dissabte, 15 de gener del 2011

Calamars farcits a l'eivissenca

Per fi! Ha arribat el gran dia de "La Recepta del 15"! Justos de temps, com sempre, però amb molta il·lusió. Ja he vist les receptes de la Judith i de la Sandra i el Xavier. Fantàstiques! Veig que això rutlla. No està gens malament per ser la primera recepta del 15! Bé, us deixo amb la meva, a veure què us sembla: uns calamars farcits a la eivissenca!

Ingredients:

-8 calamars mitjans
-3 tallades de xulla magrosa (cansalada)
-Un bocí de sobrassada
-Un bocí més petit de botifarró
-2 fulles de llorer
-1 ceba mitjancera
-Un pot petit de tomàquet triturat (No fregit. I millor si és natural)
-Sal

Com ho fem?

Netejam els calamars i reservem les potes. En una paella, se sofregeix la cansalada. S'hi afegeix oli i s'hi incorpora la ceba tallada molt fina. Es deixa coure fins que es dauri  i hi incorporem les potes dels calamars tallades molt petites. Deixam coure a foc lent durant dos minutets i afegim la sobrassada i el botifarró capolats en bocins petits.

S'omplen els calamars amb aquest farciment (en deixem unes dues cullerades soperes a banda) i es tanquen amb un escuradents per evitar que surti el farciment. Convé no omplir-los massa ja que a l'hora de coure el calamar s'encongeix una mica.

En una cassola, posem oli i sofregim els calamars ja farcits fent volta i volta durant un minut i mig. Es treuen i, amb el suc que deixen, daurem una mica més de ceba . Afegeim el tomàquet triturat i el llorer. Incorporem de nou els calamars i deixem  coure a foc lent durant 20-30 minuts. Quan faltin uns 5 minuts per acabar, incorporem el farcit que havíem deixat de banda (dues cullerades).

Servim calent. Podem acompanyar-ho amb arròs bullit saltejat amb curry.


A Eivissa, tradicionalment, la gent també posava panses i pinyons al farciment. Jo no n'he posat perquè no m'acaba d'agradar la mescla, però si a vosaltres us sembla interessant, endavant!

Bon profit!



11 comentaris:

  1. Uuoooooo Marina, amb el que m'agraden a mi els embotits de ses illes!! Aquests calamars han d'estar de luxe!!
    M'encanta la recepta del 15!! :D
    Petonarros preciosa!
    Sandra

    ResponElimina
  2. ostres!!! quina bona pinta!! m'encanten tots els ingredients!!! igual que la Sandra, a casa som uns fans de Ses Illes! jijijijiji!!! ja estic desitjant el proper repte del 15!!!!! ;P ah! i les fotos fantàstiques!!! petonets

    ResponElimina
  3. Oh, Marinaaaa!!! Com m'agraden aquests calamars!! És un dels meus plats preferits!!! El pròxim dia 15 no faltaré a la nova proposta!! Enhorabona per la iniciativa, m'encanta!! Un petó, Paula

    ResponElimina
  4. Doncs jo no els he tastat mai, genials!!!!!!!!
    Enhorabona per la iniciativa, al final he arribat a temps!;)
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Oh! Com m'agradaria tastar aquests calamars... amb sobrassada (la meva perdició) Quines coses que teniu més bones... Petons,

    ResponElimina
  6. OOOOOOH!, ja veig que la recepta del 15 serà de nivell... Aquests calamars, amb el que a mi m'agraden, me'ls cruspia avui per dinar amb el pa sota el braç...UNA MERAVELLA DE FARCIT!!!uN PETÓ.

    ResponElimina
  7. Em sap greu que al final no vaig arribar a temps a fer la recepta per ahir! estic en plens exàmens, però a la propera no hi falto! de totes maneres deixo un link amb una recepta de calamars una mica diferents que vaig fer ja fa temps: http://www.clubdecuines.cat/recepta/calamars-negres/6397
    A la propera recepta del 15 ja estaré al cas! m'agrada aquesta iniciativa! :)

    ResponElimina
  8. Fantàstics!. M'agraden com els has fet tu i m'agraden amb tota la tradició de les panses i els pinyons!. T'afegeixo a la nostra llista de blocs, així et visitaré tot sovint!.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  9. Marina, quina bona pintaaaa!!! Els eivissencs sí que en sabeu! ;)
    Petonets!

    ResponElimina
  10. Aquets calamars tenen una pinta fantàstica, estan dient menjammmmm.
    Petons

    ResponElimina
  11. Marina, quins calamrs tan bons!! Normalment el meu marit el dia de la Mercè que jo treballo em prepara uns calamars farcits per celebrar la Festa Major, és un dels meus plats preferits. Li passaré la teva recepta per anar variant.

    ResponElimina