mia es tan apetitosa.....!!!! un beso

    ResponElimina
  15. Ohh quina delicia!! Jo també sóc una gran fan del Jamie, però encara no he provat mai cap de les seves receptes dolces, aquesta te una pinta inmillorable, a més, el toc de plàtan li ha de donar gustet molt però que molt bo!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  16. Doncs a mi em sembla que també m'agradaria!
    Felicitats!

    ResponElimina
  17. Boníssima proposta, Marina. La xocolata amb plàtan és sempre fantàstica. I en forma de pastís, una delicatessen! Petons. (sóc la Marina, ves per on).

    ResponElimina
  18. Un plaer haver trobat es teu blog. Haurem de provar aquest pastís. Ens has fet molta gola.
    Una abraçada, Jesús.

    ResponElimina
  19. Plàtan, cafè, nata, xocolata... ingredients que combinen a la perfecció. Ha de quedar una tarta boníssima, original i molt vistosa. Recepta apuntada! ;)

    ResponElimina
  20. Una tarta contundent ideal per a després d'un àpat lleuger. El plàtan i la xocolata combienen a la perfecció!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  21. Tengo muchas ganas de probar esta tarta, la combinación de todos los ingredientes debe de ser una delicia! Muacks

    ResponElimina
  22. Una tarta que la tengo pendiente mi hijo siempre me la pide y nunca me pongo, cualquier día le doy la sorpresa pues viendo cómo te ha quedado tengo que hacerla ya.
    Saludos

    ResponElimina
  23. Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa que buenoooooo, me encanta el Banoffee, es una de mis tartas favoritas!
    Menuda pinta buena y que fotos tan chulas!!!!

    Besitos

    ResponElimina
  24. a aquesta recepta li tinc posada la banya ja fa dies... i a tu t'ha quedad esplendida...copio la teva proposta... es veu espectacular!!

    ResponElimina
  25. Quina pinta fa això!!!! Una pregunta: per quans comensals és, aproximadament? Gràcies!!

    ResponElimina
  26. Es de esas tartas que me llaman la atención a más no poder, pero de las que nunca hago después.

    Besos.

    ResponElimina