dissabte, 15 de desembre del 2012

Vol-au-vent: de salmó i de bolets

Ha arribat el dia. Avui és la darrera Recepta del 15. Com ja sabeu, els nois d'"Els Fogons de la Bordeta" i jo hem decidit prendre'ns un descans. Esperem recuperar energies ben aviat i poder engegar de nou el repte. 

Hem de donar-vos les gràcies a tots els que heu fet possible que aquests dos anys de la Recepta del 15 hagin estat un èxit. Mai hauríem pogut imaginar que tanta gent s'animés a participar-hi. Gràcies de tot cor perquè sense vosaltres aquest somni mai s'hauria fet realitat. Sou fantàstics.

Com ja sabeu, amb aquest darrer repte, us volíem animar a preparar aperitius nadalencs. La meua proposta és un clàssic de les festes: uns vol-au-vent. Són senzills de preparar i fàcils de degustar. Espero que us agradin i que estigueu ben engrescats per tastar totes les propostes que recollirem aquest desembre. 

Aprofito també per recordar-vos que Xocolata Desfeta està de sorteig. Només heu de clicar aquí i seguir les instruccions. Així mateix, també us desitjo unes Bones Festes!


Ingredients (16 vol-au-vent)

-Un paquet de salmó
-Un pot de bolets (mesclats)
-Una terrina de formatgé cremós
-2 ous
-Sal
-Pebre

Com ho fem?

Vol-au-vent de bolets

En una paella, sofregim els bolets amb una mica de sal i pebre. Quan estiguin cuits, baixem el foc al mínim,  rompem un ou i  el barregem ràpidament amb els bolets. Afegim una cullerada gran de formatge cremós i l'integrem a la barreja. Farcim els vol-au-vent i enfornem durant uns 10-15 minuts a temperatura baixa.

Vol-au-vent de salmó

En un bol, afegim el salmó a tires (en reservem una tireta per decorar). Hi afegim dues cullerades grans de formatge cremós i un ou. Ho ben batem fins que quedi una mescla homogènia. Farcim els vol-au-vent i enfornem durant uns 10-15 minuts a temperatura baixa. Quan anem a servir-los, posar una tireta de salmó a sobre per decorar.

Recomanacions: els vol-au-vent no s'han d'obrir de la capsa fins el moment abans de farcir-los perquè tornen tous de seguida amb l'aire. Per això és recomanable que, mentre els preparem, estem en un lloc on no hi hagi excessiva corrent. Així mateix, els vol-au-vent, un cop farcits, es fan molls. El que fem a casa és deixar el farcit preparat i guardar-lo a la nevera. Just abans de començar l'àpat és quan els farcim i els enfornem. S'han de menjar calentons perquè la pasta de full quedi cruixent.

Bon profit!

15 comentaris:

  1. Tots trobarem a faltar la recepta del 15. Moltes gràcies per aquests dos anys plens de propostes interessants. Visca la recepta del 15!!!!!!!!
    Aquí us deixo la meva última aportació:
    http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2012/12/15/galetes-salades-de-parmesa-nous-i-datils/

    ResponElimina
  2. Nyam, Marina, quin aperitiu més luxós! el salmó queda bé amb qualsevol cosa, oi?
    Moltes gràcies a vosaltres per totes les edicions de la "Recepta del 15", ha estat la mar de divertit, de debó.
    Us trobarem a faltar!!

    Petons

    ResponElimina
  3. Un aperitiu molt bo. Molt bones festes. Esperarem a que tingueu més temps i tornar a la recepte del 15.
    http://deliciesculinariescris.blogspot.com.es/2012/12/nidos-de-codorniz-con-beicon-y-salsa.html
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Gràcies a vosaltres, Marina!! Ens heu fet gaudir a tope, i ara us trobarem a faltar... sniff... espero que no sigui un adéu per sempre i, de moment, degustem aquests vol-au-vent que fan una pinta!! Petonets i bones festes!!!!

    ResponElimina
  5. Gráciles per haber-nos fet pasar tan bons dies 15! Aquesta vol-au-venta deuen estar de cine. Un peto

    ResponElimina
  6. M'agraden molt els vol au vent, són una meravella pels ulls i pel paladar!
    Ha sigut un plaer anar participant al repte i nosaltres estarem aquí participant si us vé de gust tornar :o)
    Petonets i molt bones festes!!!
    Palmira

    ResponElimina
  7. El salmó es garantia d'èxit, sempre queda be en qualsevol preparació.

    Es una llastima el final, pero segur que la porta no queda del tot tancada.

    uN PETONET MACA

    ResponElimina
  8. una combinacion muy buena y queda estupenda para estos dias.
    Muchas gracias por estos 2 años Marina y que tengas unas felices fiestas
    peto

    ResponElimina
  9. Marina, m'agrada moltíssim la teva proposta, crec que la faré per cap d'any.
    Cada dia 15 us trobarem a faltar, felicitats per la feina que heu fet durant aquests dos anys!

    ResponElimina
  10. Una molt bona proposta per aquestes festes!!
    Com ja us hem dit, fa peneta que plegueu però al mateix temps ho entenem.
    Així que ara toca desconnectar i descansar.
    I donar-vos les gràcies per tota la feina feta durant aquest dos anys.
    ptns!!

    ResponElimina
  11. Bona proposta pel repte.
    Moltes gràcies per tots aquests mesos tant entretinguts i esperem que aviat us recupereu i torneu amb tota l'energia del mon!!!
    Petons i fins aviat!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
  12. Moltes gràcies a vosaltres, el dia 15 de cada mes no serà el mateix! per cert quina pinta aquests vol au vents!!

    ResponElimina
  13. felicidades por la receta marina, feliz navidad!!!

    ResponElimina
  14. me encantaaan! Lo unico que no me gusta és que normalmente sólo los comemos en Navidad o en fiestas especiales, y es una receta digna de ser tenida en uenta en muchas otars ocasiones! jeje
    Un beso!

    ResponElimina