Me moria de ganes de fer alguna cosa. M'era igual què, però tenia ganes d'entrar a la cuina. He començat a mirar el que tenia dins la despensa, he remenat els armaris, els caixons... Res. No hi havia gairebé res! M'he deprimit quan ho he vist. Llavors he vist que tenia una mica de xocolata. Bé! Alguna cosa almenys. Però no em servia per fer res molt especial. Llavors he mirat per la finestra i he vist els tarongers ben carregadets. Com us he comentat altres vegades, a casa, anem recopilant receptes per aprofitar totes les taronges perquè en tenim moltíssimes. Igual que de llimones. Així que he lligat les taronges amb la xocolata i aquí teniu dues versions d'orangettes. Unes, fetes amb la pell i la carn de la taronja. Les altres, fetes només amb la pell. I què voleu què us digui? M'agraden tant unes com les altres. La recepta és molt fàcil. Tan sols cal temps. Espero que us agradi!
Ingredients
-4 taronges grans
-750ml d'aigua
-500gr de sucre
Com ho fem?
Tallem les taronges en rodanxetes. Si fem només la pell, la fem a tires. Ho escaldem durant uns 10 minuts. Si no us agrada molt el sabor amarg de la taronja, repetiu el procés.
Ara, posau aigua a bullir amb el sucre. Aboqueu-hi les rodanxes i la pell i deixeu-ho coure a foc molt lent durant una hora. No s'han de caramelitzar, així que mireu bé que tingui prou aigua durant la cocció. Així mateix, feu-ho en un recipient on les taronges quedin ben cobertes.
Quan hagi transcorregut una hora, treiem les taronges i les pells i les deixem refredar. Ara, cobrim un motlle de forn amb paper sulfuritzat. Si no en teniu, no passa res. Podeu fer-ho directament sobre el motlle. Les enfornem durant uns 15 minuts a uns 200º. Quedaran dures i es veuran ensucrades per sobre. Les treiem, les deixem refredar i les cobrir, al nostre gust, amb la xocolata de cobertura desfeta.
Ara, posau aigua a bullir amb el sucre. Aboqueu-hi les rodanxes i la pell i deixeu-ho coure a foc molt lent durant una hora. No s'han de caramelitzar, així que mireu bé que tingui prou aigua durant la cocció. Així mateix, feu-ho en un recipient on les taronges quedin ben cobertes.
Quan hagi transcorregut una hora, treiem les taronges i les pells i les deixem refredar. Ara, cobrim un motlle de forn amb paper sulfuritzat. Si no en teniu, no passa res. Podeu fer-ho directament sobre el motlle. Les enfornem durant uns 15 minuts a uns 200º. Quedaran dures i es veuran ensucrades per sobre. Les treiem, les deixem refredar i les cobrir, al nostre gust, amb la xocolata de cobertura desfeta.
Bon profit!
Nnea, t'han quedat de vici... jo no sóc una gran fan de la combinació taronja i xoco, però no dubtis que me'n menjaria més d'un parell! ;) Per cert, si tens excedent de taronges i llimones, a la Bordeta estarem encantats de rebre una capseta! jijijijij
ResponEliminaAi, com t'entenc amb aquesta ànsies sobtades de voler cuinar alguna cosa... a mi també em passa sovint!
Petonets maca
Sandra
Guapa! a nosaltres ens en pots enviar una altra caixa, i si de passada hi van unes quantes orangettes millor que millor!!! ;)
ResponEliminaPetonets!
Això ha d'estar molt però que mol bo, jeje. Si des de sempre que la combinació taronja xocolata em perd completament, si a més les taronjes són recent collides de l'arbre encara ha de ser més i més bo.
ResponEliminaJuu jo en vull ^^, ho reconec, ni que sóc massa urbanita com per a fer-me'n la idea, viure apartada de les grans ciutats també té les seves coses positives :P.
Molts petonets!!
Xocolata i taronja....mmmmmm, se'm fa la boca aigua!!!! M'encanta la combinació de xocolata amb taronja, pastissos, galetes, bombonets..:P Ens has fet enxalivar!!! Una abraçada
ResponEliminaMe gusta la naranja con el chocolate.
ResponEliminaUn saludo.
Hola Marina, guapa,
ResponEliminaQuè bones! Això són uns divertiments de luxe!!
Quina gràcia i quin luxe també disposar de taronges i llimones a casa, de l'arbre a la cuina! Mmm! A gaudrir-les!
Besets i feliç setmana,
Marina
doncs al Bolet no volem ser menys i també volem una caixa! jjijijiji. A mi m'encanten aquestes gourmendaries de taronja i xoco!!! t'han quedat fantàstiques!!! petonets guapa
ResponEliminaLa de tiempo que hace que no los preparo... ya ni me acuerdo cuando fue la última vez. La próxima sigo tu receta :D
ResponEliminaBesos.
Ohhhhh....són tant bones les orangettes.. i tant boniques! t'han quedat de luxe!
ResponEliminaMolts petonetss
Doncs quina sort que hem tingut que tinguessis ganes de fer alguna cosa..
ResponEliminaXocolata i taronja combinada... irresistible!
Quina gràcia les que estan esteses amb les agulles d’estendre!!! Petons
nyam nyam!! taronja i xoco, una gran combinació!! :) t'han quedat molt xules. M'encanta la foto on surten penjades amb pinces d'estendre roba!! jiji!!
ResponEliminaMolts petonets guapa!
Ep! Gràcies per la recepta, tenim ganes de fer-ne
ResponEliminaDemà ensenyo aquestes meravelles al meu home, el tornen boig!!!
ResponEliminaSempre que veig aquestes delícies em venen ganes de fer-les, perquè han de ser boníssimes. Jo també sempre tinc taronges a casa (comprades) i algun dia les faré així.
ResponEliminaUna abraçada!
quina sort tenir les teves propies taronjes i llimones! quina pinta!!
ResponEliminatinc que probar aquestes oraggettes!
petonets
Noia, això de tenir les fruites tan a mà és una sort. què bé que t'han quedat, fins i tot has confitat les taronges!
ResponEliminaDooncs, jo acabo de comprar un llimoner que ja té llimones!! Hauré de pensar alguna recepta per gastar-les totes...
ResponEliminaPerquè les llimonettes... millor no ho provo oi??
Que boniques!!! a la meva mare li xiflen. Ja m'he guardat la recepta, serà un bon detallet per a ella.
ResponEliminaqué buenas! siempre que las veo me entran unas ganas tremendas de hacerlas!
ResponEliminaTaronja i xocolata, una de les combinacions més genials que existeix. Les orangetes t'han quedat fantàstiques!!
ResponEliminaUna abraçada
Preciosas fotografías de unas orangettes riquísimas! besos
ResponEliminaTambé li agraden molt a la meva mare, m´enporto la recepta per fer-li!!!Un petó
ResponEliminaAmb dos ingredients tan senzills has fet una delícia! A casa també les fem nosaltres i queden boníssimes, oi?
ResponEliminaUf això és un començar i no parar , és posar-se per picar-ne un i acabes amb tota la capça. Ens encanten a tots els de casa.
ResponEliminaHa esta un plaer conèixer la teva cuina i fantàstic apple pie, boníssim.
salutacions i fins ben aviat
M'has donat una bona idea! Tinc pell de taronja envasada al buit perquè un dia vaig haver de fer molt de suc i em va doldre llançar la pell perquè era molt maca, així és que en gastaré una part per a fer les orangettes!
ResponEliminaXocolata amb taronja, el postra preferit d’en Miquel, copiaré la recepta amb el teu permís
ResponEliminaPetons
Però es clar que ens agrada!!! I de fet amb pocs ingredients pots quedar super bé amb aquests bastonets de taronja i xocolata!! Per cert molt graciosa la foto de taronja estesa! ^.^
ResponEliminaConec aquesta sensació d´haver de fer una recepta però ja!!! i crec que has tingut una idea boníssima per aprofitar cítrics, nosaltres també en tenim per donar i regalar i penso que t´agafaré l´idea :)) petonets
ResponEliminaQué suerte tienes!
ResponEliminaMe encantan las naranjas preparadas así, son una de mis debilidades.