dimecres, 5 de gener del 2011

Spaghetti amb gambes i carxofes

Per fi... Per fi tinc una vaixella nova! Ahir vaig anar a una botiga especialitzada en estris de cuina i no vaig poder-me resistir. Ara podré presentar una mica més decentment els plats que prepari. A més, el Pepe, mentre jo estava distreta mirant les vaixelles i comentant amb la venedora, em va comprar una cosa... Un bufador! Ara sí que no se'm resistiran les postres... A veure si per la setmana vinent puc prepara una crema catalana o una creme bruleé, que sempre m'ha fet molta il·lusió. Bé, avui us presento un plat senzillet i bastant lleuger, que després de festes empre va bé... Uns spaghetti amb gambes i carxofes. Espero que us agradi!

Ingredients (per a 4 persones)

-400gr d'spaghettis
-4 tomàquets grans i madurs
-1/2 ceba
-3 grills d'all
-4 gambes
-2 carxofes
-1 got de vi blanc
-Orenga
-Sal




Com ho fem?

Posem els spaghettis a bullir. Mentrestant, en una paella, sofregim els allets i la ceba tallats molt finets. Deixem sofregir uns minutets. Tallem a daus els tomàquets, prèviament nets i pelats i el aboquem a la paella. Sofregim de nou uns minutets i deixem reduir amb el vi. Salem i tapem durant 10 minutets. Reservem.
Amb un raig d'oli, fregim les gambes volta i volta . Les carxofes, en aquest cas envasades, es tallen a rodanxetes.
Per muntar el plat, posem els spaghettis, la salsa de tomàquet per sobre, una gambeta i les carxofes. Assaonem amb una miqueta d'orenga.

Bon profit!




11 comentaris:

  1. Una combinació que segur que resulta molt bona.
    I ja veig que la nova vaixella és molt xula! A veure com estrenes el bufador... ;)

    ResponElimina
  2. he sentit bé??? carxofes??? que bons han d'estar!! i ja tinc ganes de veure la vaixella!!! per cert, ja he vist els nous canvis a la capçalera!!! jajajajajaj, quin crack

    ResponElimina
  3. Oooohhh!! Quines gana m'ha entrat al veure aquests spaghetti... i a sobre amb carxofes i gambes, dos dels meus aliments preferits!!

    El bufador l'haurem d'estrenar aviat, eh? ;)

    M'agrada molt la nova capçalera :)

    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  4. Normalment faig spaghetti amb tot tipus de verdures i hortalisses però mai penso en les carxofes! En prenc nota.

    ResponElimina
  5. T'han quedat genials!!! Jo em vaig comprar un bufador fa cosa d'un mes, i el vaig estrenar fent una crema catalana i va sortir taaan booona...ai que contenta que vaig quedar amb el meu bufador nou!! Esper que el disfrutis molt, i que nosaltres ho poguem veure des d'aquesta cuina!! un petó molt fort. Paula

    ResponElimina
  6. Acabe d'arribar, m'he passejat un poc per ta casa i m'ha encantat la teua cuina. Estos espaguettis em pareixen boníssims i lleugers per a estos dies, hem de pensar ja a llevar-nos el quilet que hem agafat.
    Besets

    ResponElimina
  7. A mi la pasta m'agrada molt amb verdures però amb carxofa no l'he tastat mai, i a sobre amb gambes han d'estar boníssims!
    Enhorabona per la nova adquisició!
    Espero la crema, que m'encanta així que ja me'n guardaràs una mica!;)
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Que bons aquests spaghetti!!
    I ja veig que els Reis van ser molt puntuals a casa vostra. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  9. Me gustan los espaguettis marineros y el toque que tu has dado a los tuyos me parece delicioso.

    Besos.

    ResponElimina
  10. Que ricuraaaa, me quedo a comer, un besico.

    ResponElimina
  11. Hola Marina,
    m'encanta la pasta, de totes les maneres i formats i aquesta combinació d'ingredients que esn presentes em sembla perfecta! ha de ser una meravella.
    Molts petons

    ResponElimina