dimarts, 19 de novembre del 2013

Cupcakes de vainilla amb cobertura de gerds

Jo no sé si és aquest temps que m'afecta el cervell o què passa, però avui a la tarda he decidit que havia de fer cupcakes. Agafo cotxe, vaig a comprar mantega, a recollir els motlles de casa dels meus pares, uns ous a casa de l'àvia... No podia esperar fins demà. No. Els havia de fer avui. Pur caprici. De fet, li ho he comentat a la Nee de Le petit chat rose: jo no acostumo a fer cupcakes i molt menys coses de color rosa, però es veu que de tant en tant el cos demana fer postres capritxoses, colorides i greixoses...

Hi ha diverses excuses per posar-se a fer cupcakes una tarda qualsevol: tinc un antull, a l'hivern el cos demana més greixos, en realitat els he fet per a vosaltres, havia de practicar amb les Wilton que m'he comprat avui...  Bah! Sigui com sigui, un (o dos) cupcakes de tant en tant no fan mal. Val la pena tancar els ulls i gaudir-los, que la vida està feta d'aquests petits plaers.

Espero que us agradin i que us animeu a fer-los a casa: són senzillíssims! M'he inspirat en la recepta que em van ensenyar a fer a un curs de cupcakes a Sugar Chic Ibiza



Ingredients (12 cupcakes)

150g de farina passada per un sedàs
150g de sucre blanc
150g de mantega a temperatura ambient
2 cullerades d'extracte de vainilla
1 1/2 cullerada de llevat en pols
3 cullerades de llet
3 ous

Buttercream

250g de mantega a temperatura ambient
250g de sucre llustre passat per un sedàs
6 cullerades de pasta concentrada de gerds (he utilitzat Home Chef, que és la que més m'agrada)


Com ho fem?

En primer lloc, prepararem les madalenes. En un bol, batem la mantega fins que estigui cremosa. A continuació, hi afegim el sucre i batem un minutet més. Hi anem afegint els ous, d'un en un i hi afegim també la vainilla. Hi incorporem la farina i el llevat passats per un sedàs i, finalment, la llet. Batem durant 4 minuts a velocitat baixa.

Col·loquem les càpsules per a madalenes dins els motlles i els omplim amb l'ajuda d'una màniga pastissera uns 3/4. No s'han d'omplir fins a dalt perquè sinó sortiran del motlle durant la cocció. Els fornejam a uns 180ºC entre 18 i 20 minuts. No tots els forns funcionen igual. Comproveu que les madalenes estan cuites introduint un escuradents. Ha de sortir net. 

Traiem les madalenes del forn, les deixem refredar uns 5 minutets dins els motlles i, després, deixem que s'acabin de refredar a temperatura ambient sobre una reixa.

Mentrestant, prepararem la cobertura, frosting o buttercream (perquè en aquest cas, esta fet amb mantega). Batem tots els ingredients a velocitat baixa i quan estiguin barrejats, a velocitat alta durant uns 4 minuts perquè  quedi ben sedosa. Si utilitzeu aquesta pasta, no us caldrà colorant perquè queda un color prou viu. Si voleu una tonatlitat més vermellosa, hi haureu d'afegir colorant alimentari vermell.

Omplim la màniga pastissera amb la cobertura i anem decorant els cupcakes un per un. S'ha de tenir paciència i anar practicant. A mi encara em costa una mica. Per fer aquests he utilitzat una boca Wilton D2. De les que he provat, aquesta és la que més m'agrada. 

Per acabar, he decorat amb una papallona de sucre el cupcake per ocultar el lloc on he acabat la decoració amb la cobertura.

Bon profit!







19 comentaris:

  1. I tant que no fan mal de quan en quan... T'asseguro que si els pogués agafar, no em quedaria només en un, ara.... Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Tenen una pinta espectacular!! A mi també em faras agafar ganes de fer-ne! jejej petons

    ResponElimina
  3. ummm sisi un caprichito de vez en cuando y más estas cosas tan ricas, me encanta el color... besote grande.

    ResponElimina
  4. T'han quedat ben maques, a veure si m'animo!

    ResponElimina
  5. Cada dia fas unes fotos més boniques, Marina. I quina recepta, deliciosa!

    ResponElimina
  6. Quina cucada! HAn quedat preciosos!! A vegades no ens podem resistir a fer coses differents, especialment quan arriba el fred, oi?
    Petonets.
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tooota la raó...
      Amb el fred, coses potents per tirar endavant ;)
      Un petonarro!

      Elimina
  7. A mi també em passa de cop i volat només tinc ganes de preparar coses dolces i menjar-les com una afamada, si et serveix de consol jo em dic que les coses casolanes mai no engreixen tant com les comercials jiji
    T'han quedat uns cup-cakes perfectes amb un color molt bonic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això, aixòoo! Si és casolà no pot fer cap mal... hahaha!
      Gràcies, maca!
      Un petonarro!

      Elimina
  8. Pues me gustan y un montón!! Que bonitos...y que delicia darle un buen muerdo.

    besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias guapísima!!
      La verdad es que están de vicio. Y una vez al año... ;)

      Besitos!

      Elimina
  9. Quina preciositat de cupcakes!! T'han quedat maquissims i aquest color és tan jo... jaajajjaja crec que em compraré aquesta pasta de gerds :P.
    A mi els cupcakes m'agraden més a la vista que al gust, els trobo molt dolços, i els frostings molt empalagosos, així que els pocs cops que en faig els cobreixo amb ganache de xocolata o merengue, la decoració no queda tan definida però també es poden fer coses xules.

    Petonets!!

    ResponElimina