dilluns, 15 d’octubre del 2012

Nyoquis de carbassa amb salsa gorgonzola

Ara que per fi sembla que ha arribat la tardor de veritat ve més de gust cuinar plats de temporada. Com ja sabeu a "La recepta del 15" ens agrada proposar-vos ingredients que siguin fàcils de trobar, barats i, com no, de proximitat. Per això, aquest mes us animàvem a cuinar amb carbassa. 

Aquesta vegada m'he animat amb una recepta de pasta: nyoquis de carbassa amb salsa gorgonzola. És una proposta fàcil, però necessitareu gairebé dues hores entre una cosa i l'altra... Només cal paciència! Espero que us agradi.

Per participar només heu de deixar l'enllaç de la vostra recepta en aquest bloc i nosaltres ens encarregarem d'afegir-la a l'índex final. Si no teniu bloc, però us ve de gust participar, envieu la vostra proposta amb una fotografia a xocolatadesfetacuina@gmail.com.




Ingredients (per a 6 persones)

500 g de puré de carbassa
600 g de farina
1 ou
20 g de mantega
Sal
Un pessic de nou moscada
150 g de formatge gorgonzola
1 iogurt natural
30 ml de nata


Com ho fem?

En un bol gram barregem el puré de carbassa amb la farina, l'ou, un pessic de sal, la mentega pomada i una mica de nou moscada. Barregem poc a poc, de manera que es vagin integrant tots els ingredients. Deixem reposar la massa uns 5 minuts i procedim a realitzar, amb l'ajuda d'una forquilla, petites peces de forma ovalada. Podem marcar unes ratlles amb la forquilla per decorar els nyoquis. És un procés lent i laboriós. Un cop fets els nyoquis, els posem en aigua bullint amb una mica de sal i els deixem coure fins que surin sobre la superfície de la cassola.
Per fer la salsa, batem conjuntament el formatge, el iogurt i la nata. Emplatem. Podem afegir-hi també unes nous o uns xampinyons per decorar i fer el plat més complet.









37 comentaris:

  1. Com m´agraden!!! i amb aquesta salsa encara mes!! una molt bona recepta!!! Petonets

    ResponElimina
  2. Qué originals!!! Segur que estan boníssims amb el contrast de la salseta de formatge, a més t'han quedat super ben fets, amb una pinta increíble, mil vegades millor que els de la tagliatella, jajajja.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  3. mmm quina pinta! Han de ser boníssims amb aquesta salsa!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Bonissims, segur!!! Els meus no em van sortir i van anar directament a la basura.... Havia de ser l'aportació a la Recepta del 15 d'aquest mes.....però en la cuina, al igual que en la vida, no tot surt be sempre... AIxí que tindré que esperar al Novembre.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  5. Tenen una pinta boníssima, Marina! Un gran encert, el gorgonzola amb els nyoquis... mmm! Petons

    ResponElimina
  6. Que bons deuen estar!! Me l'anoto! Petons

    ResponElimina
  7. Uauuuu!!! que bons, m´he d´animar a fer nyoquis i de carbassa han d´estar espectaculars.. prenc bona nota de la recepta. Petons,

    ResponElimina
  8. La salsa al gorgonzola és la meva preferida, però mai l'he feta amb iogurt!!
    petonets

    ResponElimina
  9. Els nyoquis es una de les receptes que tinc pendents de fer!! Aquets tenen una pinta bonisima!! Un peto guapa

    ResponElimina
  10. que buena idea estos noquis y con la salsa de gorgonzola deben de estar divinos,me la llevo la receta
    peto

    ResponElimina
  11. M'agraden moltíssim!!! Tinc pendent fer nyoquis, ara tinc una recepta més :o)
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  12. Que bo, han aquesta salsa han de quedar de maravella.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Quina preciositat de nyoquis, la veritat. I amb el gorgonzola... potser l'únic formatge blau que m'agrada!! :)

    ResponElimina
  14. Oh, boníssims! Me l'apunto, que els nyoquis m'encanten!
    Marta

    ResponElimina
  15. wuauuu!! que bons!! quina bona pinta! i amb salsa gorgonzola... segur que la feina va valdre la pena!

    petonets

    ResponElimina
  16. Ñoquis....gorgonzola...= soparet perfecte!!!!!jejejeje....petonets

    ResponElimina
  17. els nyoquis per si sols ja han de ser bonissims!! pero amb aquesta salsa...qui s'hi resisteix!!??? petons

    ResponElimina
  18. He sentit nyoquis? He sentit Gorgonzola??? dos ingredients favorits!!!! Bravo!!!! quina bona pinta...m'hi apunto.

    ResponElimina
  19. Molt original Marina, a la meva filla petita li agraden molt els nyoquis, li faré aquesta recepta a veure que li sembla ;) segur que no deixa res al plat jaja
    Petonets

    ResponElimina
  20. Nosaltres també vam estar apunt de fer uns nyoquis de carbassa, però finalment ens va faltar temps, però ens queden pendents de fer! Així que prenem bona nota de la teva recepta!
    ptns!!

    ResponElimina
  21. Sens dubte ténen una pinta deliciosa!
    M'encanten els nyoquis!! mmmmm... i amb gorgonzola...boníssims, segur!

    ResponElimina
  22. Hola Marina guapa!!!
    Espero que aquest cop pogueu perdonar-me, però aquest mes ha estat impossible!! podria dir que he passat per un desengany dolç :P jejejeje
    A la pròxima si, eh!! Per cert uns nyoquis boníssims!! Una abraçada ;)

    ResponElimina
  23. Hola Marina !
    T'hem enviat una proposta al correu eletrónic que apareix al blog. L'has pogut veure ja?

    Grácies,

    Txell

    ResponElimina
  24. Noia aquests nyoquis es veuen tremendos amb aquesta salseta! La de vegades que he intentat fer nyoquis i sempre m'han quedat massa crusus... un fracàs total lo meu amb els nyoquis.
    Per cert, enyoro més receptes teves, se't troba a faltar Marina!
    Petons guapa ;)

    ResponElimina
  25. Oh! Jo tambe he preparat ñoquis de carabassa per la recepta del 15! jajaja
    Pero ni punt de comparacio, els meus no son tan macus com els teus!! Estaclar que que me de fer amb una ñoquera....

    Petons!

    ResponElimina
  26. Buenísimo. Me encanta tu receta. La verdad es que estoy descubriendo muchísimas formas de cocinar con calabaza.

    ResponElimina
  27. Hola Marina acabo de publicar tu receta con un pequeño cambio de carbassa por moniato.
    Nos ha encantado
    petons

    ResponElimina