dimecres, 29 de desembre del 2010

Tartaletes d'espinacs i salmó i de bolets amb gambetes

Avui és l'aniversari de la meva mare. I ahir va ser el del meu pare! A casa no aturem amb això de les festes i els regals. La llàstima és que després venen uns mesos de sequera increïbles... Encara ens salva el sant! Hehe. Doncs avui per celebrar-ho una miqueta, tot i que estam una mica empatxats de tant de menjar, he preparat unes tartaletes per picar un poquet abans de dinar. A veure què us semblen!



Ingredients (4 persones)
-Base de pasta brisa (la podeu fer vosaltres també*)
-200gr d'espinacs
-100gr de salmó
-50gr de bolets
-4 gambes
-2 cullerades de filadèlfia
-2 ous
-Sal


Com ho fem?


Per a les tartaletes d'espinacs i salmó:
Bullim en una olla els espinacs. Mentrestant, en un bol, batem l'ou i una cullerada de filadèlfia. Tallem el salmó a trossets petits i l'aboquem a la mescla. Quan els espinacs estiguin cuits, els traiem l'aigua i els aboquem també a la mescla. Ho barregem tot.
Triem uns motllos i els untem amb manteja o oli. Posem la massa brisa i farcim amb els espinacs i el salmó.


Per a les tartaletes de bolets amb gambetes:
En una paella, sofregim les gmbetes i els bolets. En un bol batem l'ou i la cullerada de filadèlfia. Quan les gambetes i els bolets estiguin fets, els aboquem a dintre i repetim el procés de la pasta brisa i el farcit.
Enfornem durant uns 20 minuts a una temperatura de 180º.


Bon profit!


(*) per fer vosaltres la massa:
-250gr de farina
-Un ou
-Sal

Deixar-la reposar 30 minuts a la nevera embolicada amb paper film

8 comentaris:

  1. T'han sortit precioses, i fan una pinta que entren per la vista de seguida.
    Estic segura que has triomfat a l'aperitiu ;)
    Bon inici d'any!!

    ResponElimina
  2. Tenen una pinta fantàstica, i veure-les ara abans de dinar em mata! jejeje Felicitats als pares!
    Ja m'he fet fan del teu facebook ;)
    Petons,
    Sandra

    ResponElimina
  3. bona recepta! Em pensaré si la faig pel sopar de cap d'any!

    ResponElimina
  4. Quines ganes de tastar-ne una!! Molt bona recepta!! Un petó. Paula

    ResponElimina
  5. Felicitats als pares!!!!! Unes tartaletes amb molt bona pinta
    Bon Any 2011

    ResponElimina
  6. Ostres, entre els dinars de Nadal i els aniversarsi, aquests dies a casa vostra deu ser un no parar, je je je...
    Segur que les tartaletes van tenir molt èxit ;)

    ResponElimina
  7. Avui les he fetes per sopar, fantàstiques ens han encantat, repetiré segur.
    Petonets.

    ResponElimina
  8. quina presentació més maca..i per un sopar o un dinar informal ha de quedar fantàstic!

    ResponElimina