dissabte, 22 de gener del 2011

Bullit de peix

Com haureu vist, darrerament, no passo massa pel bloc. Ja estic d'exàmens i no tinc molt de temps per dedicar-me a la cuina. Però avui faré una excepció. La meva mare em va trucar ahir per dir que havia comprat unes roges fantàstiques i que faríem bullit de peix. No m'he pogut resistir, així que... Aquí estem!Les dues a la cuina preparant un plat deliciós i recomfortant per aquest dia tan fred!

El bullit de peix és tot un clàssic de la cuina eivissenca. Com passa amb totes les receptes tradicionals, cadascú en té la seva versió. Nosaltres, a casa, solem fer-lo de roja (cap-roig), rap i aranya. No es triga molt de temps a fer-lo, però la seva dificultat rau en trobar "bon material". Bé, us deixo amb els ingredients i la preparació, a veure si us agrada!

Ingredients

-Dues roges
-Una cua de rap
-Una aranya
-1/2 pebrot vermell
-Una cabeça d'all
-1/2 ceba
-1/4 de mongetes tendres
-4 patates mitjanceres
-Aigua
-Brins de safrà

Per a la picada:
-3 grans d'all
-un grapat de julivert
-1 nyora
-sal


Com ho fem?

Sofregim dins una olla els grans d'all aixafats, el pebrot vermell trocejat i la ceba, també en bocinets petits. A continuació, hi afegim les patates tallades a quartes, ho ben barregem i hi afegim les mongetes. També les sofregim una miqueta i hi aboquem aigua suficient perquè ho tapi.  Ho deixam bullir uns dotze minuts i, seguidament, hi posem el peix, ja escatat i net, i els blins de safrà. Així com arrenqui el bull, hi tirem la picada: els alls, el julivert, la nyora i la sal. Tapem l'olla i deixem bullir uns 10 o 12 minuts més. Abocar tot el bullit en una safata i posar-hi allioli per sobre al vostre gust.

Bon profit!


12 comentaris:

  1. No és un bullit de peix convencional però té molt bona pinta!

    ResponElimina
  2. Marina, ja t'enyorava per aquí!! :D
    Aquest bullit de peix té una pinta fantàstica!
    Sort amb els exàmens reina ;)
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  3. M'encaaaanta el bullit de peix!!! La darrera vegada que en vem menjar va ser a can Bigotis, però no s'assemblava gaire a aquest. Tant les fotos com el plat t'han quedat sensacionals.

    Sort als exàmens!! en Jordi està igual.

    Alba

    ResponElimina
  4. Marina,
    Un plat extraordinàriament saborós i amb una presència sensacional. Com sempre, el que costa es trobar bons "materials" per a vestir-lo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. sort que has fet una excepció!!! et trobem molt a faltar! però ara a estudiar! molts sort guapa. petonets

    ResponElimina
  6. Aquest plat sembla fet per a mi!, és d'aquells plats que m'atrauen només de llegir-lo, però amb les fotografíes ja salivo...Vagin molt bé eñs exàmens Marina!!!

    ResponElimina
  7. Marina, espero que els exàmens et deixin fer més excepcions com aquesta perquè ens has portat un plat de luxe!!! Molta sort als exàmens!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Molt bona recepta i molt bones fotos!! Ja et trobavem a faltar, però tu ben concentrada amb els exàmens. Molta sort! Un petó, Paula

    ResponElimina
  9. Això ha d'estar molt i molt bo, això si, jo el rap l'aparto...
    Bona sort als exàmens!

    ResponElimina
  10. Ummmmmm quin plat mes bo, i fa una pinta deliciosa, i això que estàs de exàmens que si no!!!!!, Bona sort
    Petons

    ResponElimina
  11. Si deixes bullir el peix 10 ó 12 minuts, no et queda super cuit ??

    ResponElimina